ΕΕΑ: Μαραθώνια εκδίκαση για ΠΑΟΚ & Ξάνθη - Κούγιας: «Ιδιοκτήτης ο Ιβάν» (photos)

ΕΕΑ: Μαραθώνια εκδίκαση για ΠΑΟΚ & Ξάνθη - Κούγιας: «Ιδιοκτήτης ο Ιβάν» (photos)

Τρεις διακοπές... μετράει η εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (10/1).

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής (10/1), έπειτα από ήδη μία αναβολή, στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Λίγα λεπτά μετά τις 10:00 ξεκίνησε η διαδικασία, όμως, αρχικά αποφασίστηκε η διακοπή για την εξέταση των αιτημάτων. Λίγο μετά τις 12:00 άρχισε εκ νέου η εκδίκαση, αλλά έπειτα από μερικά λεπτά διακόπηκε και πάλι. Κάτι ανάλογο έγινε και στις 14:00, όταν καταγράφηκε η νέα - τρίτη - διακοπή της συνεδρίασης.

Το χρονικό της εκδίκασης

Το «παρών» στην εκδίκαση της υπόθεσης έδωσαν οι Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας, ως νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Στράτος για λογαριασμό της Ξάνθης, όπως και εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα η Γενική Διευθύντρια, Λίνα Σουλούκου και οι νομικοί Γιάννης Χατζησαββαόγλου και Δημήτρης Καρπετόπουλος. Παράλληλα, στην εκδίκαση βρίσκεται και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, που έχει ενημερώσει πως θα κάνει πρόσθετη παρέμβαση κατά των Ακριτών.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδίκασης, εκπρόσωπος του Ολυμπιακού κατέθεσε έναν ακόμα φάκελο για την υπόθεση, ενώ στην Επιτροπή έφτασαν έγγραφα και επιστολές με στοιχεία από ανώνυμο αποστολέα.

Μόλις άρχισε η εκδίκαση η πλευρά της Ξάνθης κατέθεσε αίτημα αναβολής, μια κα ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, δεν μπορούσε να παραστεί, ενώ παράλληλα ζητήθηκε να αποβληθεί ο Αλέξης Κούγιας από την διαδικασία και να υπάρξουν μαγνητοφωνημένα πρακτικά από την συνεδρίαση.

Μάλιστα, οι Ακρίτες, μαζί με τον ΠΑΟΚ ζήτησαν ακόμα να αναπτύξει η πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός τις θέσεις της και στην συνέχεια να αποχωρήσει. Τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισαν να διακόψουν προσωρινά την διαδικασία και να εξετάσουν όλα τα νέα δεδομένα και να επανέλθουν το μεσημέρι της Παρασκευής (10/1). Λίγο μετά τις 12:00 ξεκίνησε και πάλι η εκδίκαση, αλλά έπειτα από μερικά λεπτά αποφασίστηκε η νέα διακοπή, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σ' όλες τις πλευρές να εξετάσουν τα έγγραφα και τις επιστολές που έφτασαν στα γραφεία της ΕΕΑ το βράδυ της Πέμπτης (9/1).

Κούγιας: «Ιδιοκτήτης της Ξάνθης ο Σαββίδης»

Παράλληλα, τα μέλη της ΕΕΑ έκαναν δεκτό το αίτημα αποβολής του Αλέξη Κούγια από την εκδίκαση της υπόθεσης και να μην προχωρήσει σε πρόσθετη παρέμβαση, μια και έκριναν πως δεν υπάρχει ορατό έννομο συμφέρον από πλευράς της ΑΕΛ. Μάλιστα, ο μεγαλομέτοχος των «βυσσινί» κατά την αποχώρησή του υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Καταθέσαμε την επιχειρηματολογία μας και γιατί θεωρούμε πως ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης».

Παραμένει ο Ολυμπιακός

Από εκεί και πέρα, οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και των Ακριτών είχαν ζητήσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την αποχώρηση και της πλευράς της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ωστόσο, το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό. Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έχει δικαίωμα να είναι παρούσα, αλλά και να μετέχει στην διαδικασία, ως καταγγέλλουσα.

Ακόμα, η ΕΕΑ απάντησε αρνητικά στο αίτημα της Ξάνθης για νέα αναβολή, λόγω της απουσίας του Πολυχρόνη Συγγελίδη, αλλά και στο δεύτερο αίτημα περί μαγνητοφώνησης των πρακτικών.

Τρίτη διακοπή της διαδικασίας

Λίγο πριν τις 14:00 τα μέλη της Επιτροπής επέστρεψαν στην αίθουσα που διεξάγεται η εκδίκαση της καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ξάνθη για την σχέση μεταξύ τους. Ωστόσο, έπειτα από λίγα λεπτά, η συνεδρίαση διακόπηκε για τρίτη φορά, μια και τα μέλη της ΕΕΑ πρέπει να εξετάσουν ένα τυπικό ζήτημα που προέκυψε.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ατάκες του Κούγια μετά την αποβολή από την εκδίκαση της ΕΕΑ

Δεν αποφασίζει ποινές η ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξετάζεται η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Εξετάζεται η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Ενδιαφέρεται για αγορά ομάδας ο Σαββίδης!

Ενδιαφέρεται για αγορά ομάδας ο Σαββίδης!

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved