ΑΕΚ-Ξάνθη 2-0: «Ξόρκισε» τον τραγικό Νοέμβριο με νίκη-γιατρικό!

ΑΕΚ-Ξάνθη 2-0: «Ξόρκισε» τον τραγικό Νοέμβριο με νίκη-γιατρικό!

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 την Ξάνθη και πανηγύρισε «τρίποντο» μετά από 32 ημέρες!

Η τελευταία φορά που οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πανηγυρίσει νίκη ήταν στο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα στη Λάρισα, όταν είχαν επικρατήσει με 4-0. Έκτοτε, ακολούθησε ένας τραγικός μήνας, όπου οι «κιτρινόμαυροι» μέτρησαν μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες με κακές εμφανίσεις που έφεραν και ραγδαίες εξελίξεις.

Συνεπώς, το σημερινό ματς στο ΟΑΚΑ ήταν must-win από την ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε μόλις στο 8' με τον Πόνσε και μολονότι δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την Ξάνθη, χρειάστηκε να φτάσει ως το 90ο λεπτό για να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, με τον Μάρκο Λιβάγια.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μετά τις τελευταίες πολύ κακές του εμφανίσεις ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να μην ξεκινήσει τον Μάρκο Λιβάγια, παίζοντας με τον Πόνσε στην κορυφή, τον Μάνταλο πίσω του και τους Μπογιέ, Κλωναρίδη στα άκρα. Η ΑΕΚ κατάφερε να μπει δυνατά στο ματς και κατάφερε για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα να πετύχει γκολ πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών. Συγκεκριμένα, ο Πόνσε εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η μπάλα έφτασε στα πόδια του μετά την αδυναμία των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν την μπάλα και με σουτ άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό.

Η «Ένωση» έψαξε κι άλλο γρήγορο γκολ αλλά τα αρκετά λάθη που έκαναν οι παίκτης της στο κέντρο δεν της επέτρεψε να βρει άλλες μεγάλες ευκαιρίες, μολονότι δεν απειλήθηκε από τους παίκτες του Ράσταβατς. Η Ξάνθη δεν έκανε τελική στο πρώτο ημίχρονο καθώς δεν μπορούσε να βρει τρόπο να περάσει την μπάλα στον Γέντρισεκ, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» αμυντικοί (ειδικά ο Τσιγκρίνσκι) είχαν σωστές τοποθετήσεις.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά αλλά η ΑΕΚ έδειχνε να διατηρεί τον έλεγχο και σταδιακά προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς, αναζητώντας ένα δεύτερο γκολ, με το οποίο θα «καθάριζε» την υπόθεση νίκη. Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι πήγαν να κάνουν τη ζημιά καθώς ο Μπρίτο βρέθηκε στο 59' σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το πλασέ του έδιωξε ο Μπαρκας. Ο Ουζουνίδης έβαλε (στο 64') τον Λιβάγια, ο οποίος μπήκε κεφάτος και μέσα σε έξι λεπτά έκανε τρία σουτ. Το πρώτο, το οποίο ήταν κι η πρώτη τελική της «Ένωσης» στο δεύτερο μέρος, ήταν αδύναμο αλλά τα άλλα δύο ήταν εξαιρετικές ευκαιρίες.

Στο 68' το γυριστό σουτ που έκανε ο Κροάτης, μέσα από την περιοχή, μετά τη σέντρα του Μπακάκη το έβγαλε ο Ζίβκοβιτς ενώ δύο λεπτά αργότερα η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι μετά το τρομερό σουτ που έπιασε με το δεξί, πλάγια αριστερά, έξω από την περιοχή. Ο Ράσταβατς ανακάτεψε την τράπουλα, βάζοντας τους Μπρίτο και Κάστρο, σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει τον Γέντρισεκ. Τελικά, ο Λιβάγια ήταν αυτός που «καθάρισε» για την ΑΕΚ καθώς με εξαιρετικό σκαφτό πλασέ στο 90' έκανε το 2-0 κι ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα, σε παρόμοια φάση, ο Γιακουμάκης δεν είχε μπορέσει να νικήσει τον Ζίβκοβιτς.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μάνταλος, Μπογέ (64' Λιβάγια), Πόνσε (84' Γιακουμάκης), Κλωναρίδης (78' Αλμπάνης).
ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς (81' Μελιόπουλος), Καμαρά, Ντουρίσκοβιτς, Καντά (51' Μπρίτο), Γέντρισεκ, Σαρπόνγκ (72' Κάστρο)

 

 



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved