«Μεγάλη Εβδομάδα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Μεγάλη Εβδομάδα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις σε πολλά μέτωπα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Μεγάλη εβδομάδα» ξεκίνησε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τις εορτές του Πάσχα. Τα μέτωπα στα οποία περιμένουμε εξελίξεις που θα καθορίσουν πολλά πράγματα εν όψει και της νέας σεζόν, είναι τρία. Τα δύο από αυτά «τρέχουν» παράλληλα με τις «ζυμώσεις» που γίνονται για τις «άστεγες» ΠΑΕ στα τηλεοπτικά, έπειτα από τη διάλυση της κεντρικής διαχείρισης. Το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί πλέον την Super League δεν είναι άλλο από την πρόθεση αρκετών ομάδων να τροποποιηθεί η ποινή υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που δε θα έχουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Για την υπόθεση αυτή την προσεχή Τετάρτη θα υπάρξει έκτακτο ΔΣ στην Super League ώστε να εξεταστεί το αίτημα που κατέθεσαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Κασσιόπη, Λαμία και Απόλλων. Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί και στο προηγούμενο ΔΣ χωρίς αποτέλεσμα καθώς η πρόταση τροποποίησης δεν συγκέντρωσε τα 3/4 των ψήφων των μελών του Συνεταιρισμού.

Θυμίζουμε ότι υπέρ είχαν ψηφίσει ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία και Πανιώνιος, ενώ κατά οι Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιάς και Απόλλωνας με τον Λεβαδειακό να απέχει, την Κέρκυρα να ψηφίζει λευκό και την Ξάνθη «παρών». Τα δεδομένα, ωστόσο, έχουν αλλάξει και στους «7» προστέθηκαν ακόμα δύο ΠΑΕ. Απόλλων και Κέρκυρα που ανεβάζουν τις ΠΑΕ στις 9 και χρειάζονται τρια «ναι» ακόμα για να περάσει το αίτημα εάν και εφόσον στο ΔΣ βρεθούν 16 ΠΑΕ. Τα επόμενα 24ωρα θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση αυτή που αφορά κυρίως τον Παναθηναϊκό. Για να αλλάξει η ποινή, υπενθυμίζουμε, χρειάζεται να στείλει σχετικό αίτημα η Super League στην ΕΠΟ ώστε αυτή να προχωρήσει στην έγκριση της τροποποίησης.

Το μυαλό και στην Τούμπα

Από εκεί και πέρα, εντός της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και με τις δικαστικές εκκρεμότητες. Την Τετάρτη του Πάσχα θα συζητηθεί στην Εφέσεων της ΕΠΟ η προσφυγή του ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ μια ημέρα μετά θα εκδικαστει η προσφυγή του Ολυμπιακού για την ποινή που του επιβλήθηκε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Την ίδια ώρα παραμένει θολό το τοπίο για τα τηλεοπτικά και όσες ΠΑΕ έχουν μείνει ξεκρέμαστες μετά το τέλος της κεντρικής διαχείρισης. Η Nova εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη σεζόν 2018-19 των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακού, Πανιωνίου και ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο συνδρομητικό ότι το ρόστερ των ομάδων των οποίων θα καλύπτει τους αγώνες τους θα ολοκληρωθεί όταν γίνει ξεκάθαρο ποιες ΠΑΕ θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Κι όλα αυτή την στην στιγμή που η ΕΠΟ προσπαθεί, μέσω επιστολής για τα μέτρα που θα λάβει, να πείσει την FIFA και την UEFA ώστε να απομακρυνθεί το Grexit το οποίο εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέμπερτ Χούμπελ.

 



Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved