Παναθηναϊκός: Τον έχουν… ρημάξει στις αποβολές!

Παναθηναϊκός: Τον έχουν… ρημάξει στις αποβολές!

Δεν έχει προηγούμενο η ευκολία με την οποία οι διαιτητές αποβάλλουν παίκτες του Παναθηναϊκού - Επί ημερών Ουζουνίδη οι «πράσινοι» έχουν δει 14 κόκκινες

Η αντιμετώπιση που έχει ο Παναθηναϊκός απ’ τη διαιτησία, είναι κάτι το λιγότερο τραγικό. Το γνωρίζουν όλοι, το βλέπουν όλοι, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι. Πρώτα απ’ όλα απ’ το ίδιο το «τριφύλλι» όπου δεν υπάρχει η παραμικρή δυναμική (σύμφωνα και με το ποιος είναι ο σύλλογος) και φυσικά απ’ όλους τους υπεύθυνους του αθλήματος. Στην κατάσταση που έχουν περιέλθει οι «πράσινοι», σαφώς και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι. Αλλά σαφώς και πρόκειται για κάτι που «ρημάζει» την ίδια την ομάδα και τις προσπάθειές της. Όσο κι αν όλοι έχουν να λένε για την έλλειψη ποιότητας του Παναθηναϊκού, για τα υπόλοιπα προβλήματά του κτλ, κανείς δεν έχει επιτρέψει στους «πράσινους» να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους. Για το οτιδήποτε! Όπως έγινε προκλητικά και στο ματς με την ΑΕΚ. Εκεί που τα πάντα άλλαξαν στην αποβολή του Ινσούα με δύο ανύπαρκτες κίτρινες (συν τις άλλες αποφάσεις του Θάνου, αλλά η… κορυφή στο παγόβουνο ήταν η κόκκινη).

Γενικά το θέμα των κόκκινων καρτών έχει ξεφύγει φέτος. Λες και υπάρχει άρθρο στον ΚΑΠ που προβλέπει πως «οι αποβολές που θα χαρίζονται σε παίκτες όπως ο Μποτία, ο Βράνιες, ο Μάτος, θα ισοφαρίζονται με κόκκινες που πρέπει να δίνονται σε παίκτες του Παναθηναϊκού». Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός πως μέχρι τώρα οι «πράσινοι» έχουν δει 7 κόκκινες! Πώς να μην τρελαθεί μετά ο Μαρίνος Ουζουνίδης που έχει ξεχάσει πως είναι να τελειώνει η ομάδα του ματς με όσους παίκτες το ξεκίνησε;

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό θέμα της «Πράσινης», επί ημερών του 49χρονου τεχνικού, ο Παναθηναϊκός έχει δει 14 φορές να αποβάλλονται παίκτες του! Οι 12 εξ αυτών στο Πρωτάθλημα και οι 2 στο Κύπελλο. Με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι ματς της φετινής σεζόν. Βλέπετε μέχρι τώρα (έχουμε ακόμη 4 αγωνιστικές) 7 φορές «πράσινοι» παίκτες έχουν πάει νωρίτερα στα αποδυτήρια!

Από το Δεκέμβρη του 2016 μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν, ο Παναθηναϊκός είχε 7 κόκκινες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Με… ρεκόρ φυσικά, το ματς των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ. Ένα ματς που έμεινε στην ιστορία για τον… τραυματισμό του Ίβιτς βέβαια, αλλά ήταν μια αναμέτρηση που οι «πράσινοι» αντίκρισαν 3 φορές την κόκκινη. Η πρώτη όσο παιζόταν ποδόσφαιρο (Βλαχοδήμος) και οι άλλοι δύο στο φύλλο αγώνα (Μπεργκ, Κουλιμπαλί). Ουσιαστικά όμως ήταν τέσσερις οι κόκκινες, καθώς τιμωρήθηκε και ο Χουλτ μετά από καταγγελία του ΠΑΟΚ.

Στην φετινή σεζόν τώρα, το πράγμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει από νωρίς. Μόλις την 2η αγωνιστική ξεκίνησε το… γαϊτανάκι των αποβολών. Με τον Ευαγγέλου να κάνει… ποδαρικό στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο! Όσο για το φετινό ρεκόρ, αυτή ήρθε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Λάρισα. Εκεί το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9 παίκτες και όλοι το θυμούνται επειδή με το τέρμα του Χίλιεμαρκ στο τέλος των καθυστερήσεων είχε επιτευχθεί μια μάγκικη Παναθηναϊκή νίκη. Ο Σιλά είχε αποβληθεί με δύο κίτρινες, ενώ ο Άλτμαν εκνευρισμένος πάτησε αντίπαλο και αντίκρισε απ’ ευθείας την κόκκινη κάρτα.

Αναφορικά με το κόντρα σε ποιον αντίπαλο ο Παναθηναϊκός έχει… ξεχάσει τι θα πει να παίζεις με 11, η απάντηση είναι εύκολη. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα απέναντι στην οποία το «τριφύλλι» έχει τις περισσότερες αποβολές επί ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη. Πέρα απ’ τις 3 του αγώνα των πλέι οφ στην Λεωφόρο (το ματς του Ίβιτς), οι «πράσινοι» είδαν τον Χουλτ να αποβάλλεται με δύο κίτρινες στη ρεβάνς Κυπέλλου της Τούμπας την περασμένη σεζόν (το ματς του Κύζα), ενώ στο ίδιο γήπεδο στο ματς του πρώτου γύρου είχε δει την κόκκινη ο Ινσούα (ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 4-0). Δεύτερη στην λίστα των πιο ευνοημένων σε επίπεδο αποβολών του Παναθηναϊκού, είναι η Λάρισα. Πέρα απ’ τις δύο φετινές (πάντα επί ημερών Ουζουνίδη) υπήρχε και το περσινό ματς στην Θεσσαλική πόλη για το Πρωτάθλημα, όταν ο Ζέκα είχε δει απ’ ευθείας την κόκκινη. Το σύνολο, λοιπόν, τρεις αποβολές για τους «πράσινους» επί Ουζουνίδη κόντρα στην ΑΕΛ.

Μία προς μία!

1676934.jpg

Το αποκορύφωμα των αποβολών σε βάρος του Παναθηναϊκού, έχει να κάνει με τα μεγάλα ματς. Τις αναμετρήσεις δηλαδή κόντρα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Εκεί που συνήθως κρίνονται πράγματα ή έστω το γόητρο που σαφώς κι έχει τεράστια σημασία. Σε τέτοια ματς, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μετρά 7 αποβολές από τον Δεκέμβριο του 2016 όταν και ανέβαλε την τεχνική του ηγεσία ο Μαρίνος Ουζουνίδης! Οι 6 εξ αυτών στο Πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια και πλέι οφ) και η 1 στο Κύπελλο. Το θέμα, βέβαια, δεν είναι ο αριθμός από μόνος του. Είναι η η σημασία των συγκεκριμένων καρτών.

Η πρώτη αποβολή σε μεγάλο ματς, ήρθε απ’ τον Κύζα στην Τούμπα στην ρεβάνς Κυπέλλου της ημιτελικής φάσης την περασμένη σεζόν. Ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ (κοινώς ακόμη δεν είχε κριθεί η πρόκριση) ο Χουλτ είδε δεύτερη κίτρινη σε μια φάση που δεν είχε κάνει ούτε φάουλ!

Φτάνουμε στο ματς των πλέι οφ της Λεωφόρου με τον ίδιο αντίπαλο. Πέρα απ’ τις αποβολές των Μπεργκ-Κουλιμπαλί για την σύρραξη των παικτών λίγο πριν την διακοπή λόγω Ίβιτς (συν τον Χουλτ που ναι μεν δεν αποβλήθηκε αλλά τιμωρήθηκε) είχε προηγηθεί νωρίς νωρίς η κόκκινη στον Χουλτ για προβολή εκτός περιοχής πάνω στον Ενρίκε. Κάτι που είχε δει μόνο ο Κύζας, μια και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είχε βρει μπάλα.

Ερχόμαστε στα φετινά όπου το «τριφύλλι» και στα τρία μεγάλα ματς εκτός έδρας τελείωσε με 10 παίκτες! Στην Τούμπα στον πρώτο γύρο ο Ινσούα ήταν αυτός που αποβλήθηκε με δύο κίτρινες. Στο Φάληρο πριν λίγο καιρό, για μια φάση που ναι μεν μπορεί να δοθεί πέναλτι με την… καλή διάθεση των διαιτητών προς τον Ολυμπιακό, είναι αδιανόητο να δίνεται και κόκκινη. «Θύμα» ο Οικονόμου που άφησε το «τριφύλλι» με παίκτη λιγότερο επειδή έτσι ήθελε ο ρέφερι. Τέλος, το… κερασάκι στην τούρτα και σαφώς αποκορύφωμα της αδικίας, ήταν το κάτι παραπάνω από μισάωρο στο οποίο αγωνίστηκε ο Ινσούα στο προχθεσινό ματς του ΟΑΚΑ. Ο Αργεντινός αντίκρισε δύο κίτρινες που δεν υπήρχαν και γι’ αυτό αποβλήθηκε.

Οι 10 υπέρ του που είναι… 7!

1674390.jpg

Θα πει κανείς ασχολείστε μόνο με τις αποβολές κατά του Παναθηναϊκού και δεν αναφέρετε τίποτα για αυτές των αντιπάλων. Ας ασχοληθούμε και με αυτές λοιπόν. Πάντα επί ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη (λόγω της δήλωσής του για τις αποβολές), το «τριφύλλι» έχει δεν 10 φορές να αποβάλλονται αντίπαλοί του. Αυτόματα λοιπόν οι κατά του Παναθηναϊκού αποβολές είναι περισσότερες (14). Απ’ αυτές τις 10 κόκκινες ομάδων που αντιμετώπιζαν τους «πράσινους», οι 7 είναι ουσιαστικές αποβολές. Βλέπετε οι τρεις ήταν επιλογή των ποδοσφαιριστών για να μην «κουβαλήσουν» ποινές. Ήταν η κόκκινη του Φυτανίδη στο περσινό Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0, η κόκκινη του Βράνιες στο ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-0 των περσινών πλέι οφ και αυτή του Οικονόμου στο ΠΑΟ-Πανιώνιος 1-0 στην ίδια διοργάνωση.

Όσο για το ρεκόρ αποβολών σε ματς με τον Παναθηναϊκό, αυτό το κατέχει και πάλι ο ΠΑΟΚ! Φυσικά ο λόγος είναι το ματς του Ίβιτς στα πλέι οφ, όταν είχε δει την κόκκινη ο Ουάρντα, λίγο πριν την σύρραξη που ήταν η τελευταία… φάση του αγώνα και για την οποία είχαν αποβληθεί οι Σάκχοφ-Κρέσπο.

Αναφορικά με τη φετινή σεζόν, τώρα, τρεις φορές «πράσινοι» αντίπαλοι αποβλήθηκαν. Η πρώτη ήταν του Ρισβάνη στο ματς του Περιστερίου, όταν είδε δεύτερη κίτρινη μετά από 5-6 περιπτώσεις… μαρς αποβολής. Ενώ είχαν χαριστεί κι άλλες κόκκινες στον Ατρόμητο σε εκείνο το ματς. Επίσης είχε αποβληθεί ο Μακ στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 4-0 για χτύπημα στον Βιγιαφάνιες. Τέλος, δύο κίτρινες-κόκκινη είχε αντικρίσει ο Ντικαμονά στο ΠΑΟ-Πλατανιάς 2-0.



Παναθηναϊκός Aktor: Σλούκας σημαίνει… Final-4
Παναθηναϊκός Aktor: Σλούκας σημαίνει… Final-4
Παναθηναϊκός Aktor: Τα 11 +1 Final-4 του “τριφυλλιού”
Παναθηναϊκός Aktor: Τα 11 +1 Final-4 του “τριφυλλιού”
Στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το 7ο παρέα -Οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο Final-4
Στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το 7ο παρέα -Οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο Final-4
Έχρισε φαβορί την Μπαρτσελόνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας
Έχρισε φαβορί την Μπαρτσελόνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved