Ξεκαθαρίζει το τοπίο η FIFA, τι πρότεινε ο Γραμμένος

Ξεκαθαρίζει το τοπίο η FIFA, τι πρότεινε ο Γραμμένος

Η FIFA θα ανοίξει τα χαρτιά της για το ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι το τέλος του μήνα

Από τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέμπερτ Χούμπελ προκύπτει ότι FIFA και UEFA θα καθορίσουν την στάση τους μέχρι το τέλος του μήνα.

Για τότε προσδιορίζεται να σταλεί η επιστολή του Χούμπελ στις υπερομοσπονδίες κι από το περιεχόμενο της θα φανούν οι προθέσεις της FIFA και ενδεχομένως οι δικές της αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε πρώτη φάση εκφράστηκε έντονη ανησυχία για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και ενόχληση για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη λήψη πειθαρχικών αποφάσεων με αρκετές υποθέσεις να εκκρεμούν.

Στο πολύωρο ραντεβού του Χούμπελ με τον Γραμμένο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ τον ενημέρωσε σχετικά με τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η Ομοσπονδία τις επόμενες ημέρες, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Χθες πάντως ο Γραμμένος πρότεινε μια δέσμη μέτρων που είναι μια συνέχεια των δεσμεύσεων που ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, προκειμένου να αποφασίσει την άρση της διακοπής του πρωταθλήματος.

Στο τραπέζι οι παρακάτω προτάσεις:

-Η συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής στην ΕΠΟ, η οποία κάθε εβδομάδα θα αξιολογεί φαινόμενα βίας και εμπρηστικών δηλώσεων και θα ενημερώνει άμεσα τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

- Η επανεξέταση όλων των κανονισμών λειτουργίας του ποδοσφαίρου, προς άρση των υφιστάμενων αντινομιών, νομικών αστοχιών και θέσπιση αυστηρότερων διατάξεων για την καταπολέμηση φαινομένων βίας.

- Η κατάργηση της δικαιοδοσίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ως Δικαστηρίου απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης σε τρίτο βαθμό, κάτι που ζητεί και ο Βασιλειάδης, όπως και την αυστηροποίηση των ποινών για τη βία.

- Αυστηρό πλαίσιο χορήγησης μίας μόνο αναβολής κατά την εκδίκαση υποθέσεων, σε όλα ανεξαιρέτως τα Δικαστικά Όργανα και μόνο για σπουδαίο λόγο, αξιολογούμενο κατά την απόλυτη και κυρίαρχη κρίση του Δικαστικού Οργάνου.

- Μεταφορά της αρμοδιότητας από την Επιτροπή Δεοντολογίας στις Πειθαρχικές Επιτροπές των της διερεύνησης δυσμενών κρίσεων. Υπενθυμίζεται ότι αυτό ήταν αρμοδιότητα των πειθαρχικών οργάνων και το περασμένο καλοκαίρι με «σφραγίδα» FIFA – Bασιλειάδη μεταφέρθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

- Ουσιαστικό έλεγχο και αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας όλων των βαθμίδων και των αντίστοιχων οργάνων του ποδοσφαίρου, που διοργανώνουν, κατ’ εκχώρηση της αρμοδιότητας από την ΕΠΟ, επίσημα Πρωταθλήματα.



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved