Στο κάδρο η αυστηριοποίηση των ποινών - Προτάση «βόμβα» για υποβιβασμό λόγω σοβαρών επεισοδίων

Στο κάδρο η αυστηριοποίηση των ποινών - Προτάση «βόμβα» για υποβιβασμό λόγω σοβαρών επεισοδίων

Οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλειάδη δείχνουν πως οδεύουμε προς την αυστηριοποίηση των ποινών με επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις

Η πρώτη παρτίδα των συναντήσεων του Γιώργου Βασιλειάδη με εκπροσώπους των ΠΑΕ, πλην των τεσσάρων μεγάλων, ολοκληρώθηκε απόψε. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δέχθηκε στο γραφείο τους κ.κ. Δάρα, Ζαμάνη (Πανιώνιος), Μποροβήλο, Καϋμενάκη (Αστέρας Τρίπολης), Σπανό, Μπέτση (Ατρόμητος), Πιαλόγλου (Ξάνθη), Μπελεβώνη (Παναιτωλικός) και Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα) με τις ομάδες να συμφωνούν ως προς την αυστηροποίηση των ποινών αλλά να εκφράζουν τη διαφωνία τους για τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Προκύπτει ότι το κύριο ζητούμενο αμέσως μετά την παραδοχή του Βασιλειάδη στους εκπροσώπους των ΠΑΕ που κλήθηκαν σήμερα (14/3) πως «δεν είστε εσείς το πρόβλημα» ήταν και είναι ο πειθαρχικός κώδικας που θα πρέπει να αυστηροποιηθεί από εδώ και στο εξής, προκειμένου το πρωτάθλημα να ξεκινήσει.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα πρέπει και οι 16 ομάδες να υπογράψουν-συμφωνήσουν το πλαίσιο των νέων κανόνων. Και στο τραπέζι έπεσαν αρκετές προτάσεις.

Από τον εναρμονισμό του ΚΑΠ με τον πειθαρχικό κώδικα, την τιμωρία για δηλώσεις παραγόντων που προκαλούν και δυναμιτίζουν το κλίμα έως και την ποινή μη αδειοδότησης σε ομάδα που προκαλεί ή συμμετέχει σε σοβαρά επεισόδια.

Οι επαφές του υφυπουργού Αθλητισμού θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες και με άλλες ΠΑΕ. Για αύριο σειρά για ραντεβού έχουν οι Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμία, ΑΕΛ και Λεβαδειακός, ενώ την Παρασκευή (16/3) η σκυτάλη θα δοθεί σε Κέρκυρα και Πλατανιά.

Στα προγραμματισμένα ραντεβού όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς απουσιάζουν οι Big-4 με ότι αυτό σημαίνει για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος τα λουριά πρέπει να σφίξουν. Αυτό ζήτησαν τόσο η FIFA όσο και η UEFA που περιμένουν ουσιαστικά μέτρα για να μην μη μας δείξουν την πόρτα της εξόδου.

Βασιλειάδης: «Υποβιβασμός για ομάδα που συμμετέχει δύο φορές σε επειδόδια»

Δείγμα των σκληρών μέτρων που πρέπει να παρθούν ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου έδωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης με δηλώσεις που έκανε στον Ant1 απόψε (14/3).

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να μην ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Αυτό ζητάει και η FIFA. Aλλά πρέπει να γίνουν αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα. Φέτος οι νόμοι έχουν εφαρμοστεί! Ζητάμε να μπουν επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις. Για τις δηλώσεις, για τις βίαιες συμπεριφορές. Σε περίπτωση που μία ομάδα συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια υποβιβάζεται», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχολίασε ακόμα:

-την άφιξη της FIFA στην Ελλάδα: «Ναι η FIFA έδειξε με τον τρόπο ότι “μέχρι εδώ”. Δεν πάει άλλο. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ποδοσφαίρου που βρισκόμαστε κοντά σε Grexit και προέρχεται από λάθη και εσφαλμένες συμπεριφορές από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Εάν δεν σοβαρευτούν έχουμε μπροστά μας το Grexit»

-τον Ιβάν Σαββίδη: «Η εικόνα με το όπλο σόκαρε. Και αυτή η εικόνα ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι».

-τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Σαββίδη: «Η κυβέρνηση δεν έχει επιλεκτική σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη».

-το αν πιστεύει ότι η συγνώμη του Ιβάν Σαββίδη: «Αυτό θα το κρίνει ο δικαστής και όχι εγώ».



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved