ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-2: Λίφτινγκ με τα όλα του

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-2: Λίφτινγκ με τα όλα του

Οι προσθήκες του Γενάρη «καθάρισαν» για τον ΠΑΟΚ και τον έφεραν στη δεύτερη θέση.

Ο Ίλια Ίβιτς έβγαλε δύο νέους άσσους από το… μανίκι του και οι Πρίγιοβιτς και Ενρίκε (στο ντεμπούτο του) δικαίωσαν τον Σέρβο χαρίζοντας δύσκολη νίκη στον ΠΑΟΚ απέναντι στον μαχητικό Αστέρα Τρίπολης.

Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Αστέρα Τρίπολης που βρήκε τελικά νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 3-2.

Οι «Αρκάδες» έφτασαν τους Θεσσαλονικείς στα… όριά τους, όμως τελικά οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να δουν δύο από τα νέα τους μεταγραφικά αποκτήματα σε καλή ημέρα και πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς, που τους φέρνει ισόβαθμους με τον Πανιώνιο στη δεύτερη θέση της κατάταξης της Super League.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να βάλει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τόσο ο Σάκχοφ, όσο και τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του Ίβιτς, οι Πρίγιοβιτς και Πέδρο Ενρίκε που έδειξαν ότι οι προσθήκες τους θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο της ομάδας και αξιόπιστες έξτρα λύσεις στον Ίβιτς.

Ο αγώνας:

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, όμως ο Αστέρας Τρίπολης έδωσε από νωρίς το μήνυμα ότι οι παίκτες του Ίβιτς δεν θα είχαν εύκολο απόγευμα απέναντί τους!

Μέχρι το 18ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, την κατοχή και την φαντασία, όμως ο Αστέρας είχε ήδη κάνει την πρώτη του φάση, ενώ σε εκείνο το λεπτό ο Μανιάς έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους με γκολ έπειτα από πάσα του Τσουκαλά.

Το γκολ αυτό ξύπνησε τους γηπεδούχους που ξεκίνησαν να αυξάνουν την πίεσή τους απέναντι στον Αστέρα και δικαιώθηκαν δέκα λεπτά αργότερα. Ο Σάκχοφ έκανε… σεφτέ στα γκολ με την «ασπρόμαυρη» όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Μπίσεσβαρ.

Το 1-1 έδωσε «φτερά» στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ οι οποίοι συνέχισαν σε υψηλούς ρυθμούς και θα μπορούσαν να είχαν πάει στο ημίχρονο προηγούμενοι, αν η μπάλα έκανε το χατίρι στον Μπίσεσβαρ στο 30’ και δεν περνούσε άουτ στο δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Οκτών λεπτά αργότερα ο Μάτος έπιασε κεφαλιά σε φάουλ που εκτέλεσε και πάλι ο Μπίσεσβαρ, όμως η μπάλα είχε την ίδια κατάληξη, με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν ακόμα πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν τους αντιπάλους προκειμένου να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα. Η άμυνα του Αστέρα όμως ήταν σωστή, δεν άφηνε περιθώρια στον ΠΑΟΚ να δημιουργεί φάσεις με καλές προϋποθέσεις κι έτσι μέχρι το 70’ η διπλή ζώνη άμυνας του Αστέρα κατάφερνε να κρατάει το ματς στο 1-1.

Τότε μίλησε για πρώτη φορά ο Πρίγιοβιτς. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης έπιασε μια εξαιρετικά δύσκολη κεφαλιά και έκανε το 2-1 μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που βρισκόταν στις κερκίδες.

Ο Αστέρας αντέδρασε άμεσα πάντως, αφού οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έψαξαν την ισοφάριση και τελικά την πέτυχαν με τον Μανιά. Ο Έλληνας επιθετικός με κεφαλιά έκανε το 2-2 στο 84’ και εκεί που όλοι περίμεναν να λήξει ισόπαλος ο αγώνας, «χτύπησε» ο Πέδρο Ενρίκε που στο 84ο λεπτό έβαλε κι αυτός το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ, «λυτρώνοντας» την ομάδα του.

Ο Στανισάβλιεβιτς θέλησε στο 90’ να ισοφαρίσει ξανά, όμως ο Γλύκος του στέρησε το γκολ, οδηγώντας με την απόκρουσή του τον ΠΑΟΚ στην 12η νίκη του στα τελευταία 13 παιχνίδια του.

Ο MVP: Το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας ξεκάθαρα. Οι Πρίγιοβιτς και Πέδρο Ενρίκε αποκτήθηκαν προκειμένου να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη επιθετική ώθηση στον «δικέφαλο» κάτι που έκαναν πράξη αμέσως!

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (46' Ενρίκε), Σάχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (87' Χαρίσης), Μυστακίδης, Κουλούρης (69' Πρίγιοβιτς).

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Κώτσιρας, Δημούτσος (66' Φαρινά), Τσουκαλάς, Μάσα (79' Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος (46' Ιγκλέσιας) Μανιάς.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Πρεμιέρα… για τη νέα φανέλα

ΠΑΟΚ: Πρεμιέρα… για τη νέα φανέλα

Με τα γνωστά προβλήματα ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα

Με τα γνωστά προβλήματα ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα

Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved