Στον τελικό δεν υπάρχει φαβορί!

Στον τελικό δεν υπάρχει φαβορί!

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες που έχουν Ατρόμητος και ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου, σύμφωνα δηλώσεις του Γιώργου Δώνη στο «Onsports».

Έπειτα από μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες, ο τεχνικός του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης μπορεί πλέον να νιώθει ανακουφισμένος… Η ομάδα του εξασφάλισε την παραμονή στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, ενώ παράλληλα βρίσκεται και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στον «Onsports» για την τεράστια πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του, ενώ έκανε και την ανασκόπηση της φετινής χρονιάς.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε…

Ο Ατρόμητος εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία και βρίσκεται και στον τελικό Κυπέλλου. Θεωρείτε τη χρονιά επιτυχημένη;

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά η φετινή, με πολλά σκαμπανεβάσματα. Βελτιώσαμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας και κάποια άλλα όχι. Πέρυσι τερματίσαμε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, επομένως από αυτή την άποψη δεν είμαι ευχαριστημένος».

Η ομάδα σας βάσει του ποδοσφαίρου που έπαιξε έπρεπε να είχε εξασφαλίσει νωρίτερα την παραμονή της. Γιατί δεν έγινε αυτό;

«Κατά την άποψή μου αυτό συνέβη για δυο λόγους. Πρώτον επιδείξαμε σε πολλά παιχνίδια αναποτελεσματικότητα, ειδικότερα εντός έδρας. Σκεφτείτε ότι φέτος είχαμε εννέα εντός έδρας ισοπαλίες, ενώ πέρυσι στο Περιστέρι πήραμε 8 νίκες. Είναι μεγάλη η διαφορά σε βαθμούς. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η διαιτησία, που σε αρκετά παιχνίδια ήταν εχθρική απέναντί μας και δεν μας άφησε να πάρουμε αυτό που δικαιούμασταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Πιστεύετε ότι έλειψε η παρουσία ενός φορ που θα έχει το εύκολο γκολ;

«Θεωρώ ότι το γκολ είναι δουλειά όλης της ομάδας και όχι μόνο των επιθετικών. Σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος δεν είχαμε επιθετική ρέντα. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει έναν φορ που θα βάλει δέκα γκολ μέσα στη χρονιά και εμείς δεν τον είχαμε».

Ήταν το πιο δύσκολο πρωτάθλημα όσον αφορά στη μάχη της… ουράς;

«Καταρχάς αν εξαιρέσουμε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ όλες οι υπόλοιπες ομάδες ακόμα και ο Ολυμπιακός Βόλου με τον Άρη βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Από αυτή την άποψη ήταν ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα. Όσον αφορά την ποιότητα του, βάσει των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα, δηλαδή τα γήπεδα, οι άσχημοι αγωνιστικοί χώροι ήταν μια χαρά. Δεν μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις».

Στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, μπαίνετε ως αουτσάιντερ. Αυτό επιδρά θετικά στην ψυχολογία σας;

«Πολλοί λένε πως η ΑΕΚ λόγω ονόματος, ιστορίας και κόσμου είναι το φαβορί. Δεν παίζουν όλα αυτά όμως ποδόσφαιρο. Κατά τη γνώμη μου σε έναν τελικό δεν υπάρχει φαβορί, οι πιθανότητες είναι πενήντα-πενήντα. Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Περάσατε από την ΑΕΚ ως προπονητής, τι φταίει και αυτός ο ιστορικός σύλλογος δεν μπορεί να ορθοποδήσει τα τελευταία χρόνια;

«Για την κατάσταση της ΑΕΚ δεν φταίνε οι προπονητές που περάσανε κατά καιρούς από τον σύλλογο. Όταν δεν επικρατούν οι συνθήκες εργασίας που χρειάζεται ένας προπονητής για να δουλέψει σωστά, πώς μπορούμε να ρίχνουμε σε αυτούς ευθύνες; Η ομάδα χρειάζεται άλλη δυναμική, διοίκηση με σταθερότητα και φυσικά χρήματα. Βέβαια, μην παραγνωρίζουμε ότι στην εποχή που ζούμε, με την οικονομική κρίση, δύσκολα ένας παράγοντας θα επενδύσει στο ποδόσφαιρο».

 

Γιώργος Στολιδάκης



Παναθηναϊκός AKTOR: Το έχασε μέσα από τα... χέρια του Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Το έχασε μέσα από τα... χέρια του Ναν
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Video με πώς ξεκίνησε το επεισόδιο στην Τούμπα – Αυτό έκανε έξαλλο τον Αλμέιδα (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Video με πώς ξεκίνησε το επεισόδιο στην Τούμπα – Αυτό έκανε έξαλλο τον Αλμέιδα (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Αυτοί μιλούν για ηθική, κουνάνε το δάχτυλο και απαιτούν διώξεις» | Η «απάντηση» Τσατάλη
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Αυτοί μιλούν για ηθική, κουνάνε το δάχτυλο και απαιτούν διώξεις» | Η «απάντηση» Τσατάλη
Παναθηναϊκός για Φατίχ Τερίμ: «Δεν υπάρχει θέμα προπονητή»
Παναθηναϊκός για Φατίχ Τερίμ: «Δεν υπάρχει θέμα προπονητή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved