Σα Πίντο: «Να κάνουν καλό παιχνίδι οι διαιτητές»

Σα Πίντο: «Να κάνουν καλό παιχνίδι οι διαιτητές»

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο υποστήριξε πως θέλει να κάνουν όλοι ένα καλό παιχνίδι στην αναμέτρηση του Ολυμπιακου με τον Ατρόμητο, κάτι που ισχύει και για τους διαιτητές.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της Nova:

«Πολύ δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα, την καλύτερη στην Super League. Πολλά κερδισμένα παιχνίδια, πρώτοι στην βαθμολογία, το Σαββατοκύριακο μεγάλωσαν την διαφορά από την δεύτερη θέση. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έχουμε την πίεση της νίκης, εκείνοι θα έχουν πίεση της νίκης. Ελπίζω οι παίκτες μου να παίξουν αυτό το ματς για να το ευχαριστηθούν με υπευθυνότητα και με πίστη αλλά και με σεβασμό στον αντίπαλο. Να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά και ότι μπορούν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό θέλω, να χαρούν το παιχνίδι με υπευθυνότητα και χωρίς κόμπλεξ. Να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν η ομάδα του θα ήταν ικανοποιημένη από την ισοπαλία: «Εξαρτάται από πολλά πράγματα το αν θα είμαστε ευχαριστημένοι από την ισοπαλία. Φυσικά το να κερδίζεις πόντους στην έδρα του Ολυμπιακού είναι πάντα καλό. Οπότε αν μπορείς να πάρεις πόντους τότε ναι το αποτέλεσμα είναι θετικό. Αυτό το γνωρίζουμε και πρέπει να το αποδεχτούμε. Παρόλα αυτά η νοοτροπία μας επιτάσσει την νίκη σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύουμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο και τον Ολυμπιακό επίσης. Γνωρίζουμε όμως την δύναμη του συγκεκριμένου αντιπάλου και πρέπει να τους σεβαστούμε. Πρέπει όμως να πάμε εκεί χωρίς φόβο. Πιστεύω πως έπρεπε να είχαμε κερδίσει κάποια παιχνίδια εκτός έδρας. Παίξαμε καλύτερα, είχαμε ευκαιρίες, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να κερδίσεις. Ωστόσο η συμπεριφορά της ομάδας, η συγκέντρωση και η ποιότητα του παιχνιδιού μας είναι καλή. Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, μάχεται, είναι οργανωμένη. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε καλό ποδόσφιαρο λόγω του αγωνιστικού χώρου, ήταν βαρύς και δύσκολος απέναντι σε μια καλή ομάδα. Όμως έχουμε κάνει καλά παιχνίδια και νομίζω ότι δεν είχαμε την τύχη σε αρκετά παιχνίδια. Δουλεύοντας με αυτόν τον τρόπο και με την νοοτροπία νικητή και σωστή οργάνωση είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν σπουδαία αποτελέσματα.

Για τη ψυχολογία: «Σε κάθε ματς είναι σημαντική η ψυχολογία. Ονειρεύομαι κάθε μέρα της ζωής μου να κερδίζω συνέχεια. Έτσι είμαι, αγαπώ αυτό το άθλημα, αγαπώ το να είμαι προπονητής και πιστεύω ότι μπορώ να κερδίζω συνέχεια και να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Αυτό είναι το μήνυμα που περνώ στους παίκτες μου κάθε μέρα, να έχουν την νοοτροπία του νικητή, να χαίρονται το επάγγελμά τους και την τύχη του να κάνουν αυτή τη δουλειά, να την κάνουν με πάθος και αυτό πιστεύω, ότι με το πάθος μπορείς να κάνεις τα πάντα. Πρέπει να παίξουμε με καρδιά, με μυαλό, με οργάνωση και φυσικά με ποιότητα.

Ονειρευόμαστε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, να κάνουμε σπουδαίο πρωτάθλημα. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Οπότε αν μπορούμε να κερδίσουμε σίγουρα θα αρπάξουμε την ευκαιρία».

Τέλος, όταν αναφέρθηκε στον Βίτορ Περέιρα, μίλησε και για τη διαιτησία: «Ελπίζω να μην πάρει το αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι, αλλά του εύχομαι να κερδίζει και να έχει τύχη στα άλλα ματς. Σε αυτό το παιχνίδι είμαστε αντίπαλοι. Εκείνος αγωνίζεται για τα δικά του ενδιαφέροντα κι εγώ για τα δικά μου, οπότε κανένας δεν θέλει να χάσει και οι δύο θέλουμε να κερδίσουμε. Αλλά φυσικά μόνο για αυτό το παιχνίδι θα είμαστε αντίπαλοι, στα άλλα του εύχομαι ότι καλύτερο. Έφτασε τώρα στην Ελλάδα, τα πηγαίνει καλά και του εύχομαι το καλύτερο. Επίσης εύχομαι για αυτό το παιχνίδι οι τρεις ομάδες να μπορέσουν να κάνουν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός, η ομάδα μου και οι διαιτητές εύχομαι να κάνουν ένα σπουδαίο ματς».



Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: Έμπρακτα δίπλα σε 80.000 παιδιά
Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: Έμπρακτα δίπλα σε 80.000 παιδιά
Οι ομάδες του Παναθηναϊκού Α.Ο. στον ΟΠΑΠ με τα τρόπαια της σεζόν 2023-2024
Οι ομάδες του Παναθηναϊκού Α.Ο. στον ΟΠΑΠ με τα τρόπαια της σεζόν 2023-2024
Μπάγερν Μονάχου: Ανατροπή με Τούχελ!
Μπάγερν Μονάχου: Ανατροπή με Τούχελ!
ΑΕΚ: Στη λίστα της Μαρσέιγ ο Αλμέιδα - Η συμφωνία του με την Ένωση
ΑΕΚ: Στη λίστα της Μαρσέιγ ο Αλμέιδα - Η συμφωνία του με την Ένωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved