Ανασκόπηση 2014: «Ερυθρόλευκη» ευρωπαϊκή καταξίωση με… παραμονή στην κορυφή! (photos+videos)

Ανασκόπηση 2014: «Ερυθρόλευκη» ευρωπαϊκή καταξίωση με… παραμονή στην κορυφή! (photos+videos)

Η παρουσία του Ολυμπιακού στις «16» καλύτερες ομάδες του Champions League και η κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος της Super League αποτελούν τα… highlights της φετινής χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του είχαν θέσει από νωρίς τον στόχο της καλής πορείας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και η… δύση του 2013 βρήκε τους Πρωταθλητές Ελλάδας στην κλήρωση για τους «16» των… αστεριών, με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες μπήκαν… εξαιρετικά στην πρώτη «μάχη» για την πρόκριση στα προημιτελικά, ανάγκασαν τους «κόκκινους διαβόλους» να… φύγουν με… σκυμμένο το κεφάλι από το «Γ. Καραϊσκάκης», επικρατώντας 2-0 με τα τέρματα των Ντομίνγκεζ και Κάμπελ, όμως, στον επαναληπτικό, η… λάμψη του Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν… δυνατή και έδωσε το «εισιτήριο» στους Βρετανούς, σημειώνοντας χατ-τρικ στη νίκη 3-0 στο «Θέατρο των Ονείρων». Η ευρωπαϊκή… περιπέτεια του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε στην Αγγλία, αλλά αποτέλεσε την αρχή για περισσότερα όνειρα στα επόμενα χρόνια.

olympiakosAnaskopisiMesaManU

Διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα

Παράλληλα με την ευρωπαϊκή καταξίωση, η ομάδα του Λιμανιού διατήρησε με… άνεση την πρωτοκαθεδρία της και στην Ελλάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν με σχετική… ευκολία τον 41ο τίτλο τους, «κλειδώνοντας» την κούπα, στις 15 Μαρτίου, με νίκη 2-0 επί του Πανθρακικού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και… απλά στις 13 Απριλίου και πάλι στο φαληρικό γήπεδο, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, οι Πειραιώτες σήκωσαν το τρόπαιο στον… ουρανό.

OlympiakosAnaskopisiMesaProtathlima

Ωστόσο, το δεύτερο… μισό της σεζόν 2013-’14 και η… αυγή του νέου έτους, δεν άρχισε… ιδανικά για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Δημήτρης Σιόβας, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια προπόνησης, με αποτέλεσμα να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης. Μάλιστα, οι Πειραιώτες… πάγωσαν και με τον Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου οι «πράσινοι» έφυγαν με το «διπλό», κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, έπειτα από σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά. Η σοβαρότητα της κατάστασης του Νιγηριανού αντιμετωπίστηκε με σεβασμό από τον Ολυμπιακό, μια και ουδείς πίεσε τον νεαρό άσο να επιστρέψει, μετά την επέμβαση που επιβλήθηκε και μόλις τις τελευταίες εβδομάδες κατάφερε να μπει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων.

Ο ημιτελικός της ντροπής

olympiakosAnaskopisiMesaPAOK

Στο Κύπελλο Ελλάδας, η πορεία των «ερυθρόλευκων» ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά, μια και αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ. Όμως, το κύριο χαρακτηριστικό, τόσο του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1, όσο και στον επαναληπτικό στην Τούμπα, με τον «Δικέφαλο» να παίρνει τη νίκη 1-0 στιγματίστηκαν από σοβαρά επεισόδια. Σοβαρότατα ήταν αυτά στην Θεσσαλονίκη, όπου το ματς πέρασε από… χίλια κύματα. Αρχικά, ψάρια… ξεβράστηκαν από άγνωστους στον πάγκο των φιλοξενούμενων, οι εντάσεις στον αγωνιστικό χώρο ήταν πολλές, με κυριότερη «μάχη» των Κατσουράνη και Μανιάτη και το τέλος βρήκε ποδοσφαιριστές και οπαδούς των «ασπρόμαυρων» σε μια διαρκή… μάχη μπροστά από τη φυσούνα για τα αποδυτήρια.

Παραμονή Μίτσελ και… σχεδιασμός

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν άμεσα πίσω τους τα όσα έγιναν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 16 Απριλίου στην Τούμπα και άμεσα έβαλαν… μπροστά τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Την Τετάρτη 23 του μηνός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε με τον Μίτσελ και αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί και τη νέα χρονιά, με τον Ισπανό να… επιβεβαιώνει την παραμονή του σε συνέντευξη Τύπου. Εκεί είχε αναλύσει τα πλάνα του, τα οποία δεν περιλάμβαναν πολλές προσθήκες, μια και ο… κορμός ήταν έτοιμος, αλλά κάτι τέτοιο δεν… κατέστη δυνατό.

Πολλές ήξεις… αφίξεις στο Λιμάνι

Το καλοκαίρι του 2014 ήταν έντονο για τον Ολυμπιακό στο μεταγραφικό… παζάρι. Η καλή πορεία που έκανε η Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, έχοντας στην σύνθεσή της πολλούς ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών, έφερε το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων και προτάσεις για βασικά στελέχη. Ήδη, στην… αυγή του 2014 οι Πειραιώτες είχαν προχωρήσει σε ένα εξαιρετικό deal με την πώληση του Κώστα Μήτρογλου στην Φούλαμ. Τους επόμενους μήνες, οι Πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν κι άλλες σημαντικές μονάδες. Ο Κάμπελ επέστρεψε στην Άρσεναλ, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά την… γιορτή στην χώρα της «σάμπα» ακολούθησαν οι αποχωρήσεις των Μανωλά και Χολέμπας για την Ρόμα, του Σάμαρη στην Μπενφίκα, αλλά και η μεταγραφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην Τραμπζονσπόρ.

{youube}Jy8M-W9B6MQ{/youtube}

Οι πολλές αναχωρήσεις από τον Πειραιά, ανάγκασαν τους διοικούντες τον Ολυμπιακό να προχωρήσουν σε πολλές μεταγραφές, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Οι κορυφαίες μεταγραφές ήταν των Ερίκ Αμπιντάλ και Ιμπραΐμ Αφελάι, ωστόσο, ο Γάλλος, αποφάσισε τον Δεκέμβριο να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, ενώ ο Ολλανδός βρίσκεται υπ’ ατμόν από το Λιμάνι. Βέβαια, δεν θα πρέπει να… παραγνωρίσουμε πως στον Ολυμπιακό έφτασαν παίκτες που δεν έκαναν τόσο μεγάλο… γκελ, όπως ήταν ο Κασάμι, αλλά αποδείχθηκε πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, αλλά και οι Μαζουάκου, Ελαμπντελαουί και Μιλιβόγεβιτς, οι οποίοι αποτελούν βασικά στελέχη της ομάδας του Μίτσελ. Η μεταγραφική περίοδος για τους Πειραιώτες έκλεισε… ουσιαστικά με την επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός δεν κατάφερε να… πιάσει στην Φούλαμ και επέστρεψε στο Λιμάνι για έναν χρόνο ως δανεικός.

Ευρωπαϊκό… απόλυτο στο «Γ. Καραϊσκάκης», μεταπτώσεις στην Ελλάδα

Στο πρώτο μισό της σεζόν 2014-’15 ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Champions League βγαίνοντας 3ος στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης, με αντιπάλους την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Γιουβέντους και τη Μάλμε, άπασες Πρωταθλήτριες στις χώρες τους. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στα τρία εντός έδρας ματς, με κυριότερο, την πρεμιέρα με τους «ροχιμπλάνκος» στο «Γ. Καραϊσκάκης», τη νίκη τους 3-2 αλλά και το «τρίποντο» 1-0 κόντρα στους Ιταλούς, έδειξαν πως μπορούσαν για την πρόκριση, όμως, η κακή βραδιά στην Σουηδία και η ήττα 2-0 από την Μάλμε, στέρησε το όνειρο από την ομάδα του Μίτσελ.

olympiakosAnaskopisiMesaAtletiko

Όσον αφορά στις εγχώριες διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός βρίσκεται, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην Super League, με αρκετές μεταπτώσεις στην πορεία του. Μάλιστα, η εντός έδρας ήττα 2-1 από τον «Δικέφαλο» στο Φάληρο αποτέλεσε σημαντικό… πλήγμα για τους Πειραιώτες. Αναφορικά με τον δεύτερο τη τάξει θεσμό, το Κύπελλο, οι Πρωταθλητές Ελλάδας έχουν προκριθεί από την φάση των ομίλων, με Παναχαϊκή, Πανιώνιο και Φωστήρα, αν και… μένει η αυλαία με την ομάδα του Ταύρου.

Η αποχώρηση Αμπιντάλ

Αναμφίβολα, η είδηση της αποχώρησης του Ερίκ Αμπιντάλ από την ενεργό δράση αποτέλεσε το θέμα του Δεκεμβρίου για τον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος άσος έφτασε στον Πειραιά το καλοκαίρι και κατάφερε να… μπει στις καρδιές των οπαδών του συλλόγου του Λιμανιού. Όμως, έπειτα από προσωπική απόφαση, κρέμασε τα παπούτσια του, ολοκληρώνοντας μια σημαντική πορεία στο διεθνές στερέωμα και κοσμώντας με την παρουσία του τους «ερυθρόλευκους» και την Ελλάδα.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved