Φυτανίδης: «Στον ίδιο ρυθμό»

Φυτανίδης: «Στον ίδιο ρυθμό»

Ο Σωκράτης Φυτανίδης τόνισε πως ο Ατρόμητος θα πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και απέναντι στον Άρη.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην κάμερα της Nova:

Σωκράτη δώσατε ένα ματς κυπέλλου με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή σας αλλά με τον ίδιο αγωνιστικό ρυθμό, πράγμα που δείχνει ότι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις βασικούς από αναπληρωματικούς, έτσι είναι;

«Είναι σημαντικό σε οποιαδήποτε ομάδα να υπάρχει η δυνατότητα κάνοντας αλλαγές ο προπονητής να μην φαίνεται διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού και στον ρυθμό τον οποίο θέλει να παίξει η ομάδα. Παίξαμε με έναν καλό αντίπαλο, μια δουλεμένη ομάδα, είμαστε ευχαριστημένοι που και στα δύο παιχνίδια κερδίσαμε με το ίδιο σκορ, που καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνά μας, οπότε από εδώ και πέρα σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα ώστε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Πέτυχες ένα πολύ ωραίο γκολ που ήταν καλή τόνωση για την δική σου ψυχολογία αλλά και της ομάδας από την στιγμή που σκοράρει ένας αμυντικός.

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να πετυχαίνουν γκολ, όλοι είναι χαρούμενοι όταν πετυχάινουν γκολ , πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ομάδα συνεχίζει και στον θεσμό του κυπέλλου και δείχνουμε ότι είμαστε μία από τις ομάδες η οποία μπορεί να αντεπεξέλθει σε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει».

Που μπορείτε να φτάσετε στο κύπελλο, δεδομένου ότι τώρα αντίπαλος θα είναι ο Ολυμπιακός και μετά ίσως ο ΠΑΟΚ;

«Καλώς ή κακώς η κλήρωση έχει φέρει δύσκολες ομα΄δες στο δρόμο μας. Περιμένουμε να παιχτεί και το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει ένα μεγάλο προβάδισμα και αυτός θα είναι ο αντίπαλός μας στην επόμενη φάση. Καλό όμως είναι αυτή τη στιγμή να σκεφτόμαστε τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Όταν θα έρθει ξανά η ώρα του κυπέλλου τότε θα σκεφτούμε τον αντίπαλό μας που 99% θα είναι ο Ολυμπιακός».

Δείξατε πάντως ότι μπορείτε να τον κοντράρετε και στα δύο παιχνίδια που έχετε δώσει φέτος.

«Αυτό το δείχνουμε τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πετύχει μεγάλες νίκες απέναντι στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχουμε κοιτάξει όλες τις ομάδες στα μάτια και γιατί όχι να διεκδικήσουμε την πρόκριση απέναντί στον Ολυμπιακό».

Άλλη μια μεγάλη ομάδα είναι ο Άρης, που όμως βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Πως το περιμένεις αυτό το ματς;

«Σίγουρα ο Άρης είναι ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος. Από εκεί και πέρα δεν έχει την ίδια ποιότητα και την ίδια δυναμική που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση, οπότε γι' αυτούς θα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο οποίο δίνουν πολύ μεγάλη βάση. Από την πλευρά μας όμως κι εμείς το θεωρούμε σημαντικό παιχνίδι, θέλουμε να μείνουμε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και αν συνεχίζουμε να ανοίγουμε την διαφορά με τις από κάτω ομάδες συνεχίζοντας να βρισκόμαστε κοντά με τις πρώτες, ούτως ώστε να μην ανοίγει η ψαλίδα με τους από πάνω και να ανοίγει περισσότερο με τους από κάτω, γιατί είναι σημαντικές για μας αυτές οι διαφορές ενόψει play off τα οποία είναι μακριά, αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τους από κάτω και να μην αφήνουμε τις από πάνω ομάδες να ανοίγουν την ψαλίδα».

Ο Άρης είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ενώ η δική σας ψυχολογία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο η ψυχολογία σε μια τέτοια αναμέτρηση;

«Έχουμε δείξει τα τελευταία δύο χρόνια, ότι η ομάδα πλέον δουλεύει σε άλλες βάσεις, ότι σκέφτεται διαφορετικά και δεν κοιτάει το ποιον έχει αντίπαλο. Ούτε σε τί κατάσταση είναι ο αντίπαλος. Σεφτόμαστε μόνο το δικό μας παιχνίδι, πως θα παρουσιαστούμε στον αγωνιστικό χώρο, πως θα καταστρώσουμε τα σχέδιά μας ώστε η ομάδα μας να διεκδικήσει μια ακόμα νίκη».

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη



«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved