Οικονομόπουλος: «Να πάρει πίσω τα κλεμμένα η ΑΕΚ»

Οικονομόπουλος: «Να πάρει πίσω τα κλεμμένα η ΑΕΚ»

Ο Χάρης Οικονομόπουλος μίλησε για την πορεία των εξελίξεων στην υπόθεση της ΑΕΚ με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Αναλυτικά όσα είπε στον Sentra FM:

Για το τι παραπάνω χρειάζεται η υπόθεση για να προχωρήσει:

«Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι προτεραιότητα να πάρει πίσω τα κλεμμένα. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί Και αυτό δεν έχει συμβεί διότι παρότι οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει μετά και την τελεσιδικία της απόφασης που έχει αναγνωρίσει την οφειλή του Μάκη Ψωμιάδη προς την ΑΕΚ, ποσό περίπου 44 εκατ. ευρώ, με τους τόκους υπερβαίνει τα 80 εκατ. ευρώ σήμερα, δεν είχε βρεθεί ούτε ένα ευρώ τσακιστό στους λογαριασμούς του.

Αυτός ο άνθρωπος φαινόταν να μην έχει ούτε ένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του, ενώ η οικογένειά του είχε αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία τα οποία αν βλέπατε το σχήμα το οποίο είχε κάνει το ΣΔΟΕ στην υπόθεση για τα στημένα, και με βάσει το οποίο προχώρησε και μετά και η δική μου μηνυτήρια αναφορά για περεταίρω ξέπλυμμα βρώμικου χρήματος εις βάρος της ΑΕΚ από το 2004 μέχρι και το 2011, θα θεωρούσατε ότι στο κάδρο δεν ήταν η οικογένεια Ψωμιάδη αλλά η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οικογένεια Κοπελούζου, η οικογένεια Κόκκαλη, επιφανείς επιχειρηματίες που έχουν τεράστιες δραστηριότητες και διατηρούν πλήθος εταιρειών.

Αρα ο πρώτος στόχος της ΑΕΚ είναι να πάρει τα λεφτά της. Εάν αυτό δεν γίνει, πρέπει τουλάχιστον να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πρέπει τουλάχιστον αυτός ο οποίος κατηγορείται με ένα κατηγορητήριο καταπέλτη για την υπεξαίρεση 21 και πλέων εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο της ΑΕΚ, να πάει φυλακή ή μάλλον να καταδικαστεί και να εκτίσει ποινή φυλάκισης. Ο σκοπός της ΑΕΚ δεν είναι να βάλει φυλακή κανέναν, δεν τρέφουμε αισθήματα εκδίκησης για κανέναν, ένα πράγμα θέλουμε: Να πάρει η ΑΕΚ τα χρήματά της. Εάν δεν συμβεί, το λιγότερο το οποίο θα περιμένει κανείς σε ένα κράτος δικαίου είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη είναι: 'Εκλεψες; Θα πας φυλακή'».

Για το εάν έχουν εντοπιστεί και δεσμευτεί χρηματικά ποσά και εάν η ΑΕΚ είναι κοντά στο να ελπίζει ότι θα πάρει κάποια από αυτά τα χρήματα:

«Το πρόβλημα για την γνώση για το πόσα χρήματα έχουν δεσμευτεί έγκειται στο γεγονός ότι η ανάκριση η οποία έχει ξεκινήσει με την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα την κ. Παπανδρέου από τον Ιούνιο του 2012, βάση του οποίο έχει προφυλακιστεί ο Σταύρος Ψωμιάδης και έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι στην κόρη του Μάκη Ψωμιάδη και αναμένεται να απολογηθεί ακόμα η σύζυγος του και τα δύο του ξαδέρφια, δεν έχει ακόμα προχωρήσει. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να λάβει γνώση του φακέλου γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η απολογία των κατηγορουμένων. Μέχρι, τουλάχιστον, τον χρόνο που είχαν ερευνήσει οι συνεργάτες μου, αυτό δεν είχε συμβεί. Αρα δεν έχουμε ακόμα πρόσβαση στην σχετική δικογραφία και δεν γνωρίζουμε ακόμη τα ποσά, τις τράπεζες και τις χώρες που έχουν εντοπιστεί».

Για το εάν μπορεί μια θετική έκβαση της υπόθεσης να κρίνει και το μέλλον στα διοικητικά και ιδιοκτησιακά:

«Δεν ξέρω σε τι βαθμό αυτές οι σκέψεις μπορεί να επηρεάζουν έναν επιχειρηματία, ο οποίος έχει κεφάλαια και ο οποίος θέλει να επενδύσει στο ηθικό πλεονέκτημα και την καθαρότητα ενός ελληνικού, ποδοσφαιρικού συλλόγου όπως η ΑΕΚ.

Αν και είναι ελκυστικό αν πάρει πίσω τα κλεμμένα, από την άλλη - με εξαίρεση ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν προσωπική περιουσία να διαθέσουν τον χρόνο και την εμπειρία τους - δεν θεωρώ προτέρημα την εμπλοκή οποιουδήποτε μόνο και μόνο επειδή μπορεί να... γλυκαθεί από το μέλι. Αλλωστε μην ξεχνάτε ότι αυτά τα χρήματα που πρέπει να γυρίσουν στο ταμείο της ΑΕΚ, έχει αποφασιστεί ήδη πως θα χρησιμοποιηθούν, έχω την εντολή να εξοφληθούν οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το δημόσιο, ώστε να απαλλαγεί η ΑΕΚ από το βάρος, να μην τα πάρει μία διοίκηση και αρχίζει να αγοράζει παίκτες ή να κάνει συμφωνίες από τις οποίες τα χρήματα μπορεί να εξαφανιστούν.

Αυτά τα χρήματα η ΑΕΚ τα κυνηγάει από το 2004 ανελλιπώς και τότε που όλοι πίστευαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρει ή να δούμε τον Μάκη Ψωμιάδη στην φυλακή. Πλέον, έχουμε φτάσει ήδη στην φυλάκιση του Ψωμιάδη, έχει φτάσει η υπόθεση σε ένα σημείο ωριμότητας, ελπίζω αυτή η ωριμότητα να μην αφορά μόνο την υπόθεση αλλά και αυτούς οι οποίοι συμμετείχαν και λογικευόμενοι θα πρέπει να σκεφτούν κάποια στιγμή σοβαρά να τα γυρίσουν πίσω».

«Η εμπλοκή μου το 2004 σε μια υπόθεση που κανείς δεν ήθελε να αναλάβει, δεν έγινε με κερδοσκοπική αφετηρία. Όταν αναλάμβανε κανείς μια τέτοια υπόθεση το 2004 δεν θα μπορούσε να υπολογίζει εάν 9-10-12 χρόνια μετά θα εισέπραττε τα έξοδα καν που έχει κάνει

Για τον λόγο δεν είναι κερδοσκοπική και η δική μου εμπλοκή με την Ελευθεροτυπία. Τι θέλω να πω; Θέλω να πω ότι είναι καιρός επιτέλους η δικαιοσύνη να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Και σας φέρνω και ένα άλλο παράδειγμα: Την ιστορία με τα στημένα. Πότε θα κάτσουν επιτέλους στο σκαμνί όλοι αυτοί οι οποίοι κατηγορούνται ή θα κατηγορηθούν ώστε να λάμψει η αλήθεια, στο βαθμό που η δικαιοσύνη είναι εξοπλησμένη για να μπορέσει να εξασφαλίσει κάτι τέτοιο και να τελειώσουμε και με αυτό το κομμάτι. Πότε θα σταματήσουν άνθρωποι οι οποίοι ψευδορκούν κατά σύστημα να το κάνουν με την βεβαιότητα της ατιμωρησίας; Και δεν αναφέρομαι ειδικά στα στημένα.

Είναι απλά τα πράγματα, για να μπορούμε να εξακολουθούμε να ζούμε και να δουλεύουμε σε αυτή τη χώρα, πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια συνεννόηση και να αποδοθεί το αυτονόητο. Η υπόθεση Ψωμιάδη για μένα τουλάχιστον δεν είναι απλά και μόνο μια νομική υπόθεση για την τιμωρία ενός -κατά τα στοιχεία της δικογραφίας τουλάχιστον και την γνώμη μου - κακούργου δεν είναι απλά και μόνο η επιστροφή των χρημάτων σε έναν ιστορικό σύλλογο τα οποία έχουν κλαπεί και τα οποία πρέπει να επιστραφούν. Είναι μια καραμπινάτη υπόθεση ατιμωρησίας η οποία για χρόνια σέρνεται στην Ελλάδα και πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

Για τα σενάρια περί εξώδικου συμβιβασμού:

«Δεν μπορούμε να αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με τους εαυτούς μας. Ουδέποτε έχει υπάρξει η παραμικρή Ποτέ δεν έχει υπάρξει η παραμικρή προσέγγιση ή πρόταση από την άλλη πλευρά. Ετσι, είναι μια συζήτηση άνευ αντικειμένου».

Για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε το έγγραφο από τα Σκόπια:

«Και με πολύ χαριτωμένο τρόπο. Στις 6 Μαρτίου έγινε μια τηλεφωνική επικοινωνία της εισαγγελέας εφετών κ. Ζαϊρη με όλο το ποινικό τμήμα του αρμοδίου δικαστηρίου των Σκοπίων, παρουσία του δικηγόρου του Ψωμιάδη. Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία ξέρετε πότε έγινε; Τρεις μέρες μετά από μια δική μου παρουσία στο δελτίο ειδήσεων του Καναλιού 5 στα Σκόπια όπου ευθέως αναφέρθηκα στην γενικευμένη πεποίθηση της ελληνικής γνώμης περί χρηματισμού αξιωματούχων των Σκοπίων για την καθυστέρηση ενός εγγράφου που με μόνη δικαιολογία την έλλειψη της εξασφάλισης ότι θα υπάρχει δίκαιη δίκη για τον Ψωμιάδη, θα την υπόθεση κατά της ΑΕΚ, ενώ αυτή η εξασφάλιση προφανώς δόθηκε για να εκδοθεί για τα στημένα, καθυστερούσε ένα έγγραφο το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για την πραγματοποίηση μιας ποινικής δίκης.

Τρεις μέρες μετά από αυτή την συνέντευξη, μακάρι να ταν τυχαίο, έγινε η τηλεφωνική επικοινωνία και το δικαστήριο των Σκοπίων πείστηκε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Αυτό το έγγραφο επιτρέπει τη δίκη μόνο για την υπόθεση των επιταγών. Η απόφαση για την άλλη δίκη δεν έχει έρθει ακόμα, για τα έργα στους Θρακομακεδόνες.

Επαναλαμβάνω, ο σκοπός της ΑΕΚ δεν είναι να βάλει κάποιον φυλακή, ο σκοπός της είναι να επιτελέσει το έργο της για να γίνει αυτό πρέπει απαραίτητα και το ταχύτερο να επιστρέψουν στα ταμεία της τα κλεμμένα. Και που είστε ακόμα και που να δείτε αυτά που έρχονται.



Τα δύο κρίσιμα ντέρμπι της Super League με σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα δύο κρίσιμα ντέρμπι της Super League με σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Θέλω να συνεχίσω να νικάω - Έχω τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Θέλω να συνεχίσω να νικάω - Έχω τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/05) - Πού θα δείτε τη «μάχη» του Στέφανου Τσιτσιπά στη Ρώμη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/05) - Πού θα δείτε τη «μάχη» του Στέφανου Τσιτσιπά στη Ρώμη
NBA: Έσβησαν το πλεονέκτημα των Μαβς οι Θάντερ - Νέο break για Σέλτικς, πλησιάζουν στους τελικούς
NBA: Έσβησαν το πλεονέκτημα των Μαβς οι Θάντερ - Νέο break για Σέλτικς, πλησιάζουν στους τελικούς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved