Ελευθεράκης: «Ο Φερέιρα έδιωξε τον Καραγκούνη»
SHARE

Ελευθεράκης: «Ο Φερέιρα έδιωξε τον Καραγκούνη»

Ο τεχνικός σύμβουλος του Παναθηναϊκού, Κώστας Ελευθεράκης έκανε επίθεση σε ανθρώπους εντός της ομάδας που θέλουν να δημιουργούν προβλήματα.

Στον Sentra FM μίλησε ο Κώστας Ελευθεράκης για αρκετά θέματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό. «Γράφονται ανυπόστατα πράγματα για μένα και τον Παναθηναϊκού, ορισμένοι και εντός ομάδας θέλουν να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, δεν υπάρχουν λόγοι γι' αυτό και δεν μπορώ να τους εξηγήσω», είπε αρχικά.

Για την απουσία του από την τελευταία επίσκεψη των οπαδών στην Παιανία: «Επειδή δεν μιλάω, δεν σημαίνει ότι είναι αδυναμία. Η αλήθεια δεν είναι ό,τι δεν μιλάω για να μην προσθέτουμε νέα προβλήματα στην ομάδα, ξέρω από πού βγαίνουν όλα αυτά. Γράφονται ανυπόστατα πράγματα. Σε μία ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι, να υπάρχουν στεγανά. Ορισμένοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα, δεν υπάρχουν λόγοι και δεν μπορώ να τους εξηγήσω αυτούς τους λόγους…

Από τον καιρό που έγινε η αλλαγή της ιδιοκτησίας, από τον Ιούνιο ήμουν μέλος στο Δ.Σ., τότε ομόφωνα το Δ.Σ. με είχε βάλει σαν τεχνικό σύμβουλο. Από κει και πέρα η καθημερινή μου επαφή με τον κύριο Αλαφούζο, που βγήκε μπροστά για την ιστορία του Παναθηναϊκού στην πιο δύσκολη περίοδο του, είναι σημαντικό. Ο Γιάννης είναι εγωιστής, πανέξυπνος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει»

Για την σχέση του με τον Αλαφούζο: «Ανταλλάζουμε απόψεις, σε πολλά συμφωνούμε, σ' άλλα διαφωνούμε, Είναι άνθρωπος που ακούει, δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις. Γενικά δεν διαφωνούμε στο στόχο. Εξακολουθούν να είναι ίδιοι οι στόχοι μας».

Για το περιστατικό της Παιανίας και τι ακριβώς συνέβη, όταν οι οπαδοί θέλησαν να συναντηθούν με την ομάδα: «Με αδικούν τα δημοσιεύματα, από τη στιγμή που μπήκε ο Βασίλης σαν γενικός αρχηγός, μπαίνοντας μέσα οι οπαδοί και βλέποντας όλα τα παιδιά, μιλήσαμε, μου είπε “Ναι, έρχονται τα παιδιά, άσε εγώ θα πάω να μιλήσω”. Hμουν εκεί, δεν αποχώρησα. Αυτά είναι ανυπόστατα πράγματα που γράφονται».

Για το αν εντός ΠΑΕ, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βλάψουν τον ίδιο και την ομάδα: «Ναι, υπάρχουν άνθρωποι στην ΠΑΕ. Μπορεί να υπάρχουν. Υπάρχουν αντιπάθειες και συμπάθειες. Είχα ξεκόψει κάποια πράγματα, όταν ανέλαβα το πόστο του τεχνικού διευθυντή και ίσως αυτό να έχει παίξει το ρόλο του»

Για το αν θεωερεί ότι είναι παραγωγικό να παρουσιάζονται οπαδοί στην προπόνηση και να σπρώχνονται με τους οπαδούς: «Θεωρώ ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι λογικά. Στην εποχή τη δική μας, γίνονταν κάπια πράγματα, αλλά δεν έγινε και τίποτε. Δεν πρέπει να φθάνουμε στα άκρα. Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τους οπαδούς, αλλά και οι φίλαθλοι πονάνε την ομάδα και ήρθαν να διαμαρτυρηθούν. Δεν ήμουν στο γήπεδο, που έγινε η κουβέντα, ήμουν στις σκάλες. Δεν ήθελα να εμπλακώ.»

Για το αν οι παίκτες μπορεί να αισθάνονται καλά, όντας απλήρωτοι, που στοχοποιούνται από ανακοινώσεις, που ακούν τα εξ αμάξης από τον Φάμπρι που κάποιες στιγμές ξεπερνά τα όρια και σπρώχνονται με τους οπαδούς: «Σαφώς δεν μπορεί να αισθάνεται καλά ο ποδοσφαιριστής. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σημερινά, είναι ενός έτους γεγονότα και πριν. Ο Αλαφούζος ανέλαβε ένα δύσκολο έργο. Εσείς δεν ξέρετε πραγματικά το βαθμό της δυσκολίας. Επειδή τον έχω ζήσει, είναι σε καθημερινή βάση ασχολούμενος με την ομάδα, δεν βρίσκει ανταπόκριση από άλλους επενδυτές και τον έχουν αφήσει μόνο του. Ο Γιάννης πρέπει να στηριχθεί. Τώρα σκάνε αυτά. Σκάνε κομμάτια οργής που αφορούν το παρελθόν. Σκάνε πράγματα τα οποία βγαίνουν συνέχεια και θα βγαίνουν ακόμα. Κάνουμε κάθε προσπάθεια να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα. Είμαστε σε δυσάρεστη θέση να ερχόμαστε σε επικοινωνία με τους παίκτες».

Για το περιστατικό με Σπυρόπουλο: «Δεν συνέβη ποτέ, μα ποτέ. Ισα-ισα ο παίκτης το διέψευσε… Είναι ακριβώς ψέματα, όπως γράφτηκαν οι διάλογοι Φάμπρι με παίκτες που δεν ισχύουν».

Θέμα Καραγκούνη:«Μου ανέθεσαν να έρθω σε επικοινωνία με τον Καραγκούνη. Συναντήθηκαμε δυο-τρεις φορές στο ιδιωτικό μου κέντρο. Ηταν πολύ νωρίς. Ο Γιώργος ήθελε και ο ΠΑΟ τον ήθελε. Αλλά όταν υπάρχει ένα μεγάλο πλάνο στον ΠΑΟ για τα μεγάλα συμβόλαια, έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα. Δεν φθάσαμε να μιλήσουμε για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Το πρόβλημα ήταν με τον Φερέιρα. Αυτό ήταν ακριβώς. Ηταν να κλείσω ένα ραντεβού Φερέιρα-Καραγκούνη με δική μου πρωτοβουλία, προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση, αν υπάρχει… Ο Φερέιρα δεν δέχθηκε να συναντηθεί με τον «Κάρα». Ο Γιώργος είναι ενεργό άτομο, θέλει να παίζει, όμως ο Φερέιρα δεν δέχθηκε το ραντεβού γιατί έλεγε πως δεν ήξερε, αν θα τον χρησιμοποιήσει πως και τι. Είχαμε κανονίσει ένα ραντεβού να συναντηθούμε μετά από ένα ματς, δεν θυμάμαι ποιο. Τα ραντεβού ήταν Πέμπτη, γυρίζαμε από τη Σκοτία. Πριν γίνει, όμως, αυτό ο Καραγκούνης βγήκε και είπε ότι φεύγει από τον Παναθηναϊκό. Ε, και εκεί τελείωσαν όλα».

Θέμα Κατσουράνη: «Η λογική ήταν να μειωθούν τα συμβόλαια. Όταν παίρνεις μία απόφαση, όλοι συμφωνούμε, όλοι διαφωνούμε».

Θέμα Ντε Βινσέντι: «Το περασμένο καλοκαίρι με παίρνει ενδιαφέρον και μου λέει ότι μένει ελεύθερος ο Ντε Βινσέντι. Μιλάω με τον Ρότσα, τον ρωτάω “τι γνώμη έχεις;” Και μου λέει πολύ καλά λόγια. Μιλάμε με τον μάνατζερ μου, συμφωνούμε, μας ενδιαφέρει πολύ ο παίκτης. Το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να ρωτήσω τον προπονητή μου.” Άστο, μου είπε ο Φερέιρα, θα δούμε αργότερα”. Και τελειώνει εκεί το θέμα. Επανέρχεται το θέμα Ντε Βινσέντι, με ξαναπαίρνουν τηλέφωνο, ο Αλαφούζος μου λέει “Kώστα προχωρά”, όμως ο παίκτης δεν έμενε ελεύθερος και μπαίνει στο χορό και άλλη μία ομάδα και ο πρόεδρος των Ιωαννίνων, ο οποίος έχει καλή σχέση με την άλλη ομάδα, πιέζει τον παίκτη να υπογράψει. Ο παίκτης ήθελε να έρθει, αλλά δεν εξαρτιόταν μόνο απ' αυτόν. Εκτιμώ ότι ο Χρηστοβασίλης πίεσε τον παίκτη να πάει στον Ολυμπιακό».

Θέμα Ανάκογλου: «Το θέμα Ανάκογλου προέκυψε το καλοκαίρι. Αυτό, όπως και του Σαμάρη και του Σπυρόπουλου, είπαμε «θα δούμε και θα δούμε τι θα κάνουμε». Είχαν συζητηθεί από το καλοκαίρι. Στις 30 Γενάρη έχω έρθει σε επικοινωνία με παίκτη και τον πατέρα του. Θέλει να έρθει το παιδί στον ΠΑΟ χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα. Πάμε στο θέμα και παίρνω εντολή από τη διοίκης. Μου λένε «προχωράμε για Ανάκογλου». Στις 31 λήγουν οι μεταγραφές. Μιλάω με παίκτη και τον μπαμπά του και του λέω «πάρτε και ελάτε και στην Αθήνα». Είχαμε συμφωνήσει τα πάντα όλα. Κατεβαίνουν κάτω. Στις 10 το παιδί νιώθει πιεσμένο, έχει μάθει ο Θεοδωρίδης και ξέρει επίσης ότι έχουν πάει στο σπίτι του κάποιοι οπαδοί. Είναι εξαγριωμένοι οι οπαδοί του Πανσερραϊκού, έχει μάθει και φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα. Κάποια στιγμή μπαίνει μέσα, συζητάει όλα τα οικονομικά, συμφωνούν σε όλα. Φεύγει για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και για να τακτοποιηθεί και το θέμα Πανσερραϊκού.

Σε κάποια στιγμή με παίρνει ο κύριος Μπιτζίδης, μου λέει “είμαι στην Αθήνα, θέλω να σε δω”. Ερχεται εκεί πέρα. Ερχεται σε επικοινωνία ο Μπιτζίδης με Λουκάκο και του λέμε πως “εμείς διαθέτουμε το άλφα ποσό για Πανσερραϊκό ούτε ένα ευρώ πάνω ούτε κάτω”. Από κει και πέρα, όλα άλλαξαν. Πήραν τον παίκτη και άρχισε ο μάνατζερ του να φωνάζει ότι εγώ χάλασα τη δουλειά και πως είχαμε συμφωνήσει άλλα. Ο κύριος Μπιτζίδης, όμως, μου είπε πως ο Θεοδωρίδης είχε υποσχεθεί στον Μελισσανίδη τον παίκτη, γιατί κάνουν δουλειές μαζί.

Θέμα Γιαννιώτα: «Για μένα ο Γιαννιώτας μας έκανε… Ημασταν στην Αυστρία και παρακολουθούμε τον τελικό των νέων. Μπροστά παίζει ο Γιαννιώτας, ο Χάρης ο Μαυρίας και ο Κατίδης. Είχα πει στον Φερέιρα ότι αυτός είναι ο Γιαννιώτας και μου λέει “πωπω”. Εν συνεχεία ο πρόεδρος μου λέει “Κώστα τι κάνουμε τον Γιαννιώτα” και έχοντας μιλήσει με τον παίκτη του απαντάω πως ο παίκτης κατεβαίνει στα γραφεία και έρχεται ο μπαμπάς του. Γινόταν, όμως, ένα κομφούζιο εκείνη την ημέρα γιατί κλείναμε πολλές μεταγραφές, όπως αυτή του Σο και του Σισοκό και σταματά εκεί η υπόθεση».

Η σχέση με Φερέιρα: «Είχα άριστη συνεργασία με τον κύριο Φερέιρα. Μπορεί να είχε πρόβλημα να μην καταλάβαινε τι του έλεγα, πάντως είχαμε πολύ καλή σχέση».

Για Ρότσα και η απομάκρυνση: «Στον πρόλογο μου σου είπα ότι έγιναν πολλά λάθη. Ισως να ήταν και αυτό μέσα. Είναι φίλος μου ο Χουάν. Πάει αυτό έληξε, προχωράμε».Ιστορικό μουσείο: Μια εναλλακτική έκθεση για το 1821 μέσα από τον κόσμο των κόμικς του Soloup
Ιστορικό μουσείο: Μια εναλλακτική έκθεση για το 1821 μέσα από τον κόσμο των κόμικς του Soloup
Αιολικός: Ενίσχυση στον άσο με Γόμο
Αιολικός: Ενίσχυση στον άσο με Γόμο
Ουγγαρία: Αντίπαλες συγκεντρώσεις στη Βουδαπέστη ενόψει βουλευτικών εκλογών
Ουγγαρία: Αντίπαλες συγκεντρώσεις στη Βουδαπέστη ενόψει βουλευτικών εκλογών
Δόξα Δράμας: Έξι προσθήκες πριν τη σέντρα της Γ’ Εθνικής (photos)
Δόξα Δράμας: Έξι προσθήκες πριν τη σέντρα της Γ’ Εθνικής (photos)

Τραγωδία στην Κηφισιά: Νεκρός ο υπάλληλος που δέχθηκε πυροβολισμούς

Τραγωδία στην Κηφισιά: Νεκρός ο υπάλληλος που δέχθηκε πυροβολισμούς

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η ώρα της καταδίωξης και της αιματηρής συμπλοκής στο Πέραμα

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η ώρα της καταδίωξης και της αιματηρής συμπλοκής στο Πέραμα

Άλεκ Μπάλντουιν: Συμπληρώνεται το παζλ- Ο βοηθός σκηνοθέτη, η άπειρη 20χρονη και το θανάσιμο λάθος

Άλεκ Μπάλντουιν: Συμπληρώνεται το παζλ- Ο βοηθός σκηνοθέτη, η άπειρη 20χρονη και το θανάσιμο λάθος

Δήμητρα Παπανδρέου: Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυστηρά ακατάλληλος – Το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ

Δήμητρα Παπανδρέου: Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυστηρά ακατάλληλος – Το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του πιλότου- «Είχαμε σχέση με τον Μπάμπη»

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του πιλότου- «Είχαμε σχέση με τον Μπάμπη»

Μητέρα παιδιού με αυτισμό: «Ο γιος μου κανιβαλίστηκε» – Τι καταγγέλλει για την αδιαφορία των αρχών

Μητέρα παιδιού με αυτισμό: «Ο γιος μου κανιβαλίστηκε» – Τι καταγγέλλει για την αδιαφορία των αρχών

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr στα ΜΜΜ: Οι πολίτες αντιδρούν στην αύξηση των επιβατών - «Είμαστε σαν σαρδέλες»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr στα ΜΜΜ: Οι πολίτες αντιδρούν στην αύξηση των επιβατών - «Είμαστε σαν σαρδέλες»

Ντόναλντ Τραμπ: Η εκδίκηση ενός πρώην πλανητάρχη - Δικαιώνεται για τον ρόλο των social media

Ντόναλντ Τραμπ: Η εκδίκηση ενός πρώην πλανητάρχη - Δικαιώνεται για τον ρόλο των social media