Μανίκας στο Onsports: «Mπράβο στον Σάντος για την κλήση του Περιστερίδη»

Μανίκας στο Onsports: «Mπράβο στον Σάντος για την κλήση του Περιστερίδη»

«Λαχείο» που το… εξαργυρώνει ο Πανιώνιος και εσχάτως ο τολμηρός Φερνάντο Σάντος, χαρακτηρίζει τον Κώστα Περιστερίδη ο τεχνικός διευθυντής του «Ιστορικού» Αντώνης Μανίκας, με αφορμή την κλήση του νεαρού πορτιέρο στην Εθνική ομάδα.

O παλαίμαχος πορτιέρο με τα 13 χρόνια (1977-1990) καριέρας κάτω από τα δοκάρια του Πανιωνίου και τις δύο συμμετοχές με την Εθνική ομάδα την εποχή που αγωνιζόταν στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, εκθείασε – μιλώντας στο Οnsports – τις δυνατότητες τη δουλειά και την εξέλιξη νεαρού Περιστερίδη, αλλά και την τόλμη του ομοσπονδιακού τεχνικού να τον καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ συγχρόνως αναφέρεται στο χρυσωρυχείο των τμημάτων υποδομής με έδρα την «πλατεία»

- Ο Κώστας Περιστερίδης δήλωσε ξαφνιασμένος από την πρόσκληση του Φερνάντο Σάντος; Το ίδιο να υποθέσουμε πως ισχύει και με εσάς;

«Πρώτα απ΄όλα να πω ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό για οποιαδήποτε ομάδα να βλέπει παίκτες της να προσκαλούνται στα εθνικά συγκροτήματα και να συγχαρώ τον Περιστερίδη για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών.

Από κει και πέρα ο Πανιώνιος διαθέτει στο δυναμικό του τέσσερις νεαρούς και άξιους τερματοφύλακες. Μην ξεχνάμε πως ο Σιδεράκης έκανε πέρυσι μια σπουδαία σεζόν. Ο μεγάλος συναγωνισμός βοήθησε τον Περιστερίδη και προϊόντος του χρόνου τον καθιέρωσε κάτω από τα δοκάρια.

Ο Φερνάντο Σάντος διέκρινε το πρόβλημα που υπήρχε στον «άσο» στην Εθνική, υπό την έννοια πως οι Τζόρβας και Σηφάκης δεν αγωνίζονται στις ομάδες τους. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να΄χει ένας διεθνής τερματοφύλακας είναι μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του και παιχνίδια στα πόδια του.

Ο Περιστερίδης δουλεύει σκληρά στον Πανιώνιο, αναδεικνύει τα προσόντα του και σίγουρα το μέλλον του ανήκει. Δεν με ξαφνιάζει η κλήση του Φερνάντος Σάντος, λαμβάνοντας υπόψιν το έλλειμμα στον «άσο» της Εθνικής και μπράβο του για την τόλμη του να καλέσει ένα νέο τερματοφύλακα».

- Με το χέρι στην καρδιά, όταν το καλοκαίρι φέρνατε τον Περιστερίδη στη Νέα Σμύρνη, περιμένατε πως θα΄χει τέτοια εξέλιξη;

«Ολες οι μεταγραφικές επιλογές μας αποτέλεσαν προϊόν ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας. Κάποιοι παίκτες έχουν εξελιχθεί σε ευχάριστες εκπλήξεις και ο Περιστερίδης είναι ένας εξ αυτών. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επένδυσε πάνω του και ο ίδιος ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να πω ότι περίμενα αυτή την αλματώδη εξέλιξη. Ο Περιστερίδης δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις άρπαξε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά και διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας».

- Ο Πανιώνιος απέκτησε έναν σπουδαίο τερματοφύλακα για τα επόμενα χρόνια;

«Ο Πανιώνιος είναι ιστορικά από τις ομάδες που έχουν καλή παράδοση στην παραγωγή τερματοφυλάκων. Και για να μην προτρέχουμε, ο Περιστερίδης επί του παρόντος δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη του προπονητή».

- Σύμφωνα επίσης με την παράδοση, όποιος παίκτης του Πανιωνίου καλείται στην Εθνική μετά από λίγο αλλάζει ποδοσφαιρική γειτονιά…

«Εύχομαι ολόψυχα το ίδιο να συμβεί και με τον Περιστερίδη. Θεωρώ πως όλες οι ομάδες θα πρέπει να΄χουν ως στόχο να αναδεικνύουν ποδοσφαιριστές και να τους προσφέρουν την ευκαιρία να αγωνίζονται σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο».

- Μήπως στην προκειμένη περίπτωση ο Περιστερίδης είναι και τυχερός, δεδομένου πως συνεργάζεται με έναν προπονητή που στην ποδοσφαιρική καριέρα του υπήρξε σπουδαίος τερματοφύλακας…

«Πρόκειται για ένα λαχείο, το οποίο το εξαργυρώνει και αυτός και ο Πανιώνιος. Εκτός από τα σπουδαία οφέλη της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, μην ξεχνάμε και την καταπληκτική δουλειά του γυμναστή τερματοφυλάκων Μάκη Βενιαμίν».

«Δεν τον αγχώνει το λάθος»

- Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το μεγαλύτερο προσόν του;

Ένα μεγάλο προσόν το οποίο θα ήθελα να το΄χω και εγώ τα χρόνια που έπαιζα, είναι η ηρεμία που τον διακατέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν αγχώνεται ακόμη και εάν κάτι πάει στραβά και υποπέσει σε κάποιο λάθος, όπως διαπιστώσαμε να συμβαίνει στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν επηρεάζεται από ένα λάθος και παρ΄ότι άπειρος, έχει τη δύναμη και τον τρόπο να το ξεπεράσει το επόμενο κιόλας λεπτό».

- Σε ποιος τομείς χρειάζεται να ρίξει βάρος για την βελτίωσή του;

«Το νεαρό της ηλικίας του δίνει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα. Από κει και πέρα προσέξτε τι θα σας πω. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα ενός τερματοφύλακα είναι να μην γνωρίζει ο ίδιος ποια είναι τα πλην του ούτως ώστε να τα κρύβει από τους αντιπάλους και να δουλεύει πάνω σε αυτά».

«Χρυσωρυχείο ο Πανιώνιος»

- Ο Πανιώνιος χωρίς τις μεγάλες βεντέτες και με πολλά νέα παιδιά στην σύνθεσή του, καταπλήσσει τα πλήθη με τις επιδόσεις του και το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει την φετινή σεζόν…

«Εχουμε την ευτυχία να δουλεύουμε πολύ στις ακαδημίες και στα τμήματα υποδομής. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της συνεργασίας με πολλούς ξένους παίκτες είχαμε χάσει την επαφή μας με το φυτώριο της ομάδας, που είναι ένα πραγματικό χρυσωρυχείο. Θα έλεγα πως ο Πανιώνιος διαθέτει το άγγιγμα του Μίδα στις νεαρές ηλικίες. Και πέρυσι αναδείξαμε αρκετούς νεαρούς παίκτες και φέτος συνεχίζουμε το ίδιο, με χαμηλό μπάτζετ, πολύ μεράκι και σκληρή δουλειά.

Είδαμε πως εκτός από τον Περιστερίδη, άλλοι τρεις παίκτες μας, ο Κολοβός, ο Κούρος και ο Σπυρόπουλος κλήθηκαν στην Εθνική Ελπίδων ενώ από πίσω έρχονται και άλλοι. Στόχος μας όπως άλλωστε έχει τονίσει κατ΄επανάληψη και ο προπονητής είναι η εύκολη σωτηρία και από εκεί και πέρα ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ μας».



Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved