ΑΕΚ – Πλατανιάς: Πρόωρος «τελικός»

ΑΕΚ – Πλατανιάς: Πρόωρος «τελικός»

Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της ιστορίας της δίνει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όπου υποδέχεται τον Πλατανιά (19:30), καθώς αν δεν επικρατήσει θα βρεθεί ένα βήμα πριν από τον… γκρεμό.

Μάιος του 1989. ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με το νικητή να κατακτά τον τίτλο. Η Ένωση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης δεινοπάθησε από τους «ερυθρόλευκους» που έχαναν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Προς το τέλος της αναμέτρησης, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος πέτυχε ίσως το σημαντικότερο τέρμα στην ιστορία του συλλόγου που την έβγαλε από μία εποχή που είχε… ξεχάσει τι σημαίνει πρωτάθλημα.

Οκτώβρης 2012. ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ μετά από τις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος βρίσκεται καθηλωμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς νίκη. Αυτό που αναζητά είναι το τρίποντο που ξανά θα τη βγάλει από το λήθαργο και θα δώσει λόγους στους φίλους της να χαμογελάσουν ξανά. Απέναντί της ο Πλατανιάς. Σύγκριση ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις δεν μπορεί να γίνει. Η μία νίκη έδωσε τίτλο και η άλλη (εφόσον έρθει) ελπίδα στη ζωή.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες και χάσιμο χρόνου. Με τα ντέρμπι απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να ακολουθούν, είναι ίσως η τελευταία της ευκαιρία να ξεφύγει από το λήθαργο και να μπορέσει να πάρει τα πάνω της για τη δύσκολη συνέχεια.

Με τον Έβαλντ Λίνεν στον πάγκο, ήδη έχουν υπάρξει κάποια σημάδια ανάκαμψης ωστόσο η ανάγκη για τη νίκη είναι άμεση. Ο Γερμανός τεχνικός σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-1-2-3 με τους Κοντοέ, Κουτρουμπή, Γιάγκο και Βλάχο στην άμυνα. Ως μοναδικό αμυντικό χαφ αναμένεται να αγωνιστεί ο Φέτσης που θα έχει μπροστά του, τους Λαγό και Κορδέρο. Η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Φούντα., Παπαδημητρίου και Φουρτάδο στην κορυφή. Μοναδική απουσία, αυτή του Νίκου Κατσικοκέρη που δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας, Φέτσης, Β. Βλάχος, Μπουγαΐδης, Παπαδημητρίου, Αρκούδας, Κουτρουμπής.

Σαφώς σε καλύτερη μοίρα από την Ένωση βρίσκεται ο Πλατανιάς. Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή της στην κατηγορία και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει εξαιρετικά καθώς βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, δείχνοντας πως αν συνεχίσει έτσι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι της Κρήτης και καλείται να αντιδράσει άμεσα.

Χωρίς τους Στέφανο Μαρτσάκη και Λόρενς Ντόε θα πρέπει να καταστρώσει τα σχέδιά του ο Γιάννης Χατζηνικολάου, όπως αναμενόταν άλλωστε, ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο πρώτος δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το τράβηγμα που τον ταλαιπώρησε στον τετρακέφαλο, ενώ ο Γιάννης Χατζηνικολάου δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στις υπηρεσίες του κεντρικού αμυντικού από τη Λιβερία, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη βίζα του και βρίσκεται ακόμα στην πατρίδα του.

Η αποστολή του Πλατανιά: Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γιακουμάκης, Γκονζάλες, Δέντσας, Δράμι, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαζαρίδης, Μαραγκουδάκης, Μιρτσέτα, Ναζλίδης, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Τζανής.



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved