Οι έξι «σωματοφύλακες» και οι… Θερμοπύλες του ΟΦΗ!

Οι έξι «σωματοφύλακες» και οι… Θερμοπύλες του ΟΦΗ!

This is… Creta! This is… OFI! Ο Νίκος Αναστόπουλος και τα έξι πρωτοπαλίκαρα της κρητικής αρμάδας, κρατούν όρθιες (και φέτος) τις… Θερμοπύλες! Το Onsports κάνει focusστην «πρώτη γραμμή» των Ομιλητών!

Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, ο τότε επιθετικός του ΟΦΗ Λεωνίδας Καμπάνταης, ήταν άκρως παραστατικός περιγράφοντας μέσω συνέντευξης στο Onsports τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ξεπερνούν τα προβλήματα και βαδίζουν στο δρόμο των επιτυχιών.

«Εχουμε δείξει ότι όταν μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο, παθαίνουμε… Αλτσχάιμερ. Τα ξεχνάμε όλα και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό» είχε τονίσει κυνικά ο «Λεό». Ο Καμπάνταης είναι πλέον παίκτης του Πανιωνίου, ωστόσο από χλαμύδες και πολεμικές εξαρτήσεις, άλλο τίποτα για μία ακόμη σεζόν στο Ηράκλειο!

Τι κι αν πρόκειται για τον πιο νεανικό ΟΦΗ όλων των εποχών. Τι κι αν έχασε σημαντικό αριθμό πρωτοκλασάτων παικτών από το περυσινό ρόστερ. Τι και εάν δεν αδειοδοτήθηκε από την ΕΠΟ και ρίχτηκε με περιορισμούς μεταγραφών και ανανεώσεων στη «μάχη» του πρωταθλήματος.

Ο «Αναστό» και οι έξι παίκτες – «σημαιοφόροι», βροντοφωνάζουν... «μολών λαβέ» σε όλους τους αντιπάλους.

 

ΝΤΕΝΙΣ ΣΟΟΥΖΑ

Βγήκε από τη… σκιά!

Την περασμένη σεζόν κινήθηκε στην… σκιά των βασικών Ταυλαρίδη και Γεωργίου, με αποτέλεσμα να΄ναι περιορισμένες οι εμφανίσεις του, στην παρθενική χρονιά του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Φέτος, τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο για τον Βραζιλιάνο αμυντικό έπειτα από την θεαματική «αποψίλωση» στο ρόστερ της κρητικής ομάδας. Από το ξεκίνημα ο Αναστόπουλος του δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη και ο 31χρονος στόπερ δεν βγαίνει από την 11άδα, ούτε με… γερανό!

Σημειωτέον, πως ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει ραμμένο στην στολή του και το παράσημο του ενός εκ των τριών «βιονικών»(Γουναρίδης και Βερόν οι άλλοι δύο) παικτών του ΟΦΗ. Εκείνων δηλαδή, που δεν έχουν χάσει ούτε… δευτερόλεπτο συμμετοχής από τα επτά πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. 

Και να σκεφτεί κανείς, ότι οι επαφές του με τον ΟΦΗ τον Αύγουστο του 2011 λίγο έλειψε να τιναχτούν στον… αέρα. Ο Σόουζα κατέβηκε στο Ηράκλειο, ωστόσο προέκυψε διαφωνία στο οικονομικό και «κόλλησαν» οι συζητήσεις..

Εν τέλει υπήρξε νέα επαφή, τα δεδομένα άλλαξαν και έτσι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπογράψουν συμβόλαιο δύο χρόνων. Παρεμπιπτόντως και για την ιστορία, η Καβάλα ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που έστρεψε τις κεραίες πάνω του, την εποχή που αγωνιζόταν στην αγγλική Ντονκάστερ, ενώ στην προϊόντος του χρόνου προτάθηκε στον Ατρόμητο χωρίς πάντως να υπάρξει ενδιαφέρον από την ομάδα του Περιστερίου.


ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΒΕΡΟΝ

Ο… Βερον –άκης !

Ακόμη και ο ίδιος, δύσκολα ίσως θα φανταζόταν ότι θα «δεθεί» τόσο πολύ με τον ΟΦΗ, όταν το καλοκαίρι του 2010 σάλπαρε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (μετά το «διαζύγιο» με τον ΠΑΟΚ) με προορισμό το Ηράκλειο.

Η κρητική φιλοξενία, οι παραδόσεις και γενικότερα η κουλτούρα που χαρακτηρίζει τους κατοίκους του νησιού, κέρδισαν τον Αργεντινό μέσο και την οικογένειά του. Και επειδή τίποτα δεν τυχαίο στη ζωή, παρ΄ότι υπήρξε ο παίκτης από το περυσινό ρόστερ που είχε να λαμβάνει τα περισσότερα χρήματα από τη διοίκηση, εν τούτοις, δεν είχε κανέναν απολύτως ενδοιασμό να αποδεχτεί το φετινό καλοκαίρι την πρόταση να συνεχίσει ακόμη και με λιγότερα χρήματα.

Η εξαιρετική σχέση που έχει «χτίσει» με τον κόσμο και η απόφαση της οικογένειάς του να παραμείνουν στο ΗράκλειοΜ έκαναν τον «Βερον-άκη» να μην το κουνήσει ρούπι από το Βαρδινογιάννειο, προς τέρψιν του Νίκου Αναστόπουλου ο οποίο τον θεωρεί παίκτη - εργαλείο. Και μην προξενήσει καμία εντύπωση, ακόμη και εάν τον δείτε στο μέλλον να κρεμάει τα παπούτσια του με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Ο 31χρονος παίκτης αποτελεί έναν από τους αγαπημένους παίκτες του «αλενατόρε», κάτι άλλωστε που καταδεικνύουν οι αριθμοί και τα επτά «γεμάτα» 90λεπτα που έχει γράψει στο… κοντέρ, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. «Εγκέφαλος» στη μεσαία γραμμή από τα πόδια του και κυρίως από τις εμπνεύσεις του, στηρίζουν πολλά και φέτος στον ΟΦΗ.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ

Ο πρωτάρης απ΄τον Εύοσμο!

Εάν κάποιος πέρυσι τέτοιο καιρό τον έπιανε και του έλεγε ότι ένα χρόνο μετά θα φοράει τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα στον ΟΦΗ, θα τον περνούσε για τρελό! Αρκεί να σας θυμίσουμε πως την περασμένη σεζόν, πέρασε και δεν ακούμπησε στον Αγροτικό Αστέρα, έχοντας ένα τεράστιο… κουλουράκι στην στήλη των συμμετοχών από την θητεία του στην ομάδα του Ευόσμου.

Το «μνημόνιο» των κρητικών και η αδυναμία να κάνουν… shopping από τα ψηλά ράφια τον έφεραν το περασμένο καλοκαίρι για «test events» στο Ηράκλειο. Ο Αναστόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του και άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτησή του.

Με το «καλημέρα» κέρδισε την θέση του βασικού, ενώ στηρίχτηκε από τον προπονητή του ακόμη και μετά την απίστευτη γκάφα και το αστείο γκολ που δέχτηκε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Αλλωστε όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, «η θέση του τερματοφύλακα έχει και τα καλά της και τα κακά της. Το σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να σε παίρνει από κάτω».


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Η …Ιθάκη του Ηρακλείου!

Στα 24 χρόνια του ο υψηλόσωμος φορ μετακόμισε στο Ηράκλειο, αναζητώντας την χαμένη του… Ιθάκη! Η καριέρα του στον ΠΑΟΚ δεν εξελίχτηκε όπως θα περίμενε και η αποχώρηση από την Τούμπα, φάνταζε μονόδρομος το περασμένο καλοκαίρι.

Ο ΟΦΗ του έδωσε την ευκαιρία να κάνει την επανεκκίνηση και να αναλάβει να καλύψει το κενό που δημιούργησε στην κορυφή της επίθεσης η αποχώρηση του Βαγγέλη Μάντζιου. Μετά από πέντα «άκαπνα» παιχνίδια, στο ματς με τον ΠΑΟΚ άνοιξε λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα και βάζει πλώρη για την επόμενη καταμέτρηση!

Αποτελεί έναν από τους τρεις «90άρηδες» του ΟΦΗ, με τον Αναστόπουλο να μην το κουνάει από το βασικό σχήμα, ούτε στα οικογενειακά διπλά!

 

ΜΙΡΝΕΣ ΣΙΣΙΤΣ

O… Ράσελ Κρόου των Ομιλητών!

Μία από τις ξεχωριστές σκηνές της ταινίας « The Insider» είναι εκείνη στην οποία ο Αλ Πατσίνο κοιτάζει τον Ράσελ Κρόου και του ζητεί «να μείνεις εκεί που είσαι, γιατί μου τελειώνουν οι ήρωες». Στον «Insider του ΟΦΗ» οι ρόλοι έχουν διανεμηθεί ως εξής: τον Αλ Πατσίνο υποδύεται ο Νίκος Αναστόπουλος και τον Ράσελ Κρόου ο Μίρνες Σίσιτς!

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός διαθέτει κατά κοινή ομολογία, τα πιο… ευλογημένα στραβά πόδια που κυκλοφορούν στο Βαρδινογιάννειο. Η κλάση και η ποιότητα του, αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα όπλα του ΟΦΗ στο φετινό… survivor της Super League. Με δύο γκολ και μία ασίστ σε έξι συμμετοχές, αποτελεί το βαρύ πυροβολικό και τον πολυτιμότερο παίκτη της κρητικής ομάδας. Σαν το παλιό καλό κρασί ο «Σίλε»! Κάθε χρόνο και καλύτερος!

 


ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ

«Ρεβάνς» από τον εαυτό του!

Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός δεν έχει χτυπήσει σε τατουάζ το «επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς», όπως ο Πάμπλο Γκαρίσα του ΠΑΟΚ, αλλά σίγουρα αυτό το μήνυμα αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές του.

Βλέπετε – έστω και υποσυνείδητα – το αποθήκευσε στο μυαλό του όταν ένας σοβαρός τραυματισμός πάνω που άρχισε να συνηθίζει το κλίμα στο Ηράκλειο, τον άφησε πολλούς μήνες εκτός δράσης. Τώρα που ορθοπόδησε όχι μόνο σπριντάρει αλλά «εκδικείται» την ατυχία που τον έπληξε και του στέρησε την αγωνιστική ισορροπία του στο νησί.

 Εξι «γεμάτα» 90λεπτα δεν είναι και λίγα, σε επτά συνολικά φετινά παιχνίδια, για έναν παίκτη που την περασμένη σεζόν έγραψε μηδέν εις το πηλίκο στο κοντέρ! Φέτος παίρνει ευκαιρίες συμμετοχής από τον Αναστόπουλο και αποτελεί μία από τις «κολώνες» της κρητικής ομάδας στην αμυντική γραμμή.

 



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved