Αραμπατζής: « Η χειρότερη κατάσταση»

Αραμπατζής: « Η χειρότερη κατάσταση»

Ο πιο παλιός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι ο Γιάννης Αραμπατζής και μιλώντας για την κατάσταση στην ομάδα υποστήριξε πως δεν έχει ζήσει κάτι τόσο άσχημο στην Ένωση.

Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Superleague βρίσκεται η ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής. Η Ένωση καλείται να επικρατήσει της Κέρκυρας και να απομακρυνθεί από την τελευταία θέση, με τον Γιάννη Αραμπατζή μιλώντας στο match programme της αναμέτρησης να υποστηρίζει πως δεν έχει ζήσει κάτι χειρότερο στην δεκαετία που βρίσκεται στην ομάδα.

Έκλεισες 10 χρόνια στην ομάδα και έχεις δει σχεδόν τα πάντα, πίστευες ποτέ ότι θα έφτανε μια μέρα που η ΑΕΚ θα απειλούταν με αγωνιστικό υποβιβασμό;

«Είμαι 10 χρόνια εδώ και δυστυχώς βλέπω κάθε σεζόν τα πράγματα να γίνονται χειρότερα. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να το αποτρέψουμε».

Είναι αυτή η πιο δύσκολη κατάσταση που έχεις ζήσει από την ημέρα που φόρεσες τα κιτρινόμαυρα;

«Είναι όντως η πιο δύσκολη κατάσταση, τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά. Για το αγωνιστικό ευθυνόμαστε εμείς και πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να καταλάβει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο για να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο».

Κρίνεις ότι η αλλαγή προπονητή μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογία της ομάδας ενόψει της αναμέτρησης με την Κέρκυρα;

«Εγώ αυτό που έβλεπα στις προπονήσεις είναι ότι ο κ. Βλάχος έκανε σωστή δουλειά, αλλά στον αγωνιστικό χώρο δεν βγάζαμε αυτό που έπρεπε. Δεν ξέρω αν για αυτό φταίει το ότι είμαστε νέα ομάδα, αλλά είμαστε αναγκασμένοι αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Κέρκυρα να αρχίσουμε να παίρνουμε αποτελέσματα, γιατί στο ποδόσφαιρο αυτό μετράει».

Πόσο δύσκολο είναι να μείνουν ανεπηρέαστοι οι ποδοσφαιριστές όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και διοικητικές αναταράξεις;

«Είναι πολύ δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές όταν οικονομικά η διοίκηση δεν είναι έτσι όπως πρέπει απέναντί τους, γιατί είμαστε επαγγελματίες και ο κάθε παίκτης σκέφτεται το οικονομικό. Από εκεί και πέρα εμείς οφείλουμε να το αφήνουμε πίσω για 90 λεπτά τουλάχιστον, γιατί αυτό που μένει στο τέλος είναι ότι είμαστε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα».

Τι έφταιξε και μετά την καλή απόδοση κόντρα στον Άρη υπήρξε το πισωγύρισμα των δύο τελευταίων αγώνων;

«Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία της ομάδας. Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ, πιστεύαμε ότι θα γύριζε την κατάσταση και έγινε ακριβώς το αντίθετο. Η εικόνα μας στα δύο τελευταία δεν ήταν τόσο καλή και για αυτό φταίμε εμείς και κανείς άλλος».

Με δεδομένο ότι ακολουθούν πολύ δύσκολα παιχνίδια, θεωρείς ότι ενδεχόμενη απώλεια βαθμών με την Κέρκρα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική;

«Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι δεν θα κερδίσουμε το Σάββατο. Ο κάθε παίκτης που θα μπει στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να καταλάβει ότι όταν βγούμε από το 90λεπτο πρέπει να είμαστε εμείς οι νικητές. Πρέπει να καταλάβουμε ότι σε κάθε παιχνίδι οφείλουμε να παίζουμε για τη νίκη, ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα».

Είσαι από τους λίγους στο ρόστερ με εμπειρία από ντέρμπυ, πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια σε συνεχόμενους αγώνες κόντρα σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;

«Αυτό που βλέπω στα παιχνίδια που έχουν περάσει με κάνει να φοβάμαι για τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. Αυτοί οι αγώνες όμως κάνουν τους μεγάλους παίκτες. Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το παιχνίδι του Σαββάτου και όταν έρθει η ώρα αυτών των αναμετρήσεων θα δούμε την κάθε μία ξεχωριστά».

Περίμενες πολλά χρόνια την ευκαιρία σου, κρίνεις ότι αυτό σε βοήθησε να εξελιχθείς σε σχέση με τα νέα παιδιά που φέτος μπήκαν κατευθείαν στα βαθιά;

«Ήρθα στην ΑΕΚ σε άλλες εποχές, με μεγάλους παίκτες και προσωπικότητες. Οι καταστάσεις δεν ήταν τόσο δύσκολες όσο τώρα. Σε αυτή την ομάδα ο νέος παίκτης που έρχεται πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπει και να παίξει. Σίγουρα αυτό μπορεί να βγάλει πολλά θετικά στο παιχνίδι του, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι παιδιά χωρίς εμπειρίες και αγώνες σε μεγάλες κατηγορίες, πόσο μάλλον σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Τι σε έκανε να παραμείνεις στην ομάδα το καλοκαίρι παρά τις αποχωρήσεις πολλών βασικών ποδοσφαιριστών;

«Αυτό που με έκανε να παραμείνω στην ομάδα είναι ότι είμαι εδώ 10 χρόνια, έχω δεθεί με τον κόσμο, με αυτά τα τρία γράμματα και βλέποντας τόσους παίκτες να φεύγουν ήθελα να μείνω και να παλέψω για να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση η ομάδα».

Ποια είναι η πιο ευχάριστη ανάμνησή σου από τη δεκαετία που έχεις περάσει στον σύλλογο και ποιο όνειρο δεν έχεις εκπληρώσει ακόμα;

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι γνώρισα μεγάλους παίκτες, έμαθα δίπλα τους πάρα πολλά και όχι μόνο αγωνιστικά. Το όνειρό μου είναι να ξαναδώ την ΑΕΚ μακριά από προβλήματα και να γίνει ο σύλλογος τόσο μεγάλος όσο ήταν στο παρελθόν».

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

«Η συμπαράστασή τους είναι πολύτιμη για εμάς αυτή τη δύσκολη στιγμή. Εμείς οι πιο παλιοί ξέρουμε πόσο μεγάλη δυναμική έχει ο κόσμος της ΑΕΚ και πόσο πολύ αγαπά την ομάδα. Θα παλέψουμε το Σάββατο για να πάρει επιτέλους μια χαρά τη φετινή περίοδο και ελπίζω να μας ενισχύσει με την παρουσία».



Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved