Η… συμμορία των έντεκα «ελεύθερων» και ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Η… συμμορία των έντεκα «ελεύθερων» και ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Η ζωή στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν αρχίζει και τελειώνει στον Αγγελο Αναστασιάδη! Μπορεί η σχέση του έμπειρου τεχνικού με τον «Αγιαξ» να έχει φτάσει στο πλέον κρίσιμο σημείο, ωστόσο πίσω από την φωτισμένη υπόθεση που κεντρίζει το ενδιαφέρον στην πόλη των Ιωαννίνων, υπάρχουν 13 συμβόλαια ποδοσφαιριστών που λήγουν το καλοκαίρι. To Οnsporrts παίρνει το μικροσκόπιο και αναλύει τα δεδομένα…

Το γεγονός ότι το μέλλον του Αναστασιάδη στην ομάδα των Ιωαννίνων παραμένει μετέωρο, δεσμεύει κατά κάποιον τρόπο τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Μπορεί οι παράγοντες στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία να ακολουθούν πολλές φορές την αλήστου μνήμης ατάκα του συγχωρεμένου Νίκου Κανελλάκη, «ο πληρώνων έχει πάντα δίκιο», ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, σημαντικό ρόλο στην λήψη αποφάσεων για τους 11 ελεύθερους παίκτες του ΠΑΣ, θα παίξει το μέλλον της συνεργασίας με τον Μακεδόνα κόουτς.

Ο σχεδιασμός της νέας σεζόν βρίσκεται επί του παρόντος... κλεισμένος στο ντουλάπι, ωστόσο για την «ενδεκάδα» των ελεύθερων υπάρχουν δεδομένα και ενδείξεις στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων.

Φώτης Κηπουρός (22 συμμετοχές – 2.017 λεπτά)

Ο… Νικοπολίδης του ΠΑΣ!

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης του οφείλει… διπλό πριμ για την παραμονή στην Super League. Ο Αγγελος Αναστασιάδης του έδειξε τυφλή εμπιστοσύνη και ο έμπειρος τερματοφύλακας φρόντισε να τον βγάλει... ασπροπρόσωπο, με εμφανίσεις που θα ζήλευαν πολλοί νεώτεροι τερματοφύλακες. Μπορεί να έχει πατήσει τα 37 χρόνια, ωστόσο, συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να εξελιχθεί στον… Νικοπολίδη του ΠΑΣ Γιάννινα και να συνταξιοδοτηθεί από το ποδόσφαιρο στα… βαθιά γεράματα! Ούτως η άλλως, πρόκειται για έναν παίκτη που δεν βαραίνει ιδιαίτερα τον οικονομικό προϋπολογισμό της ΠΑΕ.


Βάντερσον Σκαρντοβέλι (22 συμμετοχές – 1.744 λεπτά)

Εργαλείο στην αριστερή πτέρυγα

Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της σεζόν – και ιδιαίτερα με το ένα μάτι του - αποτέλεσε αξιόπιστη λύση στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος γνωρίζει τα μυστικά της θέσης και αποτέλεσε χρήσιμο εργαλεία στα χέρια των Ντεμόλ και Αναστασιάδη. Τα δύο χρόνια της παραμονής του στον ΠΑΣ έκανε «απόσβεση» της μεταγραφής του και υπό νορμάλ συνθήκες, θα του προταθεί η ανανέωση της συνεργασίας με τον «Αγιαξ».


Ηλίας Κώτσιος (25 συμμετοχές – 2.361 λεπτά – 1 γκολ)

Τίτλοι τέλους για την «κολώνα»

Μετά από τρία χρόνια θητείας στον ΠΑΣ, ήγγικεν η ώρα της αποχώρησης. Ο 35χρονος στόπερ και «κολώνα» της αμυντικής γραμμής είχε τις καλές και τις κακές στιγμές του κατά την διάρκεια της σεζόν. Σίγουρα, πάντως, μπαίνει θετικό πρόσημο στην τρίχρονη παρουσία του στην ομάδα των Ιωαννίνων. Τα νιάτα δεν γυρίζουν πίσω και σε συνδυασμό με τις υψηλές απαιτήσεις της νευραλγικής θέσης του, αναπόφευκτα ρίχνουν τους τίτλους τέλους.


Θέμης Τζημόπουλος ( 20 συμμετοχές - 1.734 λεπτά – 1 γκολ)

Ομαδικός και αθόρυβος

Αθόρυβος, αλλά ουσιαστικός στα καθήκοντά του. Δεν συγκαταλέγεται στα ποιοτικότερα αμυντικά χαφ της Super League, ωστόσο κάνει την δουλειά που επιτάσσει ο ρόλος του στο γήπεδο. Από τους παίκτες που πάντα προτάσσουν το «εμείς» και όχι το «εγώ» στο χορτάρι. Δεν αποτελεί προτεραιότητα η ανανέωση του συμβολαίου του, ωστόσο το μικρό μπάτζετ και η θετική παρουσία του στον ΠΑΣ τα δύο τελευταία χρόνια, γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της παραμονής του.

 

Τάσος Κυριάκος ( 17 συμμετοχές – 820 λεπτά – 2 γκολ)

High lights το γκολ με την ΑΕΚ

Αργησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αναστασιάδη με αποτέλεσμα να είναι «παγκίτης» και όχι «ενδεκαδάτος». Στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος πάτησε πιο βαθιά το γκάζι και βοήθησε τον ΠΑΣ να κινηθεί σε πιο υψηλές στροφές. Το γκολ στο κρίσιμο παιχνίδι με την ΑΕΚ που πέταξε στο… καναβάτσο την Ενωση και χάρισε το «τρίποντο» στον Αγιαξ, ισοδυναμούσε με την… μισή παραμονή και υπήρξε η κορυφαία του στιγμή φετινό πρωτάθλημα. Από τους υψηλόμισθους παίκτες, θα΄χουν ενδιαφέρον οι συζητήσεις του με την διοίκηση και όλα παα.


Μανόλης Σκούφαλης (12 συμμετοχές – 788 λεπτά)

Η «κατάψυξη» και τα…πιτς!

Βγήκε από την «κατάψυξη» στην οποία τον είχε μονιμοποιήσει ο Ντεμόλ μετά τον ερχομό του Αναστασιάδη. Βοήθησε με την εμπειρία και την μαχητικότητα που τον διακρίνει, ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμών δεν τον βοήθησαν να αποκτήσει ένα σταθερό ρυθμό, με αποτέλεσμα να χάσει την θέση του στην ενδεκάδα. Θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο – κυρίως λόγω των 34 ετών που… κουβαλάει στην πλάτη του – να συνεχίσει στον ΠΑΣ.


Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο (24 συμμετοχές – 1.634 λεπτά – 7 γκολ)

Μπακα-ΓΙΟΚ-ο ανανέωση!

Από την πρώτη στιγμή δεν ταίριαξαν τα… χνώτα του με τον Αναστασιάδη. Πολύ γρήγορα ο Ιβοριανός επιθετικός έδωσε την θέση του στην κορυφή της επίθεσης από τον Εμιλιάνο Βίλα και από τότε, απέκτησε ρόλο βοηθητικού χάνοντας την επαφή του με τα δίχτυα. Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι προπονητής του ΠΑΣ την νέα χρονιά, δεν πρόκειται να συνεχίσει, όχι μόνο λόγω ηλικίας αλλά και υψηλού μπάτζετ. Τα 19 γκολ που σημείωσε την περασμένη σεζόν με την φανέλα του «Αγιαξ», αποτέλεσαν το «διαβατήριο» για την επιστροφή του ΠΑΣ στην Super League.


Τάσος Πάντος (25 συμμετοχές – 2.309 λεπτά )

Τα πάντα όλα!

Ενας εκ των «σημαιοφόρων» του ΠΑΣ στην φετινή περιπέτεια του πρωταθλήματος. Το γνωστό «μηχανάκι» που τα έδωσε όλα και ανταποκρίθηκε με επιτυχία, αγωνιζόμενος όχι μονάχα ως δεξί μπακ, αλλά αμυντικό χαφ(!) μέχρι και δεξί εξτρέμ! Μόνο το γκολ του έλειψε για να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα των εξαιρετικών εμφανίσεων του. Η κίνησή του να χαιρετήσει τον κόσμο μετά τοπ τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ουσιαστικά παραπέμπει σε προαναγγελία αποχώρησης από τον ΠΑΣ δεδομένου πως… πατάει τα 36 χρόνια. Μια φορά τα πόδια του βαστάνε, για αυτό καλό θα ήταν να κρατήσουμε ανοιχτό ένα παραθυράκι παραμονής, δεδομένης και της μεγάλης αγάπης του κόσμου στο πρόσωπό του.


Φαμπρίτσιο Ζαμπρέλα ( 10 συμμετοχές – 704 λεπτά)

Όλα του… γάμου δύσκολα!

Το μοναδικό μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ την περίοδο του Ιανουαρίου. Χρειάστηκε χρόνο να προσαρμοστεί στην σκληρή κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου, προερχόμενος από την χλιδάτη Ελβετία. Σε αρκετά παιχνίδια παρουσίασε τις πτυχές του ταλέντου του, χωρίς να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο δανεισμός του από την Σιόν έληξε και το πιθανότερο είναι πως θα επιστρέψει στην ομάδα που ανήκουν τα δικαιώματά του κατόπιν και δικής του επιθυμίας.


Πάρης Ανδράλας (10 συμμετοχές – 528 λεπτά)

Μηδέν εις το πηλίκο!

Δεν πήρε πολλές ευκαιρίες συμμετοχής. Μόλις σε πέντε παιχνίδι ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα, χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόλαβε τον ΠΑΣ και ανακοίνωσε την επιθυμία του να μην πορευτούν μαζί και την νέα σεζόν.


Λεάντρο Μπεσέρα (26 συμμετοχές – 2.049 λεπτά – 7 γκολ)

Αργεντίνικο τάνγκο!

Ο ΜVP του φετινού ΠΑΣ. Ο βιρτουόζος Αργεντινός έκανε άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες και σε συνδυασμό με τις εκτελεστικές ικανότητες του έβαλε την ομάδα των Ιωαννίνων σε τροχιά ανόδου στο β΄γύρο. Από τους παίκτες που χαίρεται κανείς να βλέπει στο γήπεδο έκανε την διαφορά στον ΠΑΣ και εν αντιθέσεις με τις ηχηρές μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού( Χουτ, Κουέβας) που έφυγαν νύχτα κεφαλαιοποίησε την μεταγραφή του και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης δεν κατέβαλε 60.000 ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του και ο 29χρονος μεσοεπιθετικός κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος στην αγορά.

 



Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved