Ο Μαζνόφ, η Κέρκυρα και το ξεχασμένο... κουμ κουάτ!

Ο Μαζνόφ, η Κέρκυρα και το ξεχασμένο... κουμ κουάτ!

Κουμ κουάτ «κέρασε» τον Λεβαδειακό ο Γκόραν Μαζνόφ! Ο Σκοπιανός επιθετικός κράτησε αναμμένο για την Κέρκυρα το… καντήλι της παραμονής στην Super League και «συστήθηκε» εκ νέου στην εγχώρια ποδοσφαιρική κοινωνία, έπειτα από ένα χρόνο «φαγούρας»!

Για την ακρίβεια πέρασε ένας χρόνος παρά έξι μέρες από το τελευταίο γκολ( ή... κουμ κουάτ) του Σκοπιανού επιθετικού με την φανέλα της νησιώτικης ομάδας, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αρη στις 13 Μαρτίου 2011.

Από τότε μέχρι και πριν από το σημερινό (7/3) παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, κύλησε σχεδόν ένας χρόνος, χωρίς ο 31χρονος στράικερ να καταφέρει να.... κεράσει το παραδοσιακό κερκυραϊκό ποτό τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Τουτέστιν… μηδέν εις το πηλίκο! Ελα όμως που θυμήθηκε την παλιά του τέχνη στο πιο κατάλληλο ταίμινγκ, πάνω που η ομάδα του παρέμενε χωρίς σφυγμό στην «εντατική» της Super League.

Ο Μαζνόφ επέστρεψε με εμφατικό τρόπο όχι μόνο στα γκολ, αλλά και στα γήπεδα, δεδομένου πως η τελευταία επίσημη συμμετοχή του με την Κέρκυρα, καταγράφηκε λίγες ημέρες πριν από τη «δύση» του 2011 και συγκεκριμένα στις 18 Δεκεμβρίου στο εκτός έδρας παιχνίδια με τον ΟΦΗ.

Τα 16 λεπτά της συμμετοχής στο «Γεντί Κουλέ» ήταν η τελευταία ανάμνησή του από το ελληνικό πρωτάθλημα. Τον Γενάρη βούιξε ο τόπος πως το όνομά του βρισκόταν στην «μαύρη λίστα» του Χάβι Γκράθια, ωστόσο οικονομικοί λόγοι ή εάν θέλετε ή ανέφικτη πρόωρη διακοπή του συμβολαίου του, τον κράτησαν στο ρόστερ της κόμισσας του Ιονίου!

Και να φανταστεί κανείς, πως η παρθενική του εμφάνιση στο σίριαλ του ελληνικού πρωταθλήματος υπήρξε ιδανική. Στις 22 Ιανουαρίου 2011 και έχοντας προλάβει να πραγματοποιήσει μόλις τρεις προπονήσεις με τους νησιώτες χωρίς καλά – καλά να γνωρίζει ούτε τα ονόματα των συμπαικτών του, ρίχτηκε στη μάχη του αγώνα με την Λάρισα στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης.

Παρεμπιπτόντως, εκείνο το γκολ ήταν το πρώτο του έπειτα από σχεδόν 13 μήνες, καθώς είχε να σκοράρει από τις 21 Νοεμβρίου του 2009.

Μετά από δέκα λεπτά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, υπέγραψε τη νίκη της Κέρκυρας και έδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα μεταγραφικά «λαχεία» του Ιανουαρίου. Και να φανταστεί κανείς ότι προερχόταν από δίμηνη αγωνιστική αποχή, δεδομένου πως οι υποχρεώσεις του με την προηγούμενη ομάδα του την Τομ στο ρωσικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκαν στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη.

Μέσω της μεταγραφής του στην Κέρκυρα και της επιστροφής στη ζώνη της Μεσογείου, φιλοδοξούσε να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Για να συναντήσουμε την τελευταία του συμμετοχή στην Εθνική Σκοπίων (όπου μετράει συνολικά 43 συμμετοχές και 10 γκολ) θα πρέπει να γυρίσουμε το ρολόι του χρόνου αρκετά πίσω και να πατήσουμε stop στις 6 Ιουνίου 2009 και στην αναμέτρηση των γειτόνων μας με την Νορβηγία για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στην Κέρκυρα μια φορά, «επέστρεψε» για τα καλά και όπως λένε στα καντούνια και στο Λιστόν, «καλώς τον και ας άργησε...»



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved