Μπάμπης Τεννές: Ο Κόπερφιλντ των… ανόδων!

Μπάμπης Τεννές: Ο Κόπερφιλντ των… ανόδων!

Ακόμα και ο γνωστός μάγος θα πρέπει να αισθάνεται ένα δέος μπροστά στον μετρ των ανόδων, Μπάμπη Τεννέ.

Το καλοκαίρι του 2016 η διοίκηση της Λαμίας ήρθε σε συμφωνία με τον Μπάμπη Τεννέ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αυτή θα ήταν η τρίτη φορά που ο έμπειρος τεχνικός θα βρίσκονταν στον πάγκο των Φθιωτών, μετά τη σεζόν 2014-15. Η διοίκηση πάντως δικαιώθηκε για την επιλογή της ενώ ο Τεννές, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, γιατί είναι ο Κόπερφιλντ των ανόδων!

Η ομάδα της Φθιώτιδας πανηγύρισε την Κυριακή (21/5) την άνοδο στην Super League για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά το 0-0 που πήρε στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Άρη. Για τον Μπάμπη Τεννέ πάλι, ήταν η έκτη άνοδος στην καριέρα του, με πέντε ομάδες.

301883

Ακράτητος 2004-2005

Την περίοδο 2003-2004 ο Ακράτητος ύστερα από αγώνα μπαράζ με τον τριταθλητή της Β' εθνικής κατηγορίας Εργοτέλη ηττήθηκε στις καθυστερήσεις και υποβιβάστηκε! Εκτός όμως από τον υποβιβασμό, στην ομάδα επιβλήθηκε και ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών στο επόμενο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Παρά την αγωνιστική αποχή του ενός περίπου μήνα λόγω της τιμωρίας και με τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο, οι «πράσινοι» επανέρχονται στην αγωνιστική δράση και καταφέρνουν το απίστευτο! Να προβιβαστούν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στα σαλόνια της Α' Εθνικής καταλαμβάνοντας τη τρίτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη χρονιά αυτή η ομάδα άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς η οικονομική διαχείριση από τον Δήμο στον οποίο άνηκε περίπου τα 10 τελευταία χρόνια ήταν πια ανέφικτη.

Κέρκυρα 2005-2006

Η ομάδα του Ιονίου την πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας είχε εξελιχθεί σε… ασανσέρ. Το 2002 η Κέρκυρα κέρδισε την άνοδο για τη Β΄ Εθνική και μετά από δύο σεζόν αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική την περίοδο 2004-2005. Υποβιβάστηκε όμως στο τέλος της χρονιάς στη Β΄ Εθνική αλλά και πάλι ξανακέρδισε την άνοδο στο φινάλε της σεζόν 2005-2006 χάρη στον Μπάμπη Τεννέ. Στην Α΄ Εθνική τότε ανέβηκαν τρεις ομάδες και η Κέρκυρα αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια (πρώτος ήταν ο Εργοτέλης και τρίτος ο Άρης).

kerkira

Κέρκυρα 2009-2010

Με τους Φαίακες όμως ο Τεννές έχει ακόμη μια άνοδο στο ενεργητικό του. Οι νησιώτες επέστρεψαν στη Super League υπό τις οδηγίες του έμπειρου προπονητή τερματίζοντας στην 2η θέση της Football League. Εκείνη την περίοδο, θυμίζουμε πως διεξήχθη και η πρωτοποριακή, για τα δεδομένα της κατηγορίας, διαδικασία πλέι οφ, κατά τα πρότυπα της Super League, όπου αγωνίστηκαν για μία θέση προβιβασμού οι ομάδες που κατατάχθηκαν στις θέσεις 3 έως 6 στην κανονική περίοδο, τη στιγμή που οι 2 πρώτες ομάδες (Ολυμπιακός Βόλου και Κέρκυρα) κέρδισαν την απ' ευθείας άνοδο. Εκεί, ο Πανσερραϊκός επικράτησε των αντιπάλων του και επανήλθε μετά από απουσία ενός χρόνου στη μεγάλη κατηγορία.

panaitoplikos

Παναιτωλικός 2010-2011

Την περίοδο 2010-11 η ομάδα του Παναιτωλικού κέρδισε έπειτα από 33 χρόνια απουσίας (τελευταία παρουσία της μέχρι τότε στη μεγάλη κατηγορία υπήρξε την περίοδο 1976-77) την άνοδό της στη Σούπερ Λιγκα, έχοντας στον πάγκο τον Τεννέ. Μαζί του ανέβηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΟΦΗ, μέσω της διαδικασίας των πλέι όφ στα οποία αγωνίστηκαν οι Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, Διαγόρας.

kalloni

Καλλονή 2012-2013

«Κάηκε» η Λέσβος το καλοκαίρι του 2013 με την άνοδο της Καλλονής στην Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μετά από το επεισοδιακό ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και το τελικό 2-2 οι «σαρδέλες» εξασφάλισαν την παρουσία τους στα μεγάλα σαλόνια με τον Μπάμπη Τεννέ να πετρά την 5η άνοδο του.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved