Πέτρος Θεοδωρίδης: Μαχητής μέχρι το τέλος!

Πέτρος Θεοδωρίδης: Μαχητής μέχρι το τέλος!

Από τη εποχή του «υγιή» Ηρακλή και την… παραγωγή ταλέντων στην αναγέννηση του Πανσερραϊκού και την καθιέρωση των «λιονταριών» στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια «έφυγε» από τη ζωή ο Πέτρος Θεοδωρίδης σε ηλικία 66 ετών. Ένας ποδοσφαιρικός παράγοντας «παλαιάς» κοπής και κουλτούρας. Από τους ανθρώπους που γνώριζαν όσο λίγοι τα.. μυστικά του επαγγέλματος και έγραψε την δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας πίσω του επιτυχίες αλλά και ιστορίες που «γιγαντώνουν» ακόμα και σήμερα το όνομα του!

Άνθρωπος ευθύς, ντόμπρος, που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Πολλοί στενοί συνεργάτες του, τον χαρακτήριζαν οξύθυμο και αγύριστο κεφάλι. Όταν μάλιστα έβλεπε να θίγονται τα συμφέροντά του, έκανε σαν λιοντάρι στο κλουβί!
Ήταν όμως δίκαιος με όλους κι αυτό του το αναγνωρίζουν όλοι όσοι βρίσκονταν στο πλευρό του. Φίλοι κι εχθροί!

Μια ζωή μέσα στο ποδόσφαιρο

O Πέτρος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 16 Μαΐου του 1947. Από τις αρχές της δεκαετίας του '80 ήταν ενεργό μέλος της ΠΑΕ Ηρακλής, αρχικά ως διευθύνων σύμβουλος και μετά ως πρόεδρος, από τη σεζόν 1982-83 μέχρι και το 2000, όταν και αποχώρησε λόγω της κόντρας του με τους οπαδούς του «Γηραιού». Το 2004 ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ Πανσερραϊκός και επί των ημερών του η ιστορική ομάδα των Σερρών επέστρεψε και αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία, μετά από απουσία 16 χρόνων.
Επίσης υπήρξε εκ των ιδρυτών της ΕΠΑΕ, όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό και διετέλεσε αντιπρόεδρος της, για περισσότερο από δέκα χρόνια ενώ για 3 περίπου μήνες διετέλεσε και πρόεδρος.

kofidis

Πήρε το… ρόπαλο αλλά δεν γλίτωσε τις «ροπαλιές»

Από το 1983 έως και τον Φεβρουάριο του 2000, ο Πέτρος Θεοδωρίδης βρίσκονταν στο τιμόνι του Ηρακλή. Επί εποχής του ποτέ δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα στην ΠΑΕ, η οποία ήταν υγιής εταιρεία, χωρίς «ανοίγματα» και χρέη, σε αντίθεση με σήμερα που η ύπαρξη του Ημίθεου «κρέμεται» από μια κλειστή.

Οι οπαδοί ωστόσο τον κατηγορούσαν, ότι επί της προεδρίας του, δεν κατάφερε να φέρει έναν τίτλο, αφού έβλεπαν ότι ο Ηρακλής είχε μεγάλες δυνατότητες. Εκτός του Βασίλη Χατζηπαναγή, ο Θεοδωρίδης πουλούσε κάθε χρόνο, ότι καλύτερο διέθετε η ομάδα και πολλοί παίκτες του γηραιού τη δεκαετία του 80' και του 90' πήραν το δρόμο για την Αθήνα.  Η μεγάλη κόντρα ξεκίνησε με τις πωλήσεις των Κωφίδη, Κωστή, Ανατολάκη γιατί θεωρήθηκε ότι ο Ηρακλής δεν θα μπορούσε ποτέ να πετύχει κάτι σπουδαίο χωρίς να έχει δυνατό κορμό.

Τον Φεβρουάριο του 2000 και μετά από την αφόρητη πίεση των οπαδών, ο Θεοδωρίδης μεταβιβάζει τις μετοχές του στον Ευάγγελο Μυτιληναίο. Από τότε όμως ο Ηρακλής δεν ξαναείδε την διοικητική σταθερότητα που είχε επί εποχής του. Ως πρόεδρος του Ηρακλή πάντως είχε να περηφανεύεται για την 3η θέση στην Α' εθνική (1984), για το Κύπελλο Βαλκανίων (1985) ενώ το 1987 η ομάδα έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου αλλά έχασε το τρόπαιο από τον ΟΦΗ. Επίσης, με εκείνον στο τιμόνι ο «Γηραιός» έπαιξε για τρία χρόνια στο Κύπελλο UEFA.

2211

Η αναγέννηση του Πανσερραϊκού και το «Κωνσταντίνος Καραμανλής»

Τον Ιούλιο του 2004 ανέλαβε τον Πανσερραϊκό και τα «λιοντάρια» επέστρεψαν στην Α΄ Εθνική μετά από 16 χρόνια! Υποβιβάστηκαν όμως άμεσα, όπως έγινε και τη σεζόν 2010-11, όταν βρέθηκαν στη SuperLeague μόνο για μία χρονιά. Πάντως, την περίοδο 2008-09, η ομάδα των Σερρών έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι βλέψεις του για τα «λιοντάρια» πάντως έφταναν μέχρι την Ευρώπη ενώ ποτέ δεν είχε κρύψει την επιθυμία του να φτιάξει ένα νέο γήπεδο, με προδιαγραφές UEFA.

Μάλιστα στις 15 Οκτωβρίου 2008 παρουσιάστηκε το σχέδιο για την ανέγερση του σε ειδική εκδήλωση. Το νέο γήπεδο των «λιονταριών» θα έφερνε το όνομα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και θα είχε χωρητικότητα 18.000 θέσεις. Σύμφωνα με τα σχέδια, θα περιλαμβάνει βοηθητικά γήπεδα και αρκετούς βοηθητικούς χώρους σε μία έκταση 150 στρεμμάτων, ανατολικά του δήμου Λευκώνα. Το κόστος της φιλόδοξης προσπάθειας θα έφτανε τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπονταν και εμπορικοί χώροι που θα πλαισίωναν το γήπεδο.

Από τότε όμως πλην της ταμπέλας που δέσποζε στην περιοχή του Λευκώνα δεν προχώρησε τίποτα. Για αυτό το λόγο και δυο χρόνια αργότερα ξέσπασε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και τα… έβαλε και με τους πολιτικούς του νομού Σερρών που δεν τον βοήθησαν όπως θα ήθελε, επικαλούμενος το παράδειγμα του Κώστα Πηλαδάκη και του AEL FC ARENA.

«Δυστυχώς οι τοπικοί φορείς δεν ασχολούνται, όλα τα περιμένουν από εμάς. Δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Στη Λάρισα δεν κινήθηκε ο Πηλαδάκης. Στη Λάρισα γίνονται οι Μεσογειακοί αγώνες, κατάφεραν οι πολιτικοί να πάρουν τους Μεσογειακούς αγώνες. Φέρτε μου και εμένα τους Μεσογειακούς αγώνες και θα το κάνω εγώ το γήπεδο. Οι δικοί μας δυστυχώς όλοι κοιμούνται. Θα γίνουν στο μέλλον και άλλες διοργανώσεις. Ας φροντίσουν λοιπόν από τώρα να πάρουν μία διοργάνωση και θα το κάνω εγώ το γήπεδο». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Πέτρου Θεοδωρίδη που εξέθεσε άπαντες στο Νομό Σερρών φέρνοντας όλους προ των ευθυνών τους.

«Λύγισε» από μια ίωση

Στις 8 Φεβρουαρίου 2013 νοσηλεύτηκε στο Διαβαλκανικό Κέντρο με λοίμωξη του αναπνευστικού και για τον λόγο αυτό παρακολουθούνταν από γιατρούς και ακολουθούσε με φαρμακευτική αγωγή, ούτως ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα. Σύμφωνα μάλιστα με το ιατρικό επιτελείο του νοσοκομείου, σε ελάχιστες μέρες ο Θεοδωρίδης θα ήταν σε θέση να πάρει εξιτήριο και να αφήσει πίσω του το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονταν όπως τα περίμεναν. Ο ισχυρός άνδρας του Πανσερραϊκού είχε εισαχθεί στην Εντατική Μονάδα ενώ τις τελευταίες ημέρες ήταν σε μηχανική υποστήριξη. Στις 4 Απριλίου άφησε την τελευταία του πνοή σκορπίζοντας θλίψη στον Πανσερραϊκό και στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

antip

Το «αντίο» στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Στις 5 Απριλίου έγινε η κηδεία του ισχυρού άνδρα του Πανσερραϊκού αλλά τα «λιοντάρια» τον αποχαιρέτισαν δυο μέρες μετά και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου.

Στην θέση όπου συνήθιζε να καθόταν, στην θύρα των επισήμων, υπήρχε μια ανθοδέσμη και μια φωτογραφία του για να είναι «παρών» και να…παρακολουθεί. Δίπλα του βρέθηκαν τα παιδιά του, Λάζαρος και Μόνα, που θα παρακολουθούσαν για πρώτη φορά ποδοσφαιρικό αγώνα.

Οι οργανωμένοι οπαδοί κρέμασαν τα πανό τους: «ΕΦΥΓΕΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΑΝΤΙΟ ΠΡΟΕΔΡΕ» το πανό των «Che Guevara» και «ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΕΔΡΕ» το πανό του συνδέσμου «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».

Πριν από την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες πέρασαν και άφησαν από ένα λουλούδι στην θέση του Πέτρου Θεοδωρίδη, ενώ το ίδιο έγινε από εκπροσώπους των συνδέσμων, από εκπρόσωπο του συνδέσμου φιλάθλων της Νίκης Βόλου και από τον πρόεδρο παλαίμαχων του Πανσερραϊκού, Σπύρο Σταυλά.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε ευλαβικά και ένα μεγάλο χειροκρότημα με το σύνθημα «ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΕΤΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ» να δονεί την ατμόσφαιρα!

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved