Παπαδημητρίου: «Διαφυλάσσουμε το κύρος των μπαράζ»

Παπαδημητρίου: «Διαφυλάσσουμε το κύρος των μπαράζ»

Την ώρα που αρκετές ομάδες της Football League διαμαρτύρονται για το περίφημο 2+1, που θα ισχύσει για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια, ο Φωκικός μέσω του προέδρου του προέδρου του στηρίζει απόλυτα την πρόταση αυτή.

Ο Σίμος Παπαδημητρίου τόνισε μεταξύ άλλων πως με αυτόν τον τρόπο δεν εξαγοράζονται αλλά διαφυλάσσουν το κύρος των μπαράζ. Παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Football League Σπύρο Καλογιάννη ενώ ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν για την εκλογή του στην Εκτελεστική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής.

Αναλυτικά για την στήριξη στο 2+1 είπε:

«Σαν Φωκικός στηρίξαμε την πρόταση του «2+1» για τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν στο τέλος της σεζόν. Συγκεκριμένα, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που είχαμε ο κάθε πρόεδρος έλαβε τον λόγο και τοποθετήθηκε για το θέμα. Άκουσα με προσοχή κάθε έναν ξεχωριστά και όταν ήρθε η δική μου σειρά, είπα:
Eάν πηγαίναμε με τους έγκριτους δικηγόρους μας (κάποιοι είναι και πρόεδροι ομάδων) στο Διαιτητικό δικαστήριο, οι πιθανότητές μας για 2 ή 3 ομάδες ήταν 50-50 και θα κρινόταν κατά πάσα πιθανότητα στις λεπτομέρειες. Μια συμβιβαστική λύση θεωρώ ότι είναι καλύτερη από μια ήττα. Ο λόγος που ψηφίζω υπέρ του 2+1 είναι ότι, πρώτα από όλα -και δεν ακούστηκε μέχρι τώρα από κανένα - εξασφαλίζεται η αξιοπιστία των αγώνων που θα γίνουν. Γιατί αν χάσουμε και ξεκινήσουμε με βαθμολογική διαφορά, η άνοδος θα είναι κάτι που θα έχει διαφανεί από τις πρώτες αγωνιστικές. Συνεπώς το πρωτάθλημα δεν θα έχει ενδιαφέρον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εξασφαλίζοντας όμως ότι η τρίτη ομάδα, θα παλέψει ως την τελευταία αγωνιστική, έτσι είτε θα κερδίσει στα μπαράζ και θα προκριθεί, είτε θα πάρει το χρηματικό μπόνους, αν ο χαμένος του μπαράζ προέρχεται από τη Football League, που για τις περισσότερες ομάδες μπορεί να σημαίνει επιβίωση της για τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ λοιπόν ότι με αυτόν τον τρόπο δεν εξαγοραζόμαστε αλλά διαφυλάσσουμε το κύρος των μπαράζ».

Για το θέμα μεταγραφών και βιωσιμότητας της ΠΑΕ Φωκικός ανέφερε:

«Εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο του Φωκικού, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν πρώτον για να επιβιώσει η ομάδα μας και δεύτερον για να μπορέσουμε να πλασαριστούμε στην 4άδα. Κάνοντας μεταγραφές και άλλες ενέργειες, η ομάδα θα μπορούσε να ενισχυθεί. Ωστόσο αν ο Φωκικός δεν μπορέσει να επιβιώσει τότε δεν θα μπορούν να πληρωθούν, παίχτες, τρέχοντα έξοδα, ΙΚΑ, επιταγές, σπίτια κτλ. Δεν μπορεί λοιπόν να τα παραλείψει κανείς όλα αυτά και να προχωρήσει μονάχα σε ενίσχυση. Θεωρώ ότι ο Φωκικός έχει πολύ καλό υλικό, παίχτες που απέδειξαν τις δυνατότητές τους μέχρι σήμερα στο Πρωτάθλημα, αλλά και εναλλακτικές λύσεις με ντόπια παιδιά που πρέπει να έχουν την ευκαιρία να παίξουν. Όπως έχω πει, ότι έχουμε 24 συμβόλαια και πιστεύουμε στις δυνατότητές τους. Πιστεύω προσωπικά ότι ο Φωκικός στα επόμενα 4 παιχνίδια, με Πανηλειακό έξω, με Παναιγιάλειο μέσα, Φωστήρα έξω και Επισκοπή έξω, αν πάρει 7 βαθμούς θα μπει δυνατά στο κυνήγι για το πλασάρισμα στην 4άδα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα και να έχουμε βλέψεις δε, πρέπει να κάνουμε σε αυτά τα παιχνίδια και ένα μεγάλο διπλό. Είμαι ευχαριστημένος από την πορεία μέχρι τώρα, για την υπερπροσπάθεια του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητές μας».

Για τον Καλογιάννη είπε:

«Η ΠΑΕ ΦΩΚΙΚΟΣ και εγώ προσωπικά θέλω να υπογραμμίσω ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη και στηρίζουμε τον Πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη και τους ανθρώπους που έχει δίπλα του στις αποφάσεις, ακόμα και στους υπαλλήλους της Football League (σε όλες τις θέσεις) για την ηθική, τις γνώσεις και την διάθεσή τους να καταστεί το πρωτάθλημα αυτό ακόμα πιο αξιόλογο και να προβάλει καλύτερη εικόνα προς τα έξω».

Για την εκλογή του στην Εκτελεστική Επιτροπή είπε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Καλογιάννη και τους Προέδρους των υπολοίπων ομάδων που με επέλεξαν σε μια σημαντική θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Football League. Από την πλευρά μου θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια για να προασπίσω τα συμφέροντα των ομάδων και του Πρωταθλήματος».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο onsports TV



Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved