Γιώτας: «Θέλω να μείνω και να παίξω Super League»

Γιώτας: «Θέλω να μείνω και να παίξω Super League»

Την πρόθεση του να μείνει στη Νίκη Βόλου μετά το τέλος της σεζόν και να αγωνιστεί τη νέα σεζόν έστω και σε ένα ματς Super League με τους Θεσσαλούς αποκάλυψε ο Κώστας Γιώτας.

Ο έμπειρος αμυντικός φιλοξενήθηκε στις σελίδες του εβδομαδιαίου match programme της Νίκης, για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου και μίλησε για όλους και όλα:

Αναλυτικά:

Είσαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία της Νίκης;
"Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει ακόμη καλύτερα. Όπως π.χ. στο ματς με την Κέρκυρα όπου στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Ωστόσο - μέχρι στιγμής - έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία η οποία συνδυάζεται με καλές εμφανίσεις τόσο στο Κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα. Τα στατιστικά λένε πως στο πρωτάθλημα έχουμε την καλύτερη επίθεση με 19 γκολ και την καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχθεί μόλις δύο τέρματα".

Αυτό θεωρείς πως μας κάνει την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία;
"Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχουμε μια πολύ καλή και δεμένη ομάδα. Οι αριθμοί και τα στατιστικά σίγουρα κάτι λένε αλλά δεν βγάζουν πρωταθλητές. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να συνεχίσουμε την πολύ καλή πορεία. Τη σκληρή δουλειά που βγάζουμε στην προπόνηση πρέπει να την βγάζουμε και στον αγωνιστικό χώρο ώστε να πετύχουμε το στόχο της ανόδου".

Για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου;
"Είναι αρκετά δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα, ειδικά στην αμυντική της γραμμή. Θέλει προσοχή και υπομονή ώστε να μπορέσεις να τη διασπάσεις. Το γεγονός ότι είναι τέταρτη στο πρωτάθλημα αυτό κάτι σημαίνει. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε ώστε να πάρουμε τη νίκη. Θεωρώ πως τα στοιχεία που είδε ο τότε προπονητής μου σε μένα ήταν η δουλειά και το πάθος που έδειχνα στις προπονήσεις".

Ο κ. Κατσαβάκης, ο προπονητής του Εθνικού Γαζώρου, σε συνέντευξή του, είπε εν ολίγοις πως η Νίκη είναι το φαβορί και πως η ομάδα του πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα...
"Τα φαβορί είναι στα χαρτιά. Ο πραγματικός νικητής βγαίνει μέσα από το χορτάρι. Δεν θα διαφωνήσω ότι θεωρητικά είμαστε το φαβορί ωστόσο αυτό πρέπει να το αποδείξεις στα 90 λεπτά του αγώνα. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Το καθένα έχει τη δυσκολία του. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουμε".

Πιστεύεις πως το φετινό πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων;
"Ναι ως ένα βαθμό το πιστεύω αυτό. Σίγουρα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο το περσινό. Υπάρχουν κάποιες ομάδες και στους δυο ομίλους που είναι χαμηλότερης δυναμικότητας από κάποιες άλλες. Στα μπαράζ ωστόσο όπου θα βρεθούν οι καλύτερες ομάδες θα είναι πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό".

Το κλίμα στην ομάδα πώς είναι;
"Είναι πολύ καλό. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, δέσαμε όλα τα παιδιά. Θεωρώ ότι είμαστε μια οικογένεια".

Έχεις καθιερωθεί στο βασικό σχήμα και αποτελείς αξιόπιστη λύση στην αμυντική γραμμή...
"Δούλεψα σκληρά στην προετοιμασία για να πάρω θέση στην ενδεκάδα. Το ίδιο κάνω καθημερινά και στις προπονήσεις προκειμένου να είμαι έτοιμος όταν με χρειαστεί ο προπονητής μου".

Ποια πιστεύεις πως είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια ομάδα, για να βγει πρωταθλήτρια;
"Νομίζω πως πολλά παίζουν ρόλο στο να βγει μια ομάδα πρωταθλήτρια. Πρώτο και σημαντικότερο είναι τα αποδυτήρια. Όταν είσαι οικογένεια και δεν υπάρχουν εγωισμοί αυτό βοηθά και στον αγωνιστικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα αν δουλεύεις πολύ τότε έχεις πολλές πιθανότητες να βγεις πρωταθλητής".

Έχεις πετύχει δύο ανόδους στα μπαράζ της Γ' Εθνικής με Τρίκαλα και Καρδίτσα. Τώρα στόχος είναι η άνοδος στη Super League;
"Ακριβώς. Στόχος μας φέτος είναι η άνοδος και μόνο. Θα ήθελα πάρα πολύ του χρόνου να παραμείνω στη Νίκη και να αγωνιστώ έστω και σε ένα παιχνίδι στη Super League".



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved