Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια η Λάρισα

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια η Λάρισα

Αποφασισμένος να καταγγείλει την ΕΠΟ στα ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό SENTRA FM και μεταξύ άλλων είπε ότι προτίθεται να… τραβήξει την ΕΠΟ στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ο πρόεδρος της Λάρισας έκανε παρέμβαση αμέσως μετά τις δηλώσεις του Σοφοκλή Πιλάβιου και ήταν εξοργισμένος από το γεγονός ότι οι νόμοι εφαρμόζονται επιλεκτικά είτε δεν εφαρμόζονται καθόλου, λέγοντας παράλληλα πως έχει την πρόθεση να προχωρήσει στα άκρα. Παράλληλα ο Κώστας Πηλαδάκης αποκάλυψε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, με την οποία ζητά να ισχύσει η απόφαση για τη μη συμμετοχή ομάδων στο πρωτάθλημα χωρίς αδειόδοτησης και ζητά επίσης να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του περσινού πρωταθλήματος.

«Η Λάρισα δυστυχώς είναι στη δύσκολη θέση να κάνει προγραμματισμό για κάτι που είναι στη μέση. Αυτό είναι ότι χειρότερο. Κάνουμε κινήσεις που αφορούν λοιπόν κάτι ενδιάμεσο», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Λάρισας.

Στη συνέχεια δήλωσε: «Έχω βγει έξω από τα ρούχα μου με ότι συμβαίνει. Διαπιστώνω ότι όποιος φωνάζει και βγάζει μηχανές στους δρόμους, δικαιώνεται. Διαπιστώνω ακόμα ότι το ρητό που λέει «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω», επίσης δικαιώνεται. Αυτό το λέω για την περιβόητη επιστολή της UEFA. Μια άλλη επιστολή της UEFA, η οποία αφορούσε τις ομάδες που θα πάρουν τη θέση αυτών που δεν έχουν τα κριτήρια να παίξουν στην Super League, δε λήφθηκε υπόψη. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται».

Ο Κώστας Πηλαδάκης είπε ακόμα πως: «Η παιδεία μου με έχει μάθει να μην εκβιάζω καταστάσεις. Είχα επιλέξει να μην πηγαίνω στην Super League μέχρι την τελευταία εβδομάδα που είπαμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Όμως βγαίνω από τα ρούχα μου από τη στιγμή που όποιος φωνάζει δικαιώνεται. Δεν είναι μυστικό αυτό που σας λέω για την επιστολή. Είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά μας, ότι όποια απόφαση πάρει η Λίγκα θα την σεβαστούν στην ΕΠΟ. Αν υπάρχει κράτος και θεσμοί, γιατί εμείς σαν παράγοντες έτσι κάνουμε τον προγραμματισμό μας, πρέπει να τηρηθεί ο νόμος. Αλλιώς να μην πληρώνουμε φόρους και υποχρεώσεις».{textlink}

Για το αν έχει λάβει κάποια απάντηση για το τι θα γίνει τελικά με την Λάρισα, υποστήριξε: «Δεν υπάρχει κάποιος που να μας έχει απαντήσει οριστικά για κάτι. Σας τα λέω επίσημα. Ο κ. Γκιρτζίκης πήρε αυτή τη θέση μπροστά σε 16 προέδρους. Μετά από ένα μήνα βγήκε άλλη απόφαση. Κι εγώ είχα υποχρεώσεις και υποβιβάστηκα χωρίς να έχω βοήθεια κρατική, χωρίς να έχω τίποτα. Όμως διακανόνισα πληρωμές, μίλησα με τους ποδοσφαιριστές και έβαλαν κάποια πράγματα σε μια σειρά. Αλλά πως γίνεται μια ομάδα με άδεια να πέφτει και μια ομάδα χωρίς άδεια ν’ ανεβαίνει; Δεν είναι επίθεση στον ΟΦΗ ή στον Ηρακλή. Μου είναι συμπαθείς και οι δυο ομάδες».

«Είμαι έτοιμος να πάω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και να καταγγείλω την ΕΠΟ, να καταθέσω ασφαλιστικά μέτρα για να μην γίνει επικύρωση βαθμολογίας. Έχουμε κάνει την μεγαλύτερη αθλητική επένδυση τα τελευταία 10 χρόνια και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να μας διασφαλίσει ότι θα τηρούνται οι νόμοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε ο Κώστας Πηλαδάκης και συνέχισε: «Περιμένουμε όλοι να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Έχω στείλει επιστολή στον κ. Μαρινάκη, έτσι ώστε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία όπως έχουμε αποφασίσει, δεν άλλαξε κάτι για να υπάρξει διαφορετική απόφαση».

Για περισσότερες νομικές κινήσεις, επισήμανε: «Επιφυλάσσομαι απέναντι σε όποιον θίγει τα συμφέροντά μου και θα κινηθώ νομικά. Για την ώρα σεβόμασταν απόλυτα τον ΚΑΠ γιατί δεν μπορούσε μια ομάδα να πάει στα πολιτικά δικαστήρια. Τώρα προσέφυγε, και τι άλλαξε;»

Ενώ για το θέμα των «στημένων», σχολίασε: «Είμαστε σε μια εποχή που ή θα γίνει κάθαρση ή θα γίνει κουκούλωμα. Εδώ είμαστε μόνο δηλώσεις. Όλοι μόνο δηλώσεις κάνουν. Πρέπει η πολιτεία να τηρήσει ευλαβικά τους νόμους και να φτάσει το θέμα ως το τέλος. Θα σας πω ότι δε με ενδιαφέρει να μπει κανείς στη φυλακή και δε θέλω να μπει κανείς στη φυλακή γιατί έχουν οικογένειες».

Για την δική του δικαίωση, τόνισε: «Δεν επιδιώκω καμία προσωπική δικαίωση. Επιδιώκω την δικαίωση της ομάδας μας. Δε θέλω να βγω και να πω ότι δικαιώθηκα, θέλω να δικαιωθεί η ομάδα μου για όσα έχουμε κάνει. Κάποιοι μου χρεώνουν ως αδυναμία ότι δε βγαίνω, δε βρίζω, δε φωνάζω και δε στήνω, αν θέλουν ένα τέτοιο πρότυπο προέδρου, δεν μου αρέσει εμένα αυτό και δε θα το εφαρμόσω».

Σε ερώτηση για το αν ένιωσε έκπληξη με τα όσα αποκαλύφθηκαν, απάντησε: «Δεν ένιωσα καμία έκπληξη όταν άκουσα τους διαλόγους. Κανένας της δικής μου φιλοσοφίας δε θα μπει στη διαδικασία να σχολιάσει και να επέμβει. Με αυτά που βλέπω αυτές τις μέρες, δεν έχω καμία αισιοδοξία ότι θα αλλάξει κάτι. Άκουγα παντού όλες τις μέρες, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αν μιλάμε για την ουσία του θέματος, δεν υπάρχουν καφενειακές συζητήσεις. Υπάρχουν κάποιες συνομιλίες που δημοσιοποιούν κακώς προσωπικά ζητήματα και σωστά η δικαιοσύνη αποφάσισε να σταματήσει αυτό».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ρωτάω αν οι παίκτες του ΟΠΑΠ θα αισθάνονται εξοργισμένοι με όσα άκουσαν για αυτά τα παιχνίδια. Αυτοί δε θα είναι εξοργισμένοι; Εγώ σαν νέος άνθρωπος σε αυτή τη χώρα, περιμένω να ακούσω ότι κάποιοι θα πληρώσουν για όλα αυτά, αλλά δεν υπάρχει κανείς. Περιμένω να τηρηθεί ο νόμος ευλαβικά και να υπάρξει αποτέλεσμα».

Για το αν θα υπάρξει δικαίωση, επισήμανε: «Είμαι αισιόδοξος για τους αθλητικούς εισαγγελείς. Αλλά επειδή λέτε ότι παρεμβαίνουν και πολιτικοί, όντως παρεμβαίνουν και αναρωτιέμαι αν τελικά υπάρχει το αυτοδιοίκητο ή όχι; Εγώ είμαι εξοργισμένος καθώς ξεκίνησα χωρίς πολλά εκατομμύρια από πίσω μου, να κάνω κάτι που είχα απωθημένο από την ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό. Έφτιαξα το γήπεδο και βλέπω ότι όλοι, ανεξαρτήτου καταστάσεως επιβιώνουν με αυτόν τον τρόπο».

Για τις δηλώσεις του Ντέμη Νικολαΐδη, υποστήριξε: «Όταν ξεκίνησε η Super League, ήμασταν μια ομάδα νέων ανθρώπων που ήθελαν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο. Ο Ντέμης, από τη στιγμή που δεν είχε αποδείξεις δεν είχε λόγο να δηλώσει κάτι που του είπανε. Μετά θα τον έτρεχαν. Έχει οικογένεια. Δεν είχε καμία διάθεση να μπει σε τέτοια διαδικασία. Θα μπορούσα κι εγώ για την επόμενη μισή ώρα να σας λέω πράγματα που έχω ακούσει».

Τέλος, για το αν υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθούν οι πρόεδροι στο θέμα της κάθαρσης, απάντησε: «Δεν είναι οι πρόεδροι αυτοί που πρέπει να προχωρήσουν στην κάθαρση. Όλη η μπάλα είναι στην αθλητική δικαιοσύνη. Αυτοί έχουν την ευθύνη για να προχωρήσει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Κρόιφ: Το «αντίο» από τον Άγιαξ, και η κόντρα με τον Φράνκο
Κρόιφ: Το «αντίο» από τον Άγιαξ, και η κόντρα με τον Φράνκο
Μια από τα ίδια στο ΣΕΦ (videos)
Μια από τα ίδια στο ΣΕΦ (videos)
Τα 5 καλύτερα μέρη στην Αθήνα για μπακαλιάρο και σκορδαλιά
Τα 5 καλύτερα μέρη στην Αθήνα για μπακαλιάρο και σκορδαλιά
Τι παίζει και πονοκεφαλιάζεις από το ζέσταμα;
Τι παίζει και πονοκεφαλιάζεις από το ζέσταμα;
«Σχέδιο Καστελλόριζο»: Το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν - Τι φοβάται η Αθήνα
«Σχέδιο Καστελλόριζο»: Το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν - Τι φοβάται η Αθήνα
Νίκος Χατζηπαύλου: Πόρισμα - ΣΟΚ για το θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο
Νίκος Χατζηπαύλου: Πόρισμα - ΣΟΚ για το θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο
Τσίπρας: Η Ελλάδα θα προασπίζει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Τσίπρας: Η Ελλάδα θα προασπίζει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Φρικιαστικές αποκαλύψεις για την Κωνσταντίνα που βρέθηκε νεκρή και χωρίς όργανα
Φρικιαστικές αποκαλύψεις για την Κωνσταντίνα που βρέθηκε νεκρή και χωρίς όργανα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης