Το όνειρο του Βλαχοδήμου

Το όνειρο του Βλαχοδήμου

Ο Έλληνας ομογενής στην Γερμανία, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ζει το δικό του όνειρο με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας κάτω των 17 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικό.

Οι περισσότεροι Έλληνες δεν τον γνωρίζουν, ωστόσο ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι από τα ανερχόμενα αστέρια στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Ο 17χρονος γκολκίπερ αγωνίζεται στην Στουτγάρδη και οι καλές του εμφανίσεις, του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας κάτω των 17.

Τις τελευταίες ημέρες είναι στο κέντρο της δημοσιότητας, καθώς με την ομάδα των «πάντσερ» βρίσκεται στα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου κάτω των 17 στο Μεξικό.

Στα τρία πρώτα παιχνίδια η «νασιοναλμανσαφτ» επικράτησε των Εκουαδόρ, Μπουρκίνα Φάσο και Παναμά και πήρε τη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας ομογενής παραχώρησε συνέντευξη στην γερμανική ιστοσελίδα, «Sport1.de» και μίλησε για την πορεία της ομάδας, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

Πανηγυρίσατε τη πρόκριση με τρεις νίκες σε όλα τα παιχνίδια. Η ομάδα έχει μία μεγάλη μάχη;

Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Πριν από το τουρνουά ο πρώτος μας στόχος ήταν να προκριθούμε και τα καταφέραμε. Τώρα πηγαίνουμε στους αγώνες νοκ – άουτ και όλα είναι ανοιχτά γιατί μπορούμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε. Θέλουμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όλοι οι αντίπαλοι είναι σκληροί σε αυτό το επίπεδο.

Αντιμετωπίζετε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι γνωρίζετε για τους αντιπάλους σας;

Κάθε ομάδα που έχει προκριθεί είναι δυνατή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ οργανωμένη ομάδα. Πιστεύουμε όμως στις δυνατότητές μας και θέλουμε μόνο τη πρόκριση.

Έχεις δεχτεί μόλις ένα τέρμα στην διοργάνωση. Είναι προσωπικός σου στόχος να οδηγήσεις την ομάδα στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος μέχρι στιγμής. Όχι μόνο από τις εμφανίσεις μου, αλλά και από όλη την αμυντική δουλειά της ομάδας. Κάθε ποδοσφαιριστής δουλεύει πειθαρχημένα για το καλό της ομάδας. Αυτό είναι και το κλειδί της επιτυχίας. Γενικά είναι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικό θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή.

Ο τεχνικός της ομάδας, δεν παραδέχεται ότι είστε το φαβορί. Εσύ τι πιστεύεις;

Εμείς το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το επόμενο παιχνίδι. Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια.

Ο Στέφεν Φρέουντ έχει κερδίσει πολλά σαν ποδοσφαιριστής και είναι από τους καλύτερους Γερμανούς. Σαν τεχνικός πως είναι;

Παίρνουμε πολλά από την εμπειρία του. Πηγαίνει σε κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και τον γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Τον ευχαριστώ για την προετοιμασία που μας κάνει πριν από κάθε παιχνίδι.

Το όνειρό σου είναι να βρεθείς στον τελικό στο Αζτέκα;

Δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από αυτό. Είναι το όνειρο κάθε παίκτη εδώ. Μέχρι εκεί όμως ο δρόμος είναι μεγάλος. Πρέπει πρώτα να αποκλείσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μάνουελ Νόιερ, σε χαρακτήρισε ως παράδειγμα προς μίμηση. Τι έχεις να πεις για αυτό;

Δεν είμαι εγώ! Εκείνος είναι! Είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή. Έχει μεγάλο χάρισμα και προσδίδει ασφάλεια στην ομάδα. Στόχος μου είναι να πετύχω ότι και αυτός κάποια στιγμή.

Είναι αλήθεια ότι η Άρσεναλ έχει κάνει πρόταση για εσένα;

Κάτι έχω ακούσει, αλλά αυτά είναι φήμες. Αν ισχύει κάτι τέτοιο με κάνει περήφανο. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να εξελίξω τον εαυτό μου και τους στόχους μου σε κάθε παιχνίδι.

Τώρα παίζεις στην Στουτγάρδη. Τι επιφυλάσσει το μέλλον για εσένα;

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά η προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Όλα τα άλλα θα τα δείξει ο χρόνος.



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved