Κανένας για ριπίτ;

Κανένας για ριπίτ;

Μόνο η Μπαρτσελόνα δείχνει ικανή να επαναλάβει το περυσινό της κατόρθωμα και να κατακτήσει ξανά τον τίτλο.

Όταν μία ομάδα κατακτά ένα πρωτάθλημα, την αμέσως επόμενη ξεκινάει ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Σε ότι αφορά την φετινή σεζόν όμως στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση εκτός από αυτή του ισπανικού πρωταθλήματος. Στα άλλα οι κάτοχοι του τίτλου βρίσκονται αρκετά μακριά από την κορυφή και πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να κατακτήσουν τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

ΑΓΓΛΙΑ

Με… διαφορά στήθους κατέκτησε το περυσινό πρωτάθλημα η Τσέλσι, καθώς το ταμείο στο τέλος… έγραψε 86 πόντους, έναντι των 85 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έτσι ήταν λογικό ότι φέτος θα είχε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο να αντιμετωπίσει. Οι «κόκκινοι διάβολοι» φέτος δείχνουν ανίκητοι στο πρωτάθλημα. Βέβαια και η Τσέλσι σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την περυσινή ομάδα, καθώς ήδη έχει υποστεί έξι ήττες. Αποτέλεσμα αυτού είναι να βρίσκεται δέκα βαθμούς μακριά από την κορυφή και την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

ΙΤΑΛΙΑ

Πιο εύκολα από ότι δείχνουν οι δύο βαθμοί της διαφοράς της από την Ρόμα, πήρε τον περυσινό τίτλο η Ίντερ, η οποία είχε πάρει και προβάδισμα περισσοτέρων από δέκα πόντων στην διάρκεια της σεζόν. Φέτος όμως υπό την καθοδήγηση του Ράφα Μπενίτεθ, η Ίντερ είχε μείνει πάρα πολύ πίσω στην βαθμολογία. Αυτή τη στιγμή απέχει εννέα βαθμούς από την κορυφή, με ένα παιχνίδι λιγότερο. Με έναν καλό δεύτερο γύρο η διαφορά αυτή μπορεί να καλυφθεί, ωστόσο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κατακτήσει εκ νέου τον τίτλο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε χαλαρούς ρυθμούς κατέκτησε το περυσινό πρωτάθλημα η Μπάγερν Μονάχου, καθώς στο τέλος της σεζόν βρέθηκε με προβάδισμα πέντε βαθμών από την δεύτερη Σάλκε, χωρίς ωστόσο να απειληθεί σε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος. Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην. Η Ντόρτμουντ δείχνει ότι δεν θα χάσει τον τίτλο με τίποτα. Έχει πάρει ήδη προβάδισμα 11 βαθμών από τους διώκτες της και με τις εμφανίσεις της δείχνει ότι δεν χάσει καν αυτούς τους βαθμούς μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΓΑΛΛΙΑ

Με διαφορά η καλύτερη ομάδα του περυσινού πρωταθλήματος ήταν η Μαρσέιγ η οποία κατέκτησε τον τίτλο στην Γαλλία. Σε  ότι αφορά την φετινή σεζόν, φαίνεται πως έχει μείνει στα περυσινά πανηγύρια, καθώς βρίσκεται έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή και η εν γένει παρουσία της δεν αφήνει πολλά σημάδια αισιοδοξίας. Επίσης έχει να αντιμετωπίσει άλλες τέσσερις διεκδικήτριες του τίτλου, με τις Λιλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεν και Λιόν να βρίσκονται από πάνω της.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Με μόλις μία ήττα στο περυσινό πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε να μην είχε κατακτήσει τον τίτλο στην Ισπανία. Τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 99 βαθμούς η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε στην μονομαχία με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» είναι η εξαίρεση στην φετινή σεζόν, καθώς είναι η μόνη ομάδα που αναμένεται να κάνει το ριπίτ, καθώς ήδη έχει πάρει αέρα τεσσάρων βαθμών από την «βασίλισσα» και οδεύει ολοταχώς προς ακόμα έναν τίτλο.



Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved