Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet: Αλμέιδα | «Κίνητρο το 3ο νταμπλ με την ΑΕΚ»

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet: Αλμέιδα | «Κίνητρο το 3ο νταμπλ με την ΑΕΚ»

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet: Η κατάκτηση του τροπαίου αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες της ΑΕΚ, στην αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη (23/05).

Ο Αργεντίνος τεχνικός μίλησε στην συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet και τόνισε πως θα ήθελε να πανηγυρίσει το τρίτο νταμπλ στην ιστορία της ΑΕΚ, έδειξε την εμπιστοσύνη του στους ποδοσφαιριστές του, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σέρχιο Αραούχο.

Συγκεκριμένα, ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για:

Το αν η ΑΕΚ θα εμφανιστεί πιο χαλαρή μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος δώσαμε δύο μέρες ρεπό στους παίκτες μας και από την πρώτη μέρα τω προπονήσεων έχουμε στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Αν δεν κάνω λάθος, η ΑΕΚ έχει κατακτήσει 2 φορές νταμπλ στα 100 χρόνια της ιστορία της. Έχουμε μιλήσει πολύ με τους παίκτες, κάναμε σκληρές προπονητής, λαμβάνοντας υπόψη και τον αντίπαλο, θέλουμε να παίξουμε τον τελικό και να τον κερδίσουμε».

Το ότι ο τελικός θα γίνει σε άδειες κερκίδες: «Πιστεύω ότι αυτό που χάνει είναι το ποδόσφαιρο. Πάμε να παίξουμε έναν τελικό και οι τελικοί είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Λόγω της πανδημίας έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς κόσμο. Δεν θα υπάρχει φυσική παρουσία, αλλά ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας. Τόσο εμείς όσο και ο αντίπαλος, θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο».

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει κερδίσει τον ΠΑΟΚ τρεις φορές φέτος: «Δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα κόντρα στον ΠΑΟΚ επειδή τον έχουμε κερδίσει. Αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα που βρίσκεται στον τελικό για αυτό το λόγο. Και οι δύο ομάδες θα παίξουν με 11 παίκτες, η ομάδα που θα έχει εντονότερη επιθυμία, θα το κατακτήσει».

Την πιθανότητα να πάει ο τελικός στα πέναλτι, όπως σε δύο άλλους τελικούς που έχει βρεθεί: «Η αλήθεια είναι ότι πάντα προετοιμαζόμαστε αλλά πριν φτάσουμε εκεί, έχουμε 90 λεπτά και την παράταση. Θα έχουν μεσολαβήσει αλλαγές. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Στα πέναλτι παίζει ρόλο και η τύχη».

Το τι θα πει στους παίκτες του πριν τον τελικό: «Εγώ προσωπικά ποτέ δεν προγραμματίζω τι θα πω σε μια ομιλία. Περιμένω τη στιγμή για να τους πω αυτά που νιώθω μέσα από την καρδιά μου. Το προτιμώ και το θεωρώ πιο πιστευτό από το να ετοιμάσω κάποιον μονόλογο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Υπάρχει το ιστορικό κίνητρο, γιατί μόνο δύο φορές έχει κατακτήσει η ΑΕΚ το νταμπλ σε 100 χρόνια ιστορίας. Το δεύτερο είναι ότι η ΑΕΚ έχει χάσει τρεις τελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αυτό δίνει σε όλους μας έξτρα κίνητρο για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ίσως αύριο να βγει κάτι πιο ενδιαφέρον από την καρδιά μου για να πω στους παίκτες μου».

Το πως θα περιέγραφε τον Αραούχο: «Δεν θα πω κάτι κακό, είναι δίπλα μου! Πιστεύω ότι έχει δείξει τη φιλοσοφία που είχαμε ως ομάδα, αυτό που ζητήσαμε από την αρχή. Μια φιλοσοφία που έχει να κάνει με την αγάπη, την ένωση, τον επαγγελματισμό, του να δίνεις τον καλύτερο εαυτό. Τραυματίζεται γιατί έχει ξερό κεφάλι και θέλει να είναι πάντα παρών. Αυτό το εκτιμάει ένας προπονητής. Με την αυτοθυσία του… κολλούσε και τους υπόλοιπους συμπαίκτες. Είναι ένας τεράστιος άνθρωπος με υψηλές αξίες και υπήρξε ένας από τους πολλούς μαχητές που έχουμε μέσα στην ομάδα. Ο Σέρχιο και οι συμπαίκτες του έδωσαν ό,τι είχαν και καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να είμαστε στον τελικό. Νιώθω ευγνώμων στους παίκτες μου. Είμαι περήφανος που προπονώ αυτό το γκρουπ. Τα έχουν δώσει όλα. Σε αυτόν τον τελικό ήταν δύσκολο να στήσω την ομάδα. Πρέπει να μιλήσουμε και να συντονίσουμε όλους τους παίκτες, αυτούς που θα μείνουν εκτός ή στον πάγκο. Όλοι όσοι έχουμε παίξει ποδόσφαιρο θέλουμε να παίζουμε. Είμαστε δίκαιοι με κάποιους και με άλλους λιγότερο. Αλλά το σημαντικό είναι ότι το γκρουπ κατάλαβε ότι όλοι δουλεύουμε μαζί και είμαι ευγνώμων σε όλους».

Το ότι η ΑΕΚ όταν είχε κατακτήσει το νταμπλ το 1978, η Αργεντινή είχε κατακτήσει το Μουντιάλ: «Μακάρι να γίνει το ίδιο με το 1978».

Το πόσο συσπείρωση έβγαλε η ομάδα μετά τον τραυματισμό του Αραούχο, όπως συνέβη με τον τραυματισμό του Μάνταλου το 2018: «Δείχνουμε έτσι ότι δουλεύουμε ως γκρουπ. Ενωθήκαμε όλοι μαζί και κατακτήσαμε τον τίτλο. Για μένα φέτος όλοι οι παίκτες μου ήταν σημαντικοί. Όσον αφορά τον Πέτρο, είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής. Ένας παίκτης που όταν παίζει βασικός παίζει καλά και ως αλλαγή καλύτερα. Σκέφτεται μέσα στο γήπεδο, δίνει μια λάμψη στο παιχνίδι μας και τον υπολογίζω πάντα. Πολλές φορές επικεντρωνόμαστε στους 11 που ξεκινάνε. Αλλά αν δείτε κάθε παιχνίδι, δίνω προτεραιότητα στις αλλαγές. Και αυτές έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο πρωτάθλημα φέτος».

Το αν φανταζόταν τέτοιον επιτυχημένο πρώτο χρόνο στον πάγκο της ΑΕΚ: «Όταν δέχθηκα αυτήν την πρόκληση, είχα και αυτό στο μυαλό μου. Είχα αναλύσει ξεχωριστά τους παίκτες μαζί με το σταφ μου. Είχαμε μελετήσει το πρωτάθλημα. Και το μόνο που ήθελα ήταν χρόνος για να δουλέψω. Δεν ήταν εύκολο, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο και να βρισκόμαστε στον τελικό. Αλλά αυτό που ξεχωρίζω, είναι η διαδρομή. Από την πρώτη μέρα ως και σήμερα. Αυτό μου γεμίζει την ψυχή. Το να βλέπω μια μέρα πριν από ένα τελικό και να έχω όλους διαθέσιμους πλην του Σέρχιο. Όλοι ήταν ανταγωνιστικοί. Χθες μου δημιούργησαν αμφιβολίες. Αυτό ήταν το πνεύμα που επιθυμούσα να δημιουργηθεί».

Το τι περιμένει από τον ΠΑΟΚ αύριο: «Δύσκολο ματς. Είναι μια δυναμική και επικίνδυνη ομάδα. Είναι μια ομάδα που ξέρει γιατί παίζει. Από την αρχή των ενεργειών της ως την τελική προσπάθεια. Έχει δουλευτεί καλά, από τις στατικές της φάσεις και το πως αντιδρούν όταν χάνουν την μπάλα. Έχουν καλούς νεαρούς παίκτες, έναν καλό προπονητή. Ένας τελικός είναι διαφορετικός σε σχέση με τα τέσσερα προηγούμενα ματς. Όσο είμαι στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν παίκτες που παίζουν καλά στα φιλικά, κάποιοι παίκτες που μπορεί να είναι οι καλύτεροι στον κόσμο στις προπονήσεις, υπάρχουν παίκτες που στα εύκολα ματς δείχνουν τον καλύτερο εαυτό και υπάρχουν παίκτες που παίζουν πάντα στην ίδια κατάσταση σε κάθε παιχνίδι. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου γιατί πάντα αντιδρούν το ίδιο. Είδατε από τα φιλικά της προετοιμασίας μέχρι και το πιο πρόσφατο ότι έχουμε παίξει με παρόμοιο τρόπο».

Τον Αραούχο: «Να επιστρέψει στην καλύτερη δυνατή στιγμή. Με την παρουσία του έχει μεταδώσει θετική ενέργεια. Μεταδίδει αυτή τη χαρά, την ευτυχία. Είναι από τους παίκτες που τον αγαπάνε οι συμπαίκτες του. Και αυτός βάζει το λιθαράκι του».

Αραούχο: «Θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κατακτήσουν το Κύπελλο»

SergioAraujo

Τους παίκτες της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet εκπροσώπησε ο Σέρχιο Αραούχο. Ο αρχηγός της Ένωσης, είναι ο μεγάλος άτυχος στο τέλος της φετινής σεζόν, καθώς προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και δεν θα δώσει το «παρών» στον αγώνα της Τετάρτης (24/05).

Ο Αργεντίνος επιθετικός εμφανίστηκε πεπεισμένος πως οι συμπαίκτες του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, χωρίς να χρειάζονται έξτρα κίνητρο, τη στιγμή που ο ίδιος… έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα, ακόμα και με τις πατερίτσες.

Συγκεκριμένα, ο Σέρχιο Αραούχο μίλησε για:

Το αν έχει απωθημένο να κατακτήσει το Κύπελλο καθώς δεν το έχει καταφέρει: «Οι δύο κατακτήσεις πρωταθλημάτων ήταν δύσκολο. Θεωρώ πως ήμουν τυχερός γι’ αυτό. Δύο φορές είχα την ατυχία για τα Κύπελλα, τώρα ας ελπίσω την τρίτη να είμαι τυχερός».

Το τι θα μπει στους συμπαίκτες του: «Για να τους δώσω έξτρα κίνητρο δεν χρειάζεται να πω τίποτα. Ξέρω ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κατακτήσουν το Κύπελλο. Θα μπουν θα το διασκεδάσουν και θα το παλέψουν».

Το πως θα περιέγραφε τον προπονητή του: «Από την πρώτη φορά που μιλήσαμε, μου εξήγησε ότι έχει έρθει εδώ για να κερδίσει τρόπαια και να κάνει η ομάδα καλή παρουσία στην Ευρώπη. Έπειτα στην προσωπική σχέση, το θέμα της γλώσσας μας βοηθάει να επικοινωνούμε απευθείας. Σε όλους τους παίκτες μιλάει για τις αξίες που τον αντιπροσωπεύουν. Είναι πολύ θετικό και είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρυσι. Αυτό είναι κατόρθωμα του Ματίας».

Το πως είναι για έναν πολεμιστή να λείπει από αυτή τη μάχη: «Είναι δύσκολο. Σκέφτομαι τον διάλογο πριν τον Άρη. Μου ζήτησε να μην ξεκινήσω, ήταν όμως αδύνατο να μην παίξω. Είχε δίκιο ο προπονητής. Είναι δύσκολο κάθε ματς που το βλέπω και δεν μπορώ να παίζω. Υποφέρω πραγματικά. Έχω πει στον προπονητή ότι και τώρα θα ήθελα να παίξω και είναι δύσκολο να μην μπορώ να βοηθήσω. Είμαι περήφανος που είμαι δίπλα του αυτή τη στιγμή».

Το πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει για να παίξει: «Εγώ θέλω να παίξω και αύριο, αλλά είναι αδύνατο. Σε προηγούμενους τραυματισμούς έχω δείξει ότι επιστρέφω πιο γρήγορα. Πρέπει να σεβαστώ κάποιους χρόνους με βάση και αυτά που μου έχει πει ο γιατρός. Δουλεύω καθημερινά και προσπαθώ να γυρίσω όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Το πόσο συσπείρωση έβγαλε η ομάδα μετά τον τραυματισμό του, όπως συνέβη με τον τραυματισμό του Μάνταλου το 2018: «Είναι μια σύμπτωση αυτή. Είναι αυτό που μας έχει πει ο Ματίας. Ότι όλοι είμαστε σημαντικοί για να κατακτήσει τους στόχους της η ομάδα. Όποιος και να είναι τραυματίες, οι συμπαίκτες του ξέρουν να καλύπτουν την απουσία. Νιώθω τυχερός για τους δύο τίτλους και ευγνωμονώ τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet: Λουτσέσκου - «Κίνητρο να σηκώσω το τρόπαιο» | Εκτός ο Ολιβέιρα

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet: Λουτσέσκου - «Κίνητρο να σηκώσω το τρόπαιο» | Εκτός ο Ολιβέιρα

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet: Ο Φέλιξ Μπριχ «άρχοντας» στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet: Ο Φέλιξ Μπριχ «άρχοντας» στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved