Κύπελλο Ελλάδας Novibet: «Άκυρο» από Δήμο Λάρισας για τον τελικό | Η επιστολή στην ΕΠΟ (photos)

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: «Άκυρο» από Δήμο Λάρισας για τον τελικό | Η επιστολή στην ΕΠΟ (photos)

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Αρνητική είναι η απάντηση του Δήμου Λαρισαίων στην πρόταση της ΕΠΟ να διεξαχθεί ο τελικός στο «AEL FC Arena».

Μία ακόμα πόλη απάντησε αρνητικά στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην πρότασή της να φιλοξενήσει τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Μετά τον Βόλο, μία έτερη πόλη της Θεσσαλίας, η Λάρισα, εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση στη διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Καλογιάννης, με επιστολή του απάντησε στο αίτημα της ΕΠΟ, τονίζοντας πως τόσο η δημοτική αρχή, όσο οι πολίτες και οι φορείς δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή του αγώνα. Μάλιστα, όπως τονίζει, σε περίπτωση που τελικά η ΕΠΟ ορίσει τον αγώνα στην Λάρισα, τότε θα πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για ότι συμβεί.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρεται:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ευχαριστώ αρχικά για την επιστολή σας, με την οποία μας ενημερώνετε επισήμως για τη βούληση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να διεξαχθεί ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στην πόλη μας.

Όπως ίσως γνωρίζεται μετά τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες για την πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού στην πόλη της Λάρισας, ο Δήμος Λαρισαίων εξέφρασε με ανακοίνωσή του τις σοβαρές επιφυλάξεις του για το ενδεχόμενο αυτό. Εν τω μεταξύ και καθώς τα δημοσιεύματα που θέλουν τον τελικό στη Λάρισα πληθαίνουν, εκφράζεται μια συνολική άρνηση των πολιτών, των φορέων της πόλης, αλλά και των φιλάθλων για τη διεξαγωγή του τελικού στην πόλη μας. Η πρόσφατη ιστορία της διεξαγωγής των τελικών Κυπέλλου, δυστυχώς δικαιώνει τόσο τις δικές μας επιφυλάξεις, όσο και τη συνολική άρνηση της πόλης που εκφράζεται και μέσω δημόσιων τοποθετήσεων και ανακοινώσεων.

Το γεγονός ότι ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας τα τελευταία χρόνια δεν είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, αλλά συνοδεύεται από έκτροπα, δεν μας αφήνει περιθώρια να συμφωνήσουμε σε μία τέτοια προοπτική, παρά τη διάθεση των προηγούμενων ημερών για θεσμική συνεργασία και διεξαγωγή, με όρους και προϋποθέσεις. Εκτιμούμε ότι τα ζητήματα ασφαλείας των κατοίκων, αλλά και των υποδομών της πόλης μας, ο γενικευμένος φόβος ότι η Λάρισα μπορεί να εξελιχθεί σε πεδίο αντιπαράθεσης οπαδών καθώς και η άρνηση της τοπικής κοινωνίας να δεχθεί κάτι τέτοιο, δεν επιτρέπουν στο Δήμο Λαρισαίων να συμφωνήσει μαζί σας.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στη Λάρισα ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στις οποίες προτείνετε να γίνει η διεξαγωγή του τελικού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη είναι αμέτοχη. Εάν παρά την ξεκάθαρη άρνηση της πόλης να φιλοξενήσει τον τελικό, προχωρήσετε στη διεξαγωγή του, τότε θα πρέπει να αναλάβετε αποκλειστικά την ευθύνη για ότι μπορεί να ακολουθήσει.

Ο Δήμος Λαρισαίων ερμηνεύοντας και τα μηνύματα που λαμβάνουμε τα τελευταία 24ωρα, θεωρεί ότι η Λάρισα στο σύνολό της, δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο και για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να συναινέσουμε.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Δείτε τις επιστολές από την ΕΠΟ και τον Δήμο ΛαρισαίωνΣυνελήφθη 29χρονος στην Κηφισιά για 16 κλοπές σε μαγαζιά - Υποδυόταν τον διανομέα φυλλαδίων
Συνελήφθη 29χρονος στην Κηφισιά για 16 κλοπές σε μαγαζιά - Υποδυόταν τον διανομέα φυλλαδίων
Θανάσης Αντετοκούνμπο: Η πρώτη ταινία του είναι γεγονός - «Βάλαμε και την ψυχή μας»
Θανάσης Αντετοκούνμπο: Η πρώτη ταινία του είναι γεγονός - «Βάλαμε και την ψυχή μας»
Με μπροστάρη τον Κριστιάνο η Αλ Νασρ νίκησε την Αλ Αχλί
Με μπροστάρη τον Κριστιάνο η Αλ Νασρ νίκησε την Αλ Αχλί
«Καλπάζει» η ακρίβεια: Σχεδόν 10 ευρώ τα ντοματίνια - Αυξήθηκαν 50% οι τιμές
«Καλπάζει» η ακρίβεια: Σχεδόν 10 ευρώ τα ντοματίνια - Αυξήθηκαν 50% οι τιμές
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved