Ρόδος: Με «σφραγίδα» Βογιατζή νίκησε τον Ιάλυσο
SCREENSHOT

Ρόδος: Με «σφραγίδα» Βογιατζή νίκησε τον Ιάλυσο

Η Ρόδος επικράτησε σε φιλικό αγώνα 1-0 του Ιάλυσου

Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά που έχει χτιστεί φέτος με στόχο την επιστροφή στην Super League 2, πήρε τη νίκη με εύστοχή εκτέλεση πέναλτι του Βασίλη Βογιατζή στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το ματς όπως το μετέδωσε το xxsports

Καλύτερα ξεκίνησε την αναμέτρηση η Ρόδος που προσπάθησε από το ξεκίνημα να επιβάλλει το ρυθμό της. Τα «ελάφια» είχαν καθ’ όλη την διάρκεια του την κατοχή της μπάλας και της πιο κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα τέρμα.

Μόλις στο 5ο λεπτό, μετά από ωραία επιθετική ανάπτυξη, ο Τρόκα με σέντρα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Μουζακίτη, ο οποίος δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον Τσιγάρο. Δέκα λεπτά αργότερα, οι «τοξοβόλοι» σημείωσαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Τερζίου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει παράλληλα από την εστία του Μανουσάκη.

Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών τους, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία του Ιάλυσου. Στο 19′ ο Κάμπα αφού νίκησε στην ταχύτητα τον Γεωργιάδη, «έστρωσε» έτοιμο τέρμα στον Τζουανάκη, όμως ο Καραγεώργης με τρομερό τάκλιν σταμάτησε το σουτ του που είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Λίγο αργότερα ο Χατζησάββας αστόχησε με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 43′ ο Τζουανάκης στην προσπάθεια του να περάσει τον Τσιγάρο, βρέθηκε στο έδαφος με τον κ. Ατσικνούδα να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Ο Βογιατζής που ανέλαβε την εκτέλεση δεν λάθεψε και με συστημένο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι με την Ρόδο να πηγαίνει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Ιάλυσος έγινε πιο επιθετικός με την Ρόδο να αφήνει χώρους στον αντίπαλο της, θέλοντας πρωτίστως να κρατήσει το «μηδέν» στα μετόπισθεν και στη συνέχεια να βρει χώρους στο ανοιχτό γήπεδο. Μέχρι και το 80λεπτό δεν είχε σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση με τις συνεχείς διακοπές να μην αφήνουν τους ποδοσφαιριστές να βρουν ρυθμό.

Το τελευταίο δεκάλεπτο όμως σημειώθηκαν συνολικά πέντε φάσεις με τις δυο ομάδες να φτάνουν κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος. Ο Ιάλυσος που άρχισε να πιέζει ασφυκτικά απείλησε αρχικά στο 83′ με τον Χατζησάββα να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρόκκου. Στο 87’ο Τζουνάκης τροφοδότησε το Βογιατζή Σπ., όμως το πλασέ του τελευταίου ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιγάρου.

Στο 91′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να «τελειώσουν» το παιχνίδι με τον Πετρίδη να αστοχεί από θέση τετ α τετ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Στάτη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Χατζησάββας αστόχησε σε σουτ στην κίνηση, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρούσσου. Στην τελευταία φάση του αγώνα οι «τοξοβόλοι» έφτασαν μια «ανάσα» από την ισοφάριση με τον Σουλάι να απομακρύνει κυριολεκτικά πάνω στην γραμμή το σουτ που επιχείρησε από κοντινή θέση ο Ρούσσος, χαρίζοντας έτσι τη νίκη στην ομάδα του.

Α.Σ. Ρόδος(Νίκος Κουρμπανάς): Μανουσάκης, Σουλάι, Κανταρτζής, Τρόκα, Νικολόπουλος, Βογιατζής Β., Τζουανάκης, Γκίνο, Κάμπα, Μουζακίτης, Τσούτσης.

Έπαιξαν και οι: Μαντικός, Ψιμόπουλος, Ρόκκου, Μακρυδημήτρης, Ζόγκας, Βογιατζής Σπ., Στάτης, Πετρίδης, Τσιακίρογλου.

Γ.Α.Σ Ιάλυσος(Βαγγέλης Χαντές): Τσιγάρος, Τερζίου, Καραγεώργης, Γεωργίαδης Γ. του Σ., Γεωργιάδης Γ. του Ι., Καρπαθάκης, Ρούσσος, Ιντρίζι, Νάνι, Εμπουμπά, Χατζησάββας.

Έπαιξαν και οι: Γιώργου, Γεωργίου, Πατσίλης



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved