Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Μαθαίνουν «ονοματεπώνυμο» τα τελευταία εισιτήρια για το Κατάρ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Μαθαίνουν «ονοματεπώνυμο» τα τελευταία εισιτήρια για το Κατάρ

Ώρα μηδέν για τις Εθνικές ομάδες, οι οποίες θα προσπαθήσουν να κλείσουν εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ – Το Onsports σας παρουσιάζει τα δεδομένα λίγο πριν τις μάχες

Στις Εθνικές ομάδες και την προσπάθεια που κάνουν πλέον για να βρεθούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ πέφτουν τα φώτα τις επόμενες ημέρες. Ήδη από την Πέμπτη θα αρχίσουν οι μάχες, με τις χώρες να τα δίνουν όλα για να πάρουν στα χέρια τους εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στο Κατάρ.

Το Onsports σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από τις μάχες που θα αναδείξουν τις 17 ομάδες που θα πάρουν στα χέρια τους τα εισιτήρια για την κλήρωση των ομίλων που θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου.

Οι σίγουροι

Σερβία, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Κροατία, Αγγλία, Γερμανία από την Ευρώπη, Βραζιλία και Αργεντινή από τη Νότια Αμερική, το Ιράν και η Νότια Κορέα από την Ασία και φυσικά το Κατάρ είναι οι ομάδες που ήδη έχουν κλείσει θέση για την τελική φάση της διοργάνωσης.

ΕΥΡΩΠΗ

Τουλάχιστον ένας από τους δύο τελευταίους πρωταθλητές Ευρώπης δεν θα ταξιδέψει στο Κατάρ για το Μουντιάλ. Η κλήρωση για τα ευρωπαϊκά play off, που ξεκινάνε σήμερα, έχει περιπλέξει το έργο, Πορτογαλίας και Ιταλίας, που θα μπορούσαν να αναμετρηθούν στις 29 Μαρτίου στην Πορτογαλία σε έναν τελικό για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Πριν από αυτή την συνάντηση όμως, οι Πορτογάλοι του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Φερνάντο Σάντος υποδέχονται στο Πόρτο τους Τούρκους στα ημιτελικά, ενώ οι Ιταλοί θα φιλοξενήσουν στο Παλέρμο τα Σκόπια, αμφότερες την Πέμπτη (21:45 μ.μ.).

Ο αποκλεισμός της Ρωσίας

Υπάρχουν βέβαια άλλα δύο εισιτήρια προς διεκδίκηση, αλλά όχι για τη Ρωσία, που αποκλείστηκε από τη FIFA, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα η Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να εξασφαλίσει χωρίς αγώνα στον τελικό των play off, εναντίον της Σουηδίας ή της Τσεχίας, που αναμετρώνται σήμερα. Ουαλοί και Αυστριακοί «συγκρούονται», αλλά ο νικητής θα πρέπει να περιμένει πολύ για τον δικό του τελικό, γιατί ο αγώνας Σκωτίας-Ουκρανίας αναβλήθηκε για τον Ιούνιο λόγω της εισβολής της Ρωσίας. Η τελευταία φορά που η Ουαλία συμμετείχε σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν to 1958 Αυτή ήταν επίσης η μοναδική φορά πριν από το 2018 που η Ιταλία απέτυχε να προκριθεί.

Το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής ζώνης:

europe 1

europe 2

ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό βρίσκονται στην pole position για να κερδίσουν το εισιτήριό τους για το Κατάρ, από τη ζώνη της Concacaf (Βόρεια /Κεντρική Αμερική και Καραϊβική), όπου μια τέταρτη χώρα θα... σταλεί στα διηπειρωτικά play off (με την νικήτρια της Ωκεανίας τον Ιούνιο). Μία συναρπαστική διαδικασία όπου υπάρχει ακόμα μεγάλη αγωνία, με τρεις αγωνιστικές να υπολείπονται για την ολοκλήρωσή της, αφού εκτός από τις τρεις πρώτες της βαθμολογίας, Παναμάς και Κόστα Ρίκα συνεχίζουν να κρατούν ζωντανή την ελπίδα, κάνοντας έτσι πέντε τις ομάδες που συνεχίζουν να διεκδικούν τις τρεις θέσεις αυτόματης πρόκρισης.

Το Μεξικό υποδέχεται τις ΗΠΑ στο Estadio Azteca, με κάτι περισσότερο από την υπερηφάνεια να διακυβεύεται. Οι δύο ομάδες από την Concacaf με τις περισσότερες εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, βρίσκονται από κοινού στη δεύτερη θέση στον πίνακα με 21 βαθμούς, και ο νικητής της μεταξύ τους συνάντησης θα έχει ουσιαστικά εξασφαλισμένο ένα ταξίδι στο Κατάρ τον Νοέμβριο.

Ο Καναδάς είναι η μόνη αήττητη ομάδα στην τελική φάση των προκριματικών του Concacaf, μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με την τελευταία τους προκριματική παρουσία.  Οι Καναδοί χρειάζονται μόνο μία ακόμη νίκη για να επιστρέψουν στη μεγάλη σκηνή, αν και το σερί τους ξεκινά με μια δύσκολη αποστολή εκτός έδρας, απέναντι στην Κόστα Ρίκα που χρειάζεται επειγόντως τρεις βαθμούς.

Το πρόγραμμα:

12η αγωνιστική:

Παρασκευή 25/3

Τζαμάικα-Ελ Σαλβαδόρ

Παναμάς-Ονδούρα

Μεξικό-ΗΠΑ

Κόστα Ρίκα-Καναδάς

13η αγωνιστική

Σάββατο 27/3

Καναδάς-Τζαμάικα

Κυριακή 28/3

Ελ Σαλβαδόρ-Κόστα Ρίκα

ΗΠΑ-Παναμάς

Ονδούρα-Μεξικό

14η αγωνιστική

Πέμπτη 31/3

Παναμάς-Καναδάς

Τζαμάικα-Ονδούρα

Μεξικό-Ελ Σαλβαδόρ

Κόστα Ρίκα-ΗΠΑ

Η βαθμολογία (σε 11 αγώνες):

america

ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Βραζιλία και Αργεντινή έχουν εξασφαλίσει τα δύο από τα τέσσερα απευθείας «εισιτήρια» για το Μουντιάλ, με τις δύο ομάδες να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, μιας και η μεταξύ τους συνάντηση τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σάο Πάουλο διακόπηκε, πέντε λεπτά μετά την έναρξή της, κατόπιν παρέμβασης των υγειονομικών αρχών της Βραζιλίας, με την κατηγορία ότι τέσσερις παίκτες της Αργεντινής που αγωνίζονται στην Αγγλία, παραβίασαν τα πρωτόκολλα κατά της Covid-19. Άγνωστο είναι πότε και εάν θα διεξαχθεί ο αγώνας. Μετά τους δύο γίναντες της Νότιας Αμερικής ο Ισημερινός είναι ένα πολύ μικρό βήμα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αφού χρειάζεται μόνο έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την πρόκριση χωρίς να εξαρτάται από άλλους, η Ουρουγουάη θα είναι επίσης κοντά εάν τα καταφέρει στον «τελικό» της κόντρα στο Περού κατά την 17η και προτελευταία ημέρα των προκριματικών στη Νότια Αμερική.

Ο Ισημερινός θα μπορούσε ακόμη και να κλείσει θέση στο Μουντιάλ και με ήττα, εάν η Ουρουγουάη κερδίσει το Περού και η Χιλή δεν καταφέρει να πάρει και τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Βραζιλία. Η Ουρουγουάη θα μπορούσε επίσης να τους συνοδεύσει στο αεροπλάνο για το Κατάρ εάν νικήσει το Περού και η Χιλή δεν καταφέρει να νικήσει τη Βραζιλία.

Το πρόγραμμα των προκριματικών για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής:

Παρασκευή 25/3

17η αγωνιστική:

Ουρουγουάη - Περού

Βραζιλία - Χιλή

Παραγουάη - Ισημερινός

Κολομβία - Βολιβία

Σάββατο 26/3

Αργεντινή - Βενεζουέλα

18η αγωνιστική:

Τετάρτη 30/3

Βολιβία-Βραζιλία

Ισημερινός-Αργεντινή

Περού-Παραγουάη

Χιλή-Ουρουγουάη

Βενεζουέλα-Κολομβία

Η βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

latin

* Βραζιλία και Αργεντινή έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες εξασφαλίζουν την παρουσία τους στην τελική φάση του Μουντιάλ, ενώ η ομάδα που θα καταταγεί 5η θα διεκδικήσει σε διηπειρωτικά play-offs την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΩΚΕΑΝΙΑ

Η FIFA αναγκάστηκε να αλλάξει τη μορφή του προκριματικού τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη ζώνη της Ωκεανίας, μετά την αποχώρηση των Νήσων Κουκ και του Βανουάτου λόγω κρουσμάτων Covid-19 που επηρέασαν τις εθνικές τους ομάδες, όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Τόσο τα Νησιά Κουκ όσο και το Βανουάτου συμμετείχαν στον 1ο όμιλο, αλλά η FIFA είπε ότι όλοι οι αγώνες στους οποίους συμμετείχαν οι δύο ομάδες «θα θεωρηθεί ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί». Αυτό αφήνει τις άλλες δύο ομάδες του ομίλου, τα Νησιά Σολομώντα και την Ταϊτή, να παίξουν σήμερα (24/3) το παιχνίδι των ομίλων τους, το οποίο θα θεωρηθεί ως ένας αγώνας play off για να αναδειχθεί ο νικητής και ο δεύτερος του 1ου ομίλου. Εάν ο αγώνας λήξει ισόπαλος, θα παίξει παράταση και θα πάει στα πέναλτι αν χρειαστεί.

Η Νέα Ζηλανδία έχει ήδη προκριθεί από τον 2ο όμιλο, με την Παπούα Νέα Γουινέα και τα Φίτζι -ισοβαθμούν με τρεις βαθμούς - να αγωνίζονται για τη δεύτερη θέση όταν θα έρθουν αντιμέτωπες. Η Ωκεανία, η οποία δεν έχει εξασφαλισμένη αυτόματα θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, διοργανώνει ένα μίνι τουρνουά στη Ντόχα για να αποφασίσει ποια ομάδα θα προκριθεί σε διηπειρωτικά play off για μια θέση στους τελικούς. Η  νικήτρια του τουρνουά (17-30/3) θα αντιμετωπίσει την τέταρτη ομάδα από την περιοχή CONCACAF, η οποία περιλαμβάνει ομάδες από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική.

oceania

oceania 2

ΑΣΙΑ

Τρεις «γίγαντες» να δίνουν μάχη για δύο εισιτήρια στην Ασία. Στην κορυφή, η Σαουδική Αραβία βρίσκεται μόλις ένα βαθμό μπροστά από την Ιαπωνία και τέσσερις έναντι της Αυστραλίας, που έχει την ευκαιρία να ανατρέψει τον πίνακα, καθώς αντιμετωπίζει τους δύο άμεσους αντιπάλους της. Οι δύο τρίτοι όμιλοι (επί του παρόντος τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον 1ο όμιλο και η Αυστραλία στον 2ο όμιλο ) θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον στο τέλος αυτών των προκριματικών σε έναν αγώνα εντός και εκτός έδρας, με τον νικητή να συμμετέχει στα διηπειρωτικά play off.

 Δύο αγωνιστικές έχει προγραμματισμένες η Ασία (24/3 και 29/3) στους δύο ομίλους της.

Το πρόγραμμα:

9η αγωνιστική

Πέμπτη 24/3

Αυστραλία-Ιαπωνία

Νότια Κορέα-Ιράν

Λίβανος-Συρία

Βιετνάμ-Ομάν

Κίνα-Σαουδική Αραβία

Ιράκ-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

10η αγωνιστική

Τρίτη 29/3

Ιαπωνία-Βιετνάμ

Ιράν-Λίβανος

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Νότια Κορέα

Συρία-Ιράκ

Ομάν-Κίνα

Σαουδική Αραβία-Αυστραλία

Οι βαθμολογίες:

1ος όμιλος (σε 8 αγώνες)

asia

2ος όμιλος (σε 8 αγώνες)

asia 2

ΑΦΡΙΚΗ

Ο... δρόμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο από την Αφρική είναι ένας από τους δυσκολότερους στον πλανήτη.  Πέντε ζευγάρια θα αναμετρηθούν σε εντός κι εκτός έδρας συναντήσεις, προκειμένου να κριθεί ποιες πέντε ομάδες θα είναι στο Κατάρ. Από τις δέκα ομάδες που έκλεισαν «θέση» σε αυτή την τελική φάση, οι εννέα έχουν συμμετάσχει προηγουμένως σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην πραγματικότητα, μόνο το Μάλι, το οποίο σημείωσε μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο (με απολογισμό πέντε νίκες και μια ισοπαλία και χωρίς να δεχθεί γκολ), δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στη μεγαλύτερη διοργάνωση του ποδοσφαίρου στον πλανήτη.

Οι αγώνες της Αφρικής

africa



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved