Η αναμονή για Γιοβάνοβιτς, η ΑΕΚ που ψάχνει, η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ

Η αναμονή για Γιοβάνοβιτς, η ΑΕΚ που ψάχνει, η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ

O Μαρτυριάρης ενθουσιασμένος περιμένει τα play offs και τα play out, μεταφέροντας όσα κρύβονται πίσω απ’ τις λέξεις των ρεπορτάζ των ομάδων και όχι μόνο.

*Αρχίζουν play offs και ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει τίποτα ακόμη με τα συμβόλαια που λήγουν. Κυρίως με τον Γιοβάνοβιτς, καθώς αν δεν ξέρει πρώτα τι θα γίνει με προπονητή, πώς θα «τρέξει» σχεδιασμό παικτών;

*Φταίει η ομάδα γι’ αυτό; Εγώ σας λέω πως όχι. Ίσως να είναι περισσότερο ευθύνη του Σέρβου. Θα πείτε μα γιατί; Κι εγώ σας απαντώ: Μέχρι τώρα η ομάδα του είναι 5η. Περιμένει να περάσει στον τελικό Κυπέλλου. Δηλαδή έχει μπροστά τους αγώνες που θα καθορίσουν την επιτυχία ή αποτυχία της σεζόν.

*Άλλο να κάτσει να μιλήσει ως Κυπελλούχος Ελλάδος και τρίτος στο Πρωτάθλημα, άλλο ως ηττημένος του τελικού και πέμπτος στο Πρωτάθλημα. Το αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτό.

*Όχι, δεν έχει να κάνει μόνο με το ποσό που θα ζητήσει για ανανέωση. Αλλά σε κάθε τομέα, άλλη ισχύ θα έχει η διαπραγματευτική δυνατότητα του Ιβάν αν είναι «καβάλα» στο άλογο. Έτσι το θέμα θα τραβήξει. Κι όσο τραβάει, ίσως κι από άλλες γωνιές της Super League να αρχίσουν να κρυφοκοιτάνε. Ποτέ δεν ξέρεις…

*Μιας και μιλάμε για προπονητές, πάμε στην ΑΕΚ. Υπερβολικά νωρίς ακόμη για να πει κανείς πως πλησιάζει η απάντηση στο ποιος θα είναι ο επόμενος. Έχει δρόμο η υπόθεση, καθώς επιθυμία είναι να ελαχιστοποιηθεί το όποιο ρίσκο. Αναζητείται επιλογή που και να αποτύχει κανείς δε θα πει «μα πώς τον έφερες αυτόν;».

*Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι πιθανό να αλλάξει και μοντέλο. Στο μυαλό του είναι περισσότερο κάποια λύση διευρυμένων αρμοδιοτήτων. Ένας προπονητής που δε θα ασχολείται μόνο με τακτικές και προπονήσεις. Αλλά θα πάρει πάνω του και μεταγραφικά και τα πάντα. Άρα πρέπει να είναι προσωπικότητα και φυσικά ικανός για όλα αυτά.

*Πολλά συμβόλαια λήγουν στον ΠΑΟΚ. Κάποια απ’ αυτά αρκετά «βαριά». Παικτών που τους πήραν τα χρονάκια είναι η αλήθεια, όσο κι αν συνδέθηκαν με τα «χρυσά» τελευταία χρόνια της ομάδας.

*Τι σημαίνει αυτό; Σημαντική κάβα στο μπάτζετ. Ακόμη κι αν δε φύγουν αυτά τα έμπειρα παιδιά, τα ποσά που θα γράφουν πιθανά νέα συμβόλαια, δε θα έχουν σχέση με τα προηγούμενα. Οπότε προκύπτει ένα σημαντικό ποσό για προσθήκες. Έρχεται ωραίο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ να είστε σίγουροι γι’ αυτό.

*Ζωτικής σημασίας είναι η Ευρώπη για όλες τις ομάδες. Αναφέρομαι στις τρεις εκ των οποίων η μία (τουλάχιστον) θα μείνει εκτός σύμφωνα με τη λογική. ΑΕΚ, Άρης, Παναθηναϊκός δηλαδή. Λίγο περισσότερο απ’ αυτές, θα έβαζα τον Άρη.

*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει αρκετά «μέτωπα» ανοιχτά. Περιμένει τον Απρίλιο την απόφαση του CAS για τον Ντουρμισάι. Ενδιάμεσα πρέπει να δει τι θα κάνει με τα συμβόλαια που λήγουν, γιατί αν δεν έχει δικαίωμα μεταγραφών και δεν ανανεώσει κι αυτά τα συμβόλαια, ποιος θα παίζει; Μην ξεχνάμε και το οικονομικό. Το εκτός Ευρώπης θα είναι ισχυρό πλήγμα, ειδικά τώρα που επιστράφηκαν οι βαθμοί.

*Ο 6ος των play offs και οι τρεις πρώτοι των play out, αλήθεια με ποιο κίνητρο αγωνίζονται από εδώ και πέρα; Το γόητρο ναι ξέρω. Κάτι άλλο; Έχετε πάρει χαμπάρι πως η τελευταία ομάδα των play offs δεν έχει νικήσει σχεδόν ποτέ αγώνα στη διαδικασία;

*Αν όμως σε αυτές τις θέσεις, δοθούν χρηματικά κίνητρα για αποτελέσματα, πόσο θα αλλάξουν τα δεδομένα; Πριμοδότηση νίκης και ισοπαλίας όπως κάνει η UEFA. Που λεφτά θα μας πείτε; Εκεί είναι το πρόβλημα.

*Τα play offs απλά υπάρχουν για τον Ολυμπιακό. Να χαθεί το Πρωτάθλημα απλά δε γίνεται εδώ που τα λέμε. Ένα φορτσάρισμα πρώτες αγωνιστικές θα επιδιώξουν οι Πειραιώτες για να το τελειώσουν. Και μετά να στραφούν στο στόχο που δε θέλουν με τίποτα να χάσουν.

*Το Κύπελλο φυσικά. Φέτος κι αυτό έγινε αυτοσκοπός. Ειδικά η προοπτική των δύο αγώνων με τον ΠΑΟΚ κι αν έρθει πρόκριση του τελικού μάλλον με τον Παναθηναϊκό, είναι ξεχωριστό δέλεαρ για τους «ερυθρόλευκους».

*Αν κάτι «στραβώσει», βλέπω τριγμούς να ξέρετε. Επειδή η τελευταία γεύση μένει πάντα. Κι αν ούτε φέτος δεν είναι καλή, τότε ο προβληματισμός θα είναι μεγάλος.

*Παρασκηνιακά και διαιτητικά, το ψάχνουν όλοι. Θα γίνει «μάχη» στα play offs και σε αυτό το επίπεδο. Ένας έχει μείνει πίσω. Μην ψάχνετε ποιος. Αυτός που όπως φάνηκε και στα προηγούμενα ματς, δεν τον υπολογίζει κανείς παρασκηνιακά.



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved