Γ’ Εθνική: Τα περιστατικά τραυματισμών που «πάγωσαν» τα γήπεδα

Γ’ Εθνική: Τα περιστατικά τραυματισμών που «πάγωσαν» τα γήπεδα

Στη Γ’ Εθνική όταν τραυματίζονται οι ποδοσφαιριστές περιμένουν αρκετή ώρα το ασθενοφόρο.

Οι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών είναι συνηθισμένοι στα παιχνίδια ποδοσφαίρου, αλλά οι όροι είναι… διαφορετικοί στη Γ’ Εθνική. Σε ένα εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, με ομάδες από σχεδόν κάθε άκρη της χώρας, τα όσα ισχύουν είναι διαφορετικά από αυτά στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο τραγικός θάνατος του Αλέξανδρου Λάμπι στο παιχνίδι της Ηλιούπολης με την Ερμιονίδα την Τετάρτη ανέδειξε κάποια από τα προβλήματα που υπάρχουν.

Απαραίτητη είναι η παρουσία γιατρού στο γήπεδο, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, για να διεξαχθεί ένα παιχνίδι Γ’ Εθνικής, αλλά όχι η παρουσία ασθενοφόρου. Από φέτος, σε όλα τα γήπεδα έγινε υποχρεωτικό να υπάρχει απινιδωτής, μετά και το συγκλονιστικό περιστατικό του Έρικσεν στο Euro 2020 το καλοκαίρι.

Το Onsports σας θυμίζει κάποιες ιστορίες τραυματισμών ποδοσφαιριστών σε αγώνες Γ’ Εθνικής που «πάγωσαν» τους θεατές.

Σοκ με την κατάρρευση Λάμπι στην Ηλιούπολη

Στο παιχνίδι της Τετάρτης, ο Αλέξανδρος Λάμπι κατέρρευσε μόλις στο 4’ του αγώνα, την ώρα που πήγαινε να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ κοντά στη γραμμή της σέντρας. Οι άνθρωποι του γηπέδου έφεραν τον απινιδωτή μέσα σε δύο λεπτά, ενώ το ασθενοφόρο ήρθε περίπου 20 λεπτά μετά την κλήση του. Δυστυχώς, ο 22χρονος εξτρέμ δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο γήπεδο και των διασωστών.

Χτύπησε στο κεφάλι ο Γερεντές στην Ελασσόνα

Τον περασμένο Απρίλιο, άπαντες «πάγωσαν» στο παιχνίδι της Ελασσόνας με τον ΑΟ Σελλάνων. Στο 78’ του αγώνα, ο Σουγλής του ΠΟΕ επιχείρησε να κάνει ανάποδο ψαλίδι, αλλά με τα πόδια βρήκε τον Γιώργο Γερεντέ στο κεφάλι. Ο νεαρός παίκτης έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και ο γιατρός του αγώνα του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες. Ζήτησε αμέσως να έρθει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, καθώς δεν έπρεπε να μετακινηθεί. Μάλιστα, στο γήπεδο έσπευσε και γιατρός που παρακολουθούσε το παιχνίδι διαδικτυακά και μένει κοντά για να βοηθήσει.

Το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας Ελασσόνας μετέφερε άλλο περιστατικό στη Λάρισα και το περίμεναν να επιστρέψει. Αυτό έγινε 40 λεπτά μετά τον τραυματισμό του 20χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος ωστόσο είχε τις αισθήσεις του.

«Πάγωσαν» με Λίτσο στη Ναύπακτο

Στο «Παπαχαραλάμπειο» τρόμαξαν όλοι στο παιχνίδι του Ναυπακτιακού Αστέρα με το Διαβολίτσι. Ο Θοδωρής Λίτσος έχασε τις αισθήσεις του, κατά τη διάρκεια του αγώνα και έπειτα από τραυματισμό του.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα ιατρικά τιμ και ο γιατρός του αγώνα, ενώ σε ετοιμότητα ήταν και ο απινιδωτής, ο οποίος τελικά δεν χρειάστηκε.

Ο έμπειρος αμυντικός ευτυχώς ανέκτησε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο στην Πάτρα για να εξεταστεί. Τελικά αποδείχτηκε πως από ένα χτύπημα της μπάλας στο στήθος του έπαθε πνευμοθώρακα και μετά από λίγες μέρες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο.

Τραυματισμός στο γήπεδο Μελιγαλά

Τον Ιανουάριο, στο Διαβολίτσι-Ναυπακτιακός Αστέρας υπήρξε νέος τραυματισμός παίκτη, από επικίνδυνο μαρκάρισμα.

«Πάγωσαν» όλοι στο γήπεδο Μελιγαλά στο 90’ του αγώνα. Ο Χρήστος Μπατσής τραυματίστηκε όταν ο Δημητρίου έκανε επικίνδυνη προβολή, με αποτέλεσμα να πέσει άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο. Αμέσως ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΑΟ Διαβολιτσίου.

Ο Μπατσής έμεινε στο έδαφος και έσπευσε ο γιατρός του αγώνα. Αν και δεν έχασε τις αισθήσεις του, τραυματίστηκε στον αυχένα και μεταφέρθηκε με φορείο αρχικά εκτός αγωνιστικού χώρου. Το ασθενοφόρο έφτασε στο γήπεδο με καθυστέρηση μιας ώρας, καθώς ήρθε από τα Φιλιατρά και όχι από την Καλαμάτα.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved