Ξάνθη-Ιωνικός 1-2: Πρόκριση με Τουράμ και ανατροπή! (videos+photos)

Ξάνθη-Ιωνικός 1-2: Πρόκριση με Τουράμ και ανατροπή! (videos+photos)

Ξάνθη-Ιωνικός: Η ομάδα της Νίκαιας με πρωταγωνιστή τον Τουράμ νίκησε 2-1 τους μαχητικούς Ακρίτες και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ο Ροζέριο Τουράμ δεν αποδεχόταν τον αποκλεισμό.

Ο φορ του Ιωνικού είδε την ομάδα του να χάνει 1-0 έως το 76’ από την μαχητική Ξάνθη και να είναι εκτός Κυπέλλου. Στο 68’, μάλιστα, του ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ, αλλά δεν πτοήθηκε. Με μία ασίστ και γκολ του Ντάλσιο και ένα ακόμα δικό του τέρμα, σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, γύρισε το ματς σε 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ και ο Ιωνικός είναι πλέον στους «16» του θεσμού, αφήνοντας εκτός τους Ακρίτες, οι οποίοι στο πρώτο μέρος ήταν ανώτεροι και είχαν ένα γκολ, ένα δοκάρι κι ένα χαμένο πέναλτι.

Η Ξάνθη ξεκίνησε πιο δυνατά κόντρα στον Ιωνικό, ο οποίος έδειχνε να μην αντιμετωπίζει το ματς ως επίσημο.

Στο 5’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, σε σπρώξιμο του Βαλεριάνου στον Τσέλιο. Ο Ιμπραϊμι το εκτέλεσε ένα λεπτό αργότερα, όμως, έστειλε τη μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ σωστά έπεσε στη γωνία και ο Αναγνωστόπουλος.

Ο τελευταίος, όμως, έχει μερίδιο ευθύνης στο 0-1. Ο Πλατέλλας βρέθηκε εκτός περιοχής αμαρκάριστος, εκτέλεσε με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία με τον Αναγνωστόπουλο να έχει αργή αντίδραση.

Η Ξάνθη έψαξε και το 2-0. Στο 31’ το άγγιξε, όταν ο Ιμπραϊμι βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

Στο 33’ ο Ιωνικός είχε την πρώτη του καλή στιγμή, όταν η κεφαλιά του Τουράμ, από εκτέλεση κόρνερ του Κιάκου, έφυγε  μπάλα άουτ.

Φωνές από τους φιλοξενούμενους

Ο Ιωνικός προχώρησε σε αλλαγές κι ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος. Η Ξάνθη, όμως, είχε χώρους κι απειλούσε. Στο 55’ σουτ του Ιμπραϊμι από τα όρια της περιοχής, ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε, ενώ απέκρουσε στο 67’ και σουτ του Μονρόζ.

Στο επόμενο λεπτό, οι Νικαιώτες συνεργάστηκαν άψογα, ο Τουράμ πλάσαρε εύστοχα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε κακώς για οφσάιντ. Στο ριπλέι φαινόταν ότι ο φορ του Ιωνικού καλυπτόταν, ωστόσο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει VAR δεν άλλαξε η απόφαση, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους.

Ανατροπή με Τουράμ!

Ο Ιωνικός, όμως, δεν πτοήθηκε. Στο 76’ ο Τουράμ κέρδισε μία μονομαχία μέσα στη μεγάλη περιοχή από αριστερά, γύρισε στο ύψος του πέναλτι κι εκεί ο Ντάλσιο σημείωσε το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι πλέον με ψυχολογία βρήκαν το 1-2 στο 79’! Ο Άοσμαν έπειτα από τρομερή κούρσα έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Τουράμ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ νίκησε τον Ίτσο.

Η Ξάνθη στη συνέχεια τα έδωσε όλα, απείλησε τον Ιωνικό, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Στο 86' ο Κρητικός στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε, ο Βαφέας πάνω στη γραμμή απομάκρυνε, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. 

Ξάνθη (Χάιμε Μονρόι): Ίτσο, Μιχαήλ, Παπάζογλου (74’ Μπάτζιος), Πολίμος, Τζανακάκης (74’ Δεληγιαννίδης), Δόρης (64’ Κρητικός), Πλατέλλας, Γκόμες, Ιμπραΐμι (74’ Διαμαντόπουλος), Μονρόουζ, Τσέλιος.

Ιωνικός: Αναγνωστόπουλος, Μύγας, Λουάν, Βαλεριάνος (61’ Καμπράλ), Κωνσταντινίδης (46’ Βαφέας), Κιάκος, Μπάσα (46’ Άοσμαν), Ντάλσιο, Πογοσιάν (46’ Γκοτσούλιας), Μάναλης (85’ Σάντσες), Τουράμ.



Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved