Η λογική που… χάνει, ο Ίβιτς, οι μεταγραφές και η αγωνιστική αγωνία!

Η λογική που… χάνει, ο Ίβιτς, οι μεταγραφές και η αγωνιστική αγωνία!

Ο Μαρτυριάρης είναι εδώ για ζητήματα μεταγραφικά, προπονητικά και φυσικά αγωνιστικού σασπένς στα ψηλά και τα χαμηλά…

*Διαβάζω πως στον Παναθηναϊκό το… αποφάσισαν (αν ισχύει φυσικά). Ο Μπόλονι θα μείνει αν βγάλει την ομάδα στην Ευρώπη.

*Και τι θα σημαίνει αυτό ρε παιδιά; Αν τερματίσει τέταρτος θα είναι εξαιρετικός κι αν τερματίσει πέμπτος θα είναι για διώξιμο; Είναι κωμικό ως σκέψη και δεν ξέρω αν ισχύει κιόλας.

*Σκεφτείτε το λίγο λογικά. Αν ο Μπόλονι τερματίσει με τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση θα μείνει. Αν πάλι το κάνει, αλλά πάει η ΑΕΚ και περάσει τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς και πάρει και το Κύπελλο μένοντας στην 5η θέση, τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι εκτός Ευρώπης όντας 4ος. Τότε; Μένει ή φεύγει ο Μπόλονι;

*Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. Αν ο Παναθηναϊκός βγει Ευρώπη, ο Καρλίτος θα είναι… Λεβαντόφσκι, ο Σάντσες Καφού, ο Χουάνκαρ Ρομπέρτο Κάρλος, ο Ενγκμπακοτό Μέσι και πάει λέγοντας;

*Αν δεν κοιτάξει ο Παναθηναϊκός να σκεφτεί το τι θέλει ποδοσφαιρικά, να το εξυπηρετήσει και να το στηρίξει με ποιοτικές προσθήκες, τότε δεν θα έχει ελπίδα ούτε για την επόμενη σεζόν. Και το ποτήρι του δε θα ξεχειλίσει, έχει ξεχειλίσει εδώ και κάποια χρόνια για να τα λέμε κι όλα. 

*Πάντως το ενδιαφέρον για την επόμενη σεζόν, θα είναι οι κινήσεις που θα κάνουν οι πάντες. Μετά από πολλά χρόνια, δεν έχει σημασία σε οικονομικό επίπεδο το αν κάποιος είναι στην Ευρώπη ή όχι. Γιατί με εξαίρεση τα πολλά του Champions League, τα χρήματα του Europa Conference League τα βρίσκουν οι πάντες από τα ποσοστά του στοιχήματος, τη μείωση στη φορολογία και την παρουσία κόσμου στα γήπεδα.

*Οι Γερμανοί έγραψαν πως τον Γιαννίκη τον… καλοβλέπουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Στην Ελλάδα γράφτηκε πως η Ένωση έχει πρώτο στόχο τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Κρατήστε και το όνομα του Ίλια Ίβιτς πάντως. Όχι για Παναθηναϊκό φυσικά, αλλά για «δικέφαλο». Ή και «δικέφαλους»!

*Ο Σέρβος είναι μια λύση που δεδομένα θα εξετάσει η ΑΕΚ που σίγουρα θα αλλάξει τον Χιμένεθ. Επίσης αν προκύψει θέμα Γκαρσία στον ΠΑΟΚ (χλωμό το βλέπω) τότε και για εκεί Ίβιτς θα είναι ψηλά, ίσως και ψηλότερα απ’ όλους.

*Επειδή έγιναν τα ματς του Κυπέλλου κι επειδή πολλά ακούω για τις πιθανότητες του καθενός για πρόκριση, μια πρόβλεψη να κάνω τώρα που είναι νωρίς και όχι… μετά τις ρεβάνς. Αν κάποιος έχει πιθανότητες ανατροπής εκτός έδρας, τον ΠΑΣ Γιάννινα βλέπω κι όχι την ΑΕΚ.

*Κρίσιμες αγωνιστικές σε play offs και πλέι άουτ έρχονται. Αγώνες «κλειδιά». Αν ο Παναθηναϊκός πάρει αποτέλεσμα (έστω και βαθμό) στο Φάληρο, τότε αρχίζει να παίρνει προβάδισμα. Αν νικήσει, δεν αποκλείεται να τον βολεύει περισσότερο νίκη της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη! Γιατί; Μα επειδή μετά υποδέχεται τους Θεσσαλονικείς κι αν τους νικήσει βάζει κι αυτούς από κάτω!

*Δύσκολα σενάρια και τα δύο βέβαια. Πιο πιθανό είναι ο Άρης να είναι αδιάφορος τελευταίες αγωνιστικές έχοντας εξασφαλίσει τη 2η θέση παρά να απειληθεί για Ευρώπη. Και ποδοσφαιρικά αν το δει κανείς, αυτό δεν είναι το δίκαιο;

*Στα πλέι άουτ την γουστάρω πολύ αυτή την αγωνιστική, επειδή θα έχει περισσότερη κουβέντα σε επίπεδο θεωριών συνωμοσίας και λιγότερη για το πώς έπαιξαν οι ομάδες. Βλέπετε «έκατσε» έτσι που οι τρεις αδιάφοροι βαθμολογικά, υποδέχονται αυτούς που «καίγονται»! Βόλος-Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ, Ατρόμητος-ΑΕΛ!

*Το κίνητρο πάντα παίζει τεράστιο ρόλο. Όποιος δεν πάρει κάτι απ’ τους φιλοξενούμενους, θα είναι σε δύσκολη θέση. Και αυτό που δεν σηκώνει συζήτηση καν, είναι οι ανακοινώσεις που θα έχουμε… Το πόσες είναι το ερώτημα!

*Κάτι τελευταίο επειδή τα μυαλά μας έχουν γίνει… φραπέ! Παιδιά, δεν έχουν καμία σημασία οι τελικές στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι ποσοστό ελεύθερων βολών στο μπάσκετ, μην τρελαθούμε. Για παράδειγμα μου ανεβαίνει η πίεση όταν ακούω «ο ΠΑΟΚ ήταν καλός στη Λεωφόρο γιατί είχε πολλές τελικές και 14 κόρνερ κι όμως έχασε 3-0 ενώ στο ΟΑΚΑ χωρίς τελικές νίκησε 1-0 την ΑΕΚ».

*Δεν πα να έχεις και 60 τελικές και 120 κόρνερ. Αν δεν τα κάνεις ευκαιρία, όχι τελική ευκαιρία ξαναλέω, δεν έχει καμία σημασία. Ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο με τα 14 κόρνερ και τις 12 τελικές, είχε μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Καντουρί στο 1-0 (απ’ το κόρνερ) και άλλη… μισή, με το σουτ του Μουργκ. Όλα τα άλλα είναι απλά για λαϊκή κατανάλωση.



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved