Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι καλύτεροι προσκυνούν τον κορυφαίο! (Video & Photos)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι καλύτεροι προσκυνούν τον κορυφαίο! (Video & Photos)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Εκπληκτικό βίντεο από τη FIFA με λόγια καρδιάς από μύθους του ποδοσφαίρου για τον «Θεό» της μπάλας!

Η FIFA ποτέ δεν ήταν κάτι… αγαπημένο για τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Πάντα πήγαινε κόντρα, πάντα του πήγαινε κόντρα. Όμως ο επαναστατικός του χαρακτήρας δεν τον σταμάτησε πουθενά. Παρά τις κόντρες, δεν είναι δυνατόν η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου να μην αναγνωρίσει την αξία και τη συνεισφορά του στη λατρεία του ίδιου του αθλήματος!

Η FIFA λοιπόν ετοίμασε ένα βίντεο που από το πρώτο του δευτερόλεπτο δακρύζεις. Πρόκειται για βίντεο με όσα ήθελαν να του πουν ποδοσφαιριστές-μύθοι! Αντίπαλοί του στο χορτάρι, φίλοι του στη ζωή, άνθρωποι που έχουν γράψει ιστορία, αλλά αισθάνθηκαν κι αυτοί την ανάγκη να γονατίσουν με σεβασμό στη μνήμη του κορυφαίου που πλέον δεν είναι ανάμεσά μας!

Καφού, Φίλιπ Λαμ, Ρίο Φέρντιναντ, Ρουντ Γκούλιτ, Μαρσέλ Ντεσαγί, Ιβάν Κόρντομπα, Φράνκο Μπαρέζι, Χόρχε Μπάριος, Τόμας Μπέρτχολντ, Πίτερ Σμάιχελ, Εμάνουελ Αμουνίκε, Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε, Μάρκο Φαν Μπάστεν… Μιλούν για τον Ντιέγκο και κάνουν και το ατσάλι να λυγίσει! Διαβάστε όσα είπαν και δείτε το εκπληκτικό βίντεο της FIFA…

Καφού (Βραζιλία):

«Ο πλανήτης κλαίει για σένα. Ήσουν το άτομο που έδινε χαρά στον κόσμο, μπήκες σε περιοχές, μπήκες σε σπίτια ανθρώπων, πηγαίνοντας χαρά και ευχαρίστηση, για να μας ενθαρρύνεις να παίξουμε ποδόσφαιρο. Σήμερα Ντιέγκο, με ραγισμένη καρδιά, ζητώ απ’ το Θεό να σε ευλογήσει όπου κι αν είσαι. Για μας ήσουν και πάντα θα είσαι σημείο αναφοράς για να παίζουμε ποδόσφαιρο. Ντιεγκίτο, σε αγαπάμε, ο κόσμος σε αγαπάει, για μας ήσουν το είδωλο που ποτέ δε θα ξεχαστεί».

Φίλιπ Λαμ (Γερμανία):

«Ένα απίστευτο ταλέντο, ένας θρύλος της μπάλας, σχεδόν άγιος για τους οπαδούς».

Ρίο Φέρντιναντ (Αγγλία):

«Ένας θρύλος… Έμπνευση… Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που με έκανε να βγω έξω και να αρχίσω να ονειρεύομαι πως θα γίνω ποδοσφαιριστής».

Ρουντ Γκούλιτ (Ολλανδία):

«Έκανε τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα. Έδωσε στη Νάπολι κάτι για να είναι υπερήφανη. Έδωσε στο ποδόσφαιρο κάτι για να είναι υπερήφανο. Θα μου λείψει… πάρα πολύ. Ελπίζω να μας κοιτάει από ψηλά».

Μαρσέλ Ντεσαγί (Γαλλία):

«Το είδωλό μου, ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, που απ’ την εφηβική του ηλικία ήταν αστέρι που μετέπειτα μας έδειξε τις ικανότητες και την επιρροή σε μια ολόκληρη γενιά».

Ιβάν Κόρντομπα (Κολομβία):

«Το ποδόσφαιρο ήταν ένα απλό σπορ που έγινε μαγικό και φανταστικό εξ αιτίας του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ευχαριστώ Ντιέγκο που μας έδωσες τόσα συναισθήματα, όλο αυτό το πάθος, που ήσουν ένας τόσο σπουδαίος ηγέτης».

Φράνκο Μπαρέζι (Ιταλία):

«Αληθινός ηγέτης… Αγαπητός από τους συμπαίκτες του, αλλά και από τους αντιπάλους. Πιστεύω πως θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές όλων, επειδή θα παραμείνει αθάνατος. Αντίο Ντιέγκο».

Χόρχε Μπάριος (Ουρουγουάη):

«Τι μπορώ να πω για τον καλύτερο; Όλα έχουν ειπωθεί, το ποδόσφαιρο έχασε τη χαρά του. Ήμουν τυχερός αρκετά για να τον γνωρίσω και για να τον αντιμετωπίσω. Δεν υπήρχε στρατηγική για να του πάρεις την μπάλα. Το να τον βλέπεις να παίζει, να τον έχεις αντίπαλο, ήταν πραγματική ευχαρίστηση».

Τόμας Μπέρτχολντ (Γερμανία):

«Αγαπημένα Ντιέγκο, θα είσαι πάντα στην καρδιά μου όταν θα θυμάμαι πως παίξαμε στους τελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων το 1986 και το 1990. Απ’ όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου στον κόσμο, αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου».

Πίτερ Σμάιχελ (Δανία):

«Πρέπει να πω πως είναι ο καλύτερος που έχω δει στο ποδόσφαιρο. Ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία, ήταν απλά απίστευτος. Πάνω απ’ όλα η προσωπικότητά του ήταν φανταστική. Κάθε φορά που ήμουν στην παρέα του, παρατηρούσα πως προσέχει τους πάντες. Ποτέ μα ποτέ δεν αρνήθηκε να βγάλει μια φωτογραφία ή να δώσει αυτόγραφο σε κάποιον. Είχε χρόνο για όλους».

Εμάνουελ Αμουνίκε (Νιγηρία):

«Χάσαμε κάποιον που έφερε χαρά σε εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον πλανήτη. Ντιέγκο δε θα ξεχαστείς ποτέ, η μνήμη σου θα ζει για πάντα».

Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε (Γερμανία):

«Το 1986 έπαιξα εναντίον του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην πόλη του Μεξικού. Ήμουν αρχηγός της Γερμανίας, ήταν αρχηγός της Αργεντινής. Τον παρατηρούσα μόλις ήρθε το τελικό σφύριγμα και η Αργεντινή ήταν Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Με πόση χαρά περπατούσε στο γήπεδο, τόσο χαρούμενος άνθρωπος. Ήταν σπουδαίος άνθρωπος. Εξαιρετικός, πανέξυπνος ποδοσφαιριστής, ίσως ο καλύτερος αναφορικά με την τεχνική. Η μπάλα έκανε αυτό που ήθελε κι αυτό που ήθελε ήταν συχνά ιδιοφυές. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Μάρκο Φαν Μπάστεν (Ολλανδία):

«Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα… Ήταν απλά ο καλύτερος… Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved