Το rebuild του ΠΑΟΚ, η αφέλεια του Παναθηναϊκού, τα… σενάρια για Ολυμπιακό!

Το rebuild του ΠΑΟΚ, η αφέλεια του Παναθηναϊκού, τα… σενάρια για Ολυμπιακό!

Ο Μαρτυριάρης είναι ξανά εδώ, μετά την αναβολή του τελικού Κυπέλλου και μετά τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα που κανείς δε σας λέει ευθέως παρότι είναι μπροστά στα μάτια σας!

*Κορονοϊό ο Λοβέρα… Περαστικά να είναι, να γυρίσει γρήγορα στα γήπεδα και χωρίς να έχει συμπτώματα το παλικάρι. Αυτή ήταν η αιτία αναβολής του τελικού Κυπέλλου και για πολλούς ψιθύρους. Μεταξύ μας τώρα, σε αυτή την εποχή, ποιο εργαστήριο θα έκανε κάτι με τεστ κορονοϊού; Δεν είναι παίξε γέλασε, μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα κι ας είναι καφενειακού χαρακτήρα. Η πόλωση είναι στα ύψη, αλλά δε χρειάζεται να μας κάνει κι αφελείς.

*Απ’ την άλλη, υπάρχουν ομάδες που έχουν δείξει υπευθυνότητα στο θέμα. Ειδικά όταν ξέρουν πως έχουν μπροστά τους μεγάλα ματς που ίσως κρίνουν τίτλους. Ενώ υπάρχουν κι ομάδες που για να το πούμε απλά, οι παίκτες της και να παίρνουν 150άρια κάθε μέρα, δε θα τους… καεί καρφάκι! Παρότι κι αυτές έχουν μπροστά τους κρίσιμες αναμετρήσεις. Όχι πως κάνουμε συγκρίσεις με κάτι που βιώνουμε στην Ελλάδα ρε παιδί μου, αλλά το πιάσατε το νόημα.

*Για αφέλεια μίλησα νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός μου ήρθε στο μυαλό. Ακούω και διαβάζω πως είχε πρόβλημα στη δημιουργία. Μαζί σας. Την ανασταλτική λειτουργία την είδε κανείς ή μπα; Πως στα χαφ μαρκάρει ένας παίκτης το πρόσεξε κανείς; Πως με τον τρόπο που θέλει να παίζει το «τριφύλλι» οι χώροι που αφήνει είναι… αεροδρόμια, το είδε κανείς; Λέω εγώ τώρα… Εδώ σε κόρνερ του Παναθηναϊκού έχει γίνει το εκπληκτικό. Παίρνει τη μπάλα η Λαμία και φεύγει ο Καραμάνος χωρίς να είναι οφσάιντ επειδή ήταν πίσω απ’ τη σέντρα. Με λίγα λόγια σε κόρνερ όλος ο Παναθηναϊκός πλην Διούδη ήταν πάνω απ’ τη σέντρα! Αυτό σε επίσημο ματς με καλύτερο αντίπαλο, καταλαβαίνετε τι θα σημαίνει.

*Είναι καλό το 4-3-3, αλλά είναι απίστευτα δύσκολο σύστημα ειδικά όταν δεν έχεις τα κατάλληλα «εργαλεία». Αν θεωρεί κανείς πως με 8άρια τον Βιγιαφάνιες και τον Αγιούμπ ο Παναθηναϊκός θα έχει ανασταλτική ισορροπία, τότε πραγματικά ας ασχοληθούμε με το τένις. Θα δούμε τι μεταγραφές θα γίνουν από εδώ και πέρα βέβαια. Αλλά το να παίζει το «τριφύλλι» όπως ο ΟΦΗ σε επίπεδο κοιτάω μόνο το θέαμα, δεν είναι εύκολο. Η διαφορά πίεσης και απαιτήσεων είναι κάτι που δε χρειάζεται εξήγηση.

*Να τελειώνω με Παναθηναϊκό αφού τον έπιασα. Για αριστερό μπακ ακούω πως δεν… καίγονται και τόσο. Οκ, θα πάρουν, αλλά δε θα κοιτάξουν για παίκτη που θα πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι. Ίσως το δουν για κάποιον με λιγότερη εμπειρία κτλ. Αν στο μυαλό τους είναι πως ο Χατζηθεοδωρίδης θα… τραβήξει κουπί, οκ καλά κάνουν. Αν πάλι στο μυαλό τους είναι πως με αυτή τη λογική θα κάνουν Πρωταθλητισμό, ας το ξαγυρίσουμε στο τένις!

*Πρωταθλητισμός ε; Στοιχείο που για τη σεζόν 2020-21 κάνω πρόβλεψη πως θα έχουν σε μεγάλο βαθμό δύο ομάδες, η εξής μία: Ολυμπιακός. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αν οι Πειραιώτες δεν το πάρουν και μάλιστα με σχετική ευκολία, θα είναι αποτυχία τους. Η ομάδα που ίσως μπορέσει να τους ακολουθήσει μέχρι κάποιο σημείο, είναι ο ΠΑΟΚ. Αλλά για μένα θα είναι έκπληξη να τους απειλήσει.

*Η ΑΕΚ άντε να είναι… κομματάκι καλύτερη απ’ την περασμένη σεζόν. Θα είναι έκπληξη αν αποτελέσει βασικό διεκδικητή ως το τέλος. Για Παναθηναϊκό τα είπα, εκεί κι αν θα είναι έκπληξη.

*Ο ΠΑΟΚ που λέτε, θα μπορούσε να είναι πιο… ζεστά στη «μάχη». Αλλά αποφάσισε να κάνει αυτό που θα έπρεπε να έχει κάνει ένα χρόνο πριν. Το απέφυγε όμως λόγω συναισθήματος. Δεν μπήκε στη διαδικασία της… ανοικοδόμησης παρότι θα έπρεπε, γιατί ήθελε να συνεχίσει να έχει την ομάδα που πήρε το αήττητο Πρωτάθλημα. Και τελικά το πλήρωσε…

*Πλέον είναι ξεκάθαρο πως βρίσκεται σε εξέλιξη το rebuild του ΠΑΟΚ. Με το FFP να είναι πρόβλημα, αλλά δεν αφορά τόσο το συγκεκριμένο στοιχείο. Έπρεπε να «τρέξει» αυτή η διαδικασία έτσι κι αλλιώς. Αν θα πετύχει ή όχι, θα φανεί. Αλλά δεδομένα για τη σεζόν αυτή ο Πρωταθλητισμός ίσως να περνά και σε δεύτερη μοίρα. Όχι πως ο ΠΑΟΚ θα το παρατήσει ή δε θα ασχοληθεί, αλλά με τα δεδομένα της σεζόν, οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές!

*Μην κοιτάτε τις μεταγραφές που έκανε ο Άρης. Καλές κακές θα φανεί στο γήπεδο. Οι «κίτρινοι» έχουν ένα σημαντικό… όπλο. Τον τεχνικό τους διευθυντή. Ο Άγγελος Χαριστέας είναι η ήρεμη δύναμη, είναι ο άνθρωπος του ποδοσφαίρου που θα διαχειριστεί σωστά κρίσεις, είναι αυτός που θα αποτελέσει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα. Εκτός το γεγονός πως είναι σοβαρότατο παιδί και σε επίπεδο χαρακτήρα σπάνια περίπτωση ανθρώπου κι όχι μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου!

*Υποβιβάστηκαν Ξάνθη και Πανιώνιος λοιπόν. Σημαντικές απώλειες, όσο κι αν είχαν… χάσει το δρόμο τους κατά κάποιο τρόπο. Το χειρότερο δεν είναι πως υποβιβάστηκαν πάντως, όσο τρελό κι αν σας ακούγεται. Το χειρότερο είναι πως δε δείχνουν να έχουν δυναμική και δυνατότητα να επανέρθουν σύντομα στην Super League 1. Ειδικά για το ιστορικό αυτό είναι τρομερά στενάχωρο.

*Το μεγάλο ερώτημα τώρα… Ποιες ομάδες θα κινδυνεύσουν να υποβιβαστούν στο Πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγο καιρό; Σκεφτείτε το… σκεφτείτε το… κι αφού το σκεφτείτε, να βάλετε στην εξίσωση σχέσεις, φιλίες και συμφέροντα. Ίσως λοιπόν να μη σκέφτεστε αυτά που ίσως να φαντάζουν προφανή αλλά να δείτε για καμιά έκπληξη… Καλά να είμαστε!

 



Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved