Ζώης: «Βρήκαμε τη χημεία»

Ζώης: «Βρήκαμε τη χημεία»

Ο Ανέστης Ζώης μιλάει στην «ΩΡΑ των σπορ» για τη φετινή προσπάθεια στην ομάδα των Ιωαννίνων

Συμπεριλαμβάνεται στις ομάδες που δεν… τρομάζουν στο ενδεχόμενο της διακοπής των πρωταθλημάτων, με τη συνεπαγόμενη επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων στην κατάσταση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή.

Η Ανατολή είχε καταφέρει μόλις την τελευταία αγωνιστική πριν την εμφάνιση του Κορονοϊού να πάρει τη νίκη με την οποία έμελλε να κάνει το άλμα και να βρεθεί στη γραμμή του υποβιβασμού στον 4ο όμιλο, αλλά οριακά πάνω από αυτή και σε μία τριπλή ισοβαθμία, από την οποία χαμένος βγαίνει ο Μακεδονικός Φούφα. Πλέον, ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν, το ζήτημα της συνέχισης των πρωταθλημάτων παραμένει ανοιχτό, με τους ανθρώπους της ομάδας των Ιωαννίνων να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις για να πράξουν αναλόγως. Δοθείσης της ευκαιρίας, η «ΩΡΑ των σπορ» επικοινώνησε με τον Ανέστη Ζώη, ο οποίος οδήγησε από την τεχνική ηγεσία τους κυανόλευκους στην… περιπέτειά τους στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορίας, στην οποία βρέθηκαν μετά την κατάκτηση του τίτλου στην ΕΠΣ Ηπείρου την περσινή σεζόν.

«Ξεκινήσαμε πάρα πολύ αργά τον προγραμματισμό μας το καλοκαίρι, κυρίως επειδή πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να οριστεί η διοίκηση που θα έτρεχε την ομάδα τη φετινή χρονιά. Μοιραία, είχαμε κάποιες απώλειες έμπειρων ποδοσφαιριστών από τα Γιάννινα και, έτσι, στηριχθήκαμε σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και σε ορισμένους φοιτητές που σπουδάζουν στην πόλη. Βασικοί μας στόχοι ήταν η παραμονή στην κατηγορία και η κατάκτηση του κυπέλλου στην τοπική Ένωση» σχολίασε στην εισαγωγή του ο 50χρονος προπονητής, πριν προχωρήσει την αναδρομή του στη διάρκεια του πρωταθλήματος: «Το ξεκίνημα ήταν κάκιστο, όμως στην πορεία βρήκαμε την κατάλληλη χημεία ως ομάδα. Μετά την πέμπτη αγωνιστική, μάλιστα, ήμασταν ανταγωνιστικοί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Τα Χριστούγεννα δεν κάναμε κάποια μεταγραφή, αντιθέτως έφυγαν ορισμένα παιδιά που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε να γίνουμε ακόμη περισσότερο… ομάδα και να πάρουμε τα παιχνίδια που θέλαμε. Προς το τέλος, η ομάδα μας ήταν ακόμη πιο ανταγωνιστική. Έτσι, ευτυχήσαμε να είμαστε πάνω από τη ζώνη, όπως είχαμε σχεδιάσει από την αρχή. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορώ να πω ότι η σεζόν είναι καλή, μόνο αν στο τέλος πετύχουμε τη σωτηρία».

Στον επίλογο της τοποθέτησής του, ο Αν. Ζώης δεν απέφυγε να μοιραστεί κάποιες από τις σκέψεις του για το ζήτημα που έχει ανοίξει με θέμα το υπόλοιπο της σεζόν, εκτιμώντας πως δύσκολα θα υπάρξει απόφαση από την οποία δεν θα προκύψει αδικία για κάποιες ομάδες. «Θεωρώ πως όποια κι αν είναι η απόφαση των υπευθύνων, κάποιοι θα αδικηθούν και κάποιοι θα ευνοηθούν. Όπως και να ‘χει, είμαστε αναγκασμένοι να υπακούσουμε στις αποφάσεις και να ακολουθήσουμε. Καμία απόφαση δεν θα είναι εντελώς δίκαιη, όμως νομίζω ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό από όλα» σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός.ΔΟΕ: Απορρίπτει την κριτική της Ουκρανίας
ΔΟΕ: Απορρίπτει την κριτική της Ουκρανίας
Survivor All Star: Αυτοί κέρδισαν στα Παιχνίδια της Καραϊβικής - Το έπαθλο που «ένωσε» τους παίκτες
Survivor All Star: Αυτοί κέρδισαν στα Παιχνίδια της Καραϊβικής - Το έπαθλο που «ένωσε» τους παίκτες
Βαλένθια: Παρελθόν ο Γκατούζο
Βαλένθια: Παρελθόν ο Γκατούζο
ΕΠΟ: Στην Παιανία οι Εθνικές ομάδες!
ΕΠΟ: Στην Παιανία οι Εθνικές ομάδες!