Νικολιδάκης: «Έτοιμοι σε κάθε περίπτωση – Αγώνες όμως δίχως ρίσκο»

Νικολιδάκης: «Έτοιμοι σε κάθε περίπτωση – Αγώνες όμως δίχως ρίσκο»

Θέση πήρε ο πρόεδρος της Επισκοπής μας, κ. Μιχάλης Νικολιδάκης για το αβέβαιο της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαιρικού και δη στη Γ’ Εθνική ελέω κορονοϊού.

Αφορμή των λεγομένων του ήταν το γεγονός πως, όλοι οι πρόεδροι του 8ου ομίλου τάσσονται υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και της ανάδειξης της Επισκοπής ως πρωταθλήτριας (έμεναν μόλις 3 αγωνιστικές για τη λήξη). Επίσης τονίζουν πως δεν θα πρέπει να υποβιβαστεί κανείς από τη στιγμή που ο όμιλος είναι ήδη «κουτσουρεμένος» (έχει μόλις 9 ομάδες).
Ο κ. Νικολιδάκης επεσήμανε πως αυτό θα ήταν το ιδεατό για όλους. Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή η ομάδα του όλα αυτά τα χρόνια θέλει να δίνει τους αγώνες στα γήπεδα, δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να δώσει τη μάχη ακόμα και τώρα, με μία προϋπόθεση: Να μην υπάρξει το παραμικρό ρίσκο στο θέμα της υγείας.

«Αυτή η πρόταση των προέδρων του κρητικού ομίλου που τα λεγόμενά τους σαφώς και μας τιμούν (σ.σ. είναι άκρως τιμητικό να σε αποδέχονται όλοι ως την κορυφαία ομάδα), προφανώς και μας βρίσκει σύμφωνους. Βέβαια από μια τέτοια πρόταση όλοι βγαίνουν ευνοημένοι…

Πρωτίστως εμείς ως Επισκοπή, επιζητούμε μια σοβαρότητα, μια σταθερότητα και ένα πλάνο της διοργανώτριας αρχής προκειμένου να το τηρήσουμε στο έπακρο. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα των κατηγοριών για το πως κάποιος μπορεί να κερδίσει την άνοδο ή να υποστεί τον υποβιβασμό. Εμείς ως σύλλογος στο παρελθόν το έχουμε πληρώσει βαρύτατα αυτό το τίμημα.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την όποια απόφαση λάβει η ΕΠΟ. Κυρίως όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε προσεκτικά τα βήματα που θα μας επιτάξει το Υπουργείο Υγείας. Προέχει η ασφάλεια όλων μας και δεν χρειάζεται να πάρουμε κανένα ρίσκο. Ακόμα όμως και μια απόφαση που θα ληφθεί για επιστροφή στη δράση, θα πρέπει να εμπεριέχει το λιγότερο δυνατό ρίσκο.

Όπως γνωρίζετε, όλα αυτά τα σχεδόν 10 χρόνια, η Επισκοπή έχει μονάχα υψηλούς στόχους. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε την «επόμενη μέρα» και τον επόμενο στόχο κοιτάζοντας και πάλι ψηλά. Οι ομάδες θα πρέπει να δίνουν τους αγώνες στα γήπεδα. Αν αυτό όμως δεν καταστεί εφικτό γιατί όπως προανέφερα, προέχει η υγεία, το δίκαιο είναι να βγουν κατηγορία και οι 8 πρώτοι των 8 ομίλων.

Αν πάλι κληθούμε να παίξουμε μπαράζ, το έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας και θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι.
Να ξέρετε πως, έτοιμοι είμαστε ακόμα και για την επόμενη μέρα στην επόμενη κατηγορία.

Εύχομαι στον κόσμο, χρόνια πολλά και να μας βρει η επόμενη μέρα με υγεία».Εκλογές 2023: Οι διάσημοι υποψήφιοι των κομμάτων
Εκλογές 2023: Οι διάσημοι υποψήφιοι των κομμάτων
Πόλο Γυναικών: «Όρθιος» στην Ουγγαρία ο Εθνικός
Πόλο Γυναικών: «Όρθιος» στην Ουγγαρία ο Εθνικός
Χάντμπολ: Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή
Χάντμπολ: Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή
Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για το θάνατο 14 ανθρώπων σε νοσοκομείο
Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για το θάνατο 14 ανθρώπων σε νοσοκομείο