Ξανθόπουλος: «Θέλουμε να είμαστε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

Ξανθόπουλος: «Θέλουμε να είμαστε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

Ο έμπειρος τεχνικός έκανε μία σύντομη αναδρομή στη φετινή σεζόν, ενώ υπογράμμισε πως η ομάδα του έχει τα φόντα να αποτελεί μία σταθερή δύναμη της κατηγορίας, αποκαλύπτοντας και ορισμένες θετικές εξελίξεις γύρω από το γηπεδικό.

Ο Αλέξανδρος Ξανθόπουλος έκανε για λογαριασμό της «ΩΡΑΣ των σπορ» τον -άτυπο- απολογισμό της σεζόν και σημείωσε ποιες ακριβώς είναι οι στοχεύσεις των κιτρινόμαυρων της Ξάνθης Έχει καταφέρει την τελευταία τριετία να εδραιωθεί στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Πέρσι, μάλιστα, ευτύχησε να φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος
Κοινός παρανομαστής της παρουσίας του στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, είναι πως ειτε εύκολα είτε δύσκολα, στο τέλος πετυχαίνει τον στόχο της σωτηρίας, που είναι και η σαφής επιδίωξη των ανθρώπων του από το ξεκίνημα της κάθε σεζόν.

Η διακοπή στην αγωνιστική δράση ελέω… πανδημίας, βρήκε τον Άρη Αβάτου στην έκτη θέση της κατάταξης στον 1ο όμιλο, οκτώ βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον συμπολίτη Ορφέα Ξάνθης που βρίσκεται στην… καλύτερη θέση εντός αυτής. Ακόμη κι ο ένας βαθμός στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν, θα είναι αρκετός για την οριστική εξασφάλιση της παραμονής του στην Κατηγορία, στην περίπτωση που ληφθεί απόφαση για ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.

Ο έμπειρος τεχνικός έκανε μία σύντομη αναδρομή στη φετινή σεζόν, ενώ υπογράμμισε πως η ομάδα του έχει τα φόντα να αποτελεί μία σταθερή δύναμη της Κατηγορίας, αποκαλύπτοντας και ορισμένες θετικές εξελίξεις γύρω από το γηπεδικό.

Διαβάστε τα όσα είπε:

«Η σεζόν ξεκίνησε με προβλήματα στην ομάδα, όσον αφορά στο μπάτζετ αλλά και στον αριθμό των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, το παλέψαμε και τα πήγαμε καλά, γιατί είχαμε παίκτες που ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι στόχοι μας ήταν η παραμονή στην κατηγορία και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Στο πρώτο κομμάτι, η παραμονή κατά 99% είναι σίγουρη, ενώ στο Κύπελλο απομένουν οι ημιτελικοί, στους οποίους έχουμε περάσει. Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας, συνεπώς είμαστε ευχαριστημένοι» σημείωσε στον πρόλογό του ο τεχνικός του Άρη και πρόσθεσε: «Για το υπόλοιπο της σεζόν δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα. Ούτε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να γνωρίζουν τι θα συμβεί. Προέχει η υγεία των ποδοσφαιριστών. Είμαστε σε αναμονή να δούμε πως θα συνεχίσουμε με την ομάδα. Αν ηρεμήσουμε από όλο αυτό που περνάμε και είμαστε ασφαλείς, δεν έχουμε πρόβλημα να επιστρέψουμε. Όμως, αν υπάρχει πρόβλημα, καλύτερα να μην συνεχίσουμε». «Όλες τις προϋποθέσεις για τη Γ’ Εθνική»

Σε σχέση με το μέλλον, ο Αλ. Ξανθόπουλος ανέφερε πως δεν είναι μέσα στις βλέψεις της ομάδας του Αβάτου η περαιτέρω ανέλιξή της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οριοθετώντας επακριβώς τις επιδιώξεις που υπάρχουν στις τάξεις της. «Η ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Διαθέτει ένα πολύ ωραίο αθλητικό κέντρο, ενώ επιθυμία μας είναι να κάνουμε την έδρα μας μέσα στο χώριο, στο Άβατο, σκοπός για τον οποίο έχει εγκριθεί ένα ποσό γύρω στις 500.000 ευρώ, που θα διατεθούν για τις εργασίες στο γήπεδο. Αν πάνε όλα καλά, μάλιστα, περίπου τον Νοέμβριο με Δεκέμβριο το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Για το θέμα του πρωταθλητισμού, δεν υπάρχει τέτοιος σκοπός γιατί τα έξοδα είναι παραπάνω. Αυτό που θέλουμε, είναι την παραμονή στη κατηγορία για να αποφύγουμε από τα τοπικά πρωταθλήματα που είναι σε άθλια κατάσταση. Θέλουμε να είμαστε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να περνάμε όλοι ώραια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο έμπειρος προπονητής.



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved