Κορονοϊός: Tα... γυρίζουν στο Βέλγιο μετά τα «γκάζια» της UEFA

Κορονοϊός: Tα... γυρίζουν στο Βέλγιο μετά τα «γκάζια» της UEFA

Στο Βέλγιο αποφάσισαν τον πρόωρο τερματισμό του πρωταθλήματος, όμως, πλέον τα... μαζεύουν μετά το «χέρι» της UEFA.

Η UEFA έστειλε το μήνυμά της και ξεκαθάρισε σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Βελγίου πως θα έχουν θέμα τις ευρωπαϊκές συμμετοχές των ομάδων τους.

Στόχος της υπερομοσπονδίας είναι η ολοκλήρωση των πρωταθλήματων ακόμα κι αν η σεζόν πάει αρκετά πιο πίσω. Στο πλαίσιο αυτό διέρρευσε και το νέο deadline για τις 3 Αυγούστου ώστε η μπάλα να κυλήσει στο χορτάρι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Στο Βέλγιο που αποφάσισαν να βάλουν βιαστικά τέλος στο πρωτάθλημα τους αρχίζουν πλέον να το ξανασκέφτονται μετά την έντονη και παράλληλα επίσημη αντίδραση της UEFA δια στόματος Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Sky sports η ομοσπονδία του Βελγίου θα περιμένει την τελική έγκριση της UEFA.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Η ομοσπονδία του Βελγίου περιμένει την έγκριση της UEFA πριν αποφασίσει το οριστικό τέλος της Pro League για να αποφύγει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Pro League αποφάσισε τη διακοπή της σεζόν με την Μπριζ να είναι η πρωταθλήτρια αλλά η απόφαση αυτή πρέπει να περάσει από έγκριση του συμβουλίου τις 15 Απριλίου.

Επίσης την Πέμπτη η UEFA τόνισε στις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες να μην εγκαταλείψουν τα πρωταθλήματα τους και να σκεφτούν τα ματς τον Ιούλιο, απειλώντας με ευρωπαϊκό αποκλεισμό από όσους προχωρήσουν σε αυτά τα μέτρα.

Η Βελγική ομοσπονδία απάντησε στην UEFA λέγοντας πως θα προχωρήσει στην απόφαση της. Τελικά μετά από νέες διεξοδικές συζητήσεις μετά του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και του επικεφαλής της ομοσπονδίας Μεχτί Μπαγιάτ, οι δύο πλευρές έφτασαν σε μια κοινή απόφαση.

Σε αυτή αποφάσισαν πως η απόφαση των ανθρώπων της Pro League θα παρουσιαστεί στην επιτροπή της UEFA πριν παρθεί η όποια οριστική απόφαση για το τι θα γίνει με το πρωτάθλημα του Βελγίου ώστε να αποτραπεί η μη συμμετοχή των ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα τη σεζόν 2020-21.

Σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της ομοσπονδίας του Βελγίου αναφέρει: «Την Πέμπτη το συμβούλιο των ιδιοκτητών της Pro League αποφάσισε πως δεν ήταν σωστό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μετά τις 30 Ιουνίου. Αυτό ήταν μια φόρμουλα που απευθύνθηκε προς το διοικητικό συμβούλιο για την ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20. Από τότε έγιναν πολλά βήματα. Υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ του προέδρου της UEFA και του προέδρου της ομοσπονδίας του Βελγίου. Αυτή η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και με σκοπό μια κοινή λύση. Μετά από αυτή τη σύσταση η απόφαση να διακοπεί η σεζόν θα παρουσιαστεί στην αρμόδια επιτροπή της UEFA και εν συνεχεία η όποια πρόταση θα πάει στο συμβούλιο της Pro League. Ο σκοπός που γίνεται αυτό είναι για να αποτρέψουμε τη μη συμμετοχή των ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2020-21. Η ομοσπονδία θα ήθελε να εκφράσει για ακόμη μια φορά τη στήριξη της στην UEFA ώστε να υπάρξει μια κοινή λύση για να βγούμε απ’ αυτή την πανδημία»".

 Παναθηναϊκός: Βγαίνουν τα εισιτήρια με Λαμία
Παναθηναϊκός: Βγαίνουν τα εισιτήρια με Λαμία
Νέο πλήγμα σε βάρος του παράνομου διαδικτυακού τζόγου από την Ελληνική Αστυνομία
Νέο πλήγμα σε βάρος του παράνομου διαδικτυακού τζόγου από την Ελληνική Αστυνομία
ΟΦΗ: Συμφωνία με Σπόρτινγκ για Φελίπε - Αγώνας δρόμου να τελειώσει το deal
ΟΦΗ: Συμφωνία με Σπόρτινγκ για Φελίπε - Αγώνας δρόμου να τελειώσει το deal
Ολυμπιακός: Η αντίδραση της ΠΑΕ για Μπονατσόλι - Η νέα ομάδα του Ντε Λα Φουέντε (photo)
Ολυμπιακός: Η αντίδραση της ΠΑΕ για Μπονατσόλι - Η νέα ομάδα του Ντε Λα Φουέντε (photo)