Κορονοϊός: Η UEFA εκβιάζει να τελειώσουν τα πρωταθλήματα – Τι θα κάνει η Super League

Κορονοϊός: Η UEFA εκβιάζει να τελειώσουν τα πρωταθλήματα – Τι θα κάνει η Super League

«Μύλος» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την κρίση του κορονοϊού να απειλεί να τινάξει στον αέρα τα πάντα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει «κοινή γραμμή» μεταξύ UEFA και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ο κορονοϊός μαστίζει όλο τον πλανήτη, σκοτώνοντας καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους. Μόνο την Παρασκευή τα θύματα ξεπέρασαν παγκοσμίως τις 5.757, φτάνοντας συνολικά στις 57.474. Την ίδια ώρα, ωστόσο, φαίνεται πως οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη δεν… ιδρώνουν από την πανδημία κι από τη «μάχη» κόντρα στον θανατηφόρο ιό.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν; Ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, χωρίς… περιστροφές εκβίασε τις ομάδες και κατ’ επέκταση τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Και το έκανε με το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτει στη φαρέτρα του, που δεν είναι άλλο από το χρήμα.

Διότι μην έχει κανείς αυταπάτες πως όλες οι ομάδες σε όλη την Ευρώπη θέλουν να παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη… δόξα. Τα χρήματα που δίνει η UEFA είναι το μέγιστο δέλεαρ και για αυτά… παλεύουν όλοι κάθε σεζόν. Συνεπώς, απειλώντας τις ομάδες πως δεν θα τους επιτραπεί να αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2020-2021 αν στις χώρες τους τα πρωταθλήματα ακυρωθούν χωρίς νικητή ή τελειώσουν άμεσα και με βάση την τρέχουσα κατάταξη – αν δεν τελειώσουν  δηλαδή όλες οι αγωνιστικές – ο Τσέφερν εκβίασε ουσιαστικά την ύπαρξή τους στο «αύριο».

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν λίγκες και ομάδες που θα μπορέσουν να… ζήσουν και χωρίς τα χρήματα της UEFA για έναν χρόνο, αφού δεν προβλέπεται από κάποιο κανονισμό ο… εσαεί αποκλεισμός για τον λόγο που ανέφερε ο Τσέφεριν, όπως αυτές της Premier League. Οι Άγγλοι χθες ήταν σαφείς. Αν δεν δοθεί «ΟΚ» από το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, μπάλα δεν… πρόκειται να παίξουν. Μιλάμε, όμως, για μια λίγκα που έχει προτείνει την ελάχιστη μείωση συμβολαίων στους ποδοσφαιριστές (30%) κι αυτό για να μπορέσει να συνεισφέρει στην κοινωνία. Μάλιστα όπως ανέφερε ήδη θα δώσει 20 εκατ. λίρες για τη δημόσια υγεία  η ίδια η Premier League, συνεπώς εκεί – όπως και σε μεγέθη τεράστια σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους που παρόλα αυτά επίσης θα κάνουν περικοπές μεγάλες – δεν περνάνε οι εκβιασμοί της UEFA.

Το ζητούμενο είναι το τι θα γίνει σε πρωταθλήματα κατά πολύ φτωχότερα, σε όλα τα επίπεδα, και πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση οι άλλες λίγκες. Ήδη Σκωτία και Βέλγιο έκαναν το σωστό, κατά την ταπεινή μας άποψη, βάζοντας οριστικό λουκέτο και δίνοντας τον τίτλο στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Προσοχή! Το σωστό το αναφέρουμε για το γεγονός ότι μπήκε λουκέτο και δεν μπήκε κανείς στη διαδικασία να κάνει… πλάνα και αεροπλάνα. Φαίνεται πως δεν έχει ταξιδέψει ως τα γραφεία της UEFA, ή και της Euroleague αφού κι αυτή επιμένει να παιχτεί το υπόλοιπο της σεζόν, η εικόνα από τη «Χάλα Πιονίρ» στο Βελιγράδι που έγινε νοσοκομείο… Ούτε η είδηση που ήρθε από την Ιταλία η οποία αναφέρει ότι έξι ομάδες της Serie A ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να αγωνιστούν ξανά τη φετινή σεζόν... 

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο ΕΣΑΚΕ έδειξε τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά, αποφάσισε και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό το οριστικό «λουκέτο»  και δεν έπαιξε με την  υγεία κανενός! Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η Super League, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποια απόφαση. Θα προχωρήσει στη γενναία λύση της οριστικής  αναβολής του πρωταθλήματος ή θα ενδώσει στους εκβιασμούς και θα ψάξει το… ξεχείλωμα στο «καλεντάρι» μέχρι να βρει τρόπο – άγνωστο βέβαια το πότε θα το επιτρέψουν οι συνθήκες – να παιχτούν οι υπόλοιποι αγώνες; Σίγουρα είναι μια απόφαση που δεν είναι εύκολη, όμως, θα πρέπει να παρθεί και να ξεκαθαρίσει το τοπίο!

Στο photostory που ακολουθεί, θυμηθείτε τις προθέσεις της UEFA αλλά και το σενάριο για τη Super League



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved