Ραντεβού Γεραπετρίτη και με FIFA,  ολοταχώς για «ποδοσφαιρικό μνημόνιο»

Ραντεβού Γεραπετρίτη και με FIFA, ολοταχώς για «ποδοσφαιρικό μνημόνιο»

Τελική ευθεία για το «μνημόνιο συνεργασίας» της κυβέρνησης με τις υπερεθνικές ομοσπονδίες - Συνάντηση Γεραπετρίτη και με FIFA στη Ζυρίχη

«Τρέχουν» οι εξελίξεις για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται ήδη στην Ελβετία για τις πρώτες επαφές με τα ανώτατα στελέχη της UEFA που αναμένεται να κορυφωθούν τις προσεχείς ώρες.

Ο Γεραπετρίτης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, παρουσίασε στη Νιόν το πλάνο της κυβέρνησης και την δέσμευση του πρωθυπουργού για ένα «ποδοσφαιρικό μνημόνιο» με τις υπερεθνικές ομοσπονδίες προκειμένου να λυθεί το ελληνικό ζήτημα.

Προκύπτει ότι η UEFA βλέπει με θετικό μάτι την κυβερνητική πρωτοβουλία και σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ιστοσελίδα της «Δίκης» παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θεωρούν ότι «η μόνη λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα τριετές μνημόνιο».

Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί αφορά στον τρόπο που θα επιβληθεί. Εάν δηλαδή θα πρόκειται για μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή ή εάν θα οριστεί μια ειδική επιτροπή που θα αναλάβει τη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου τη μορφή της οποίας θα αποφασίσει η FIFA.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές της ΕΠΟ που δρομολογήθηκαν για τον Ιούνιο μετά την συνάντηση των «Big 4» όλα δείχνουν πως ματαιώνονται.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το «ποδοσφαιρικό μνημόνιο» με τις FIFA-UEFA να έχει ολοκληρωθεί εντός του Φλεβάρη και σίγουρα πριν το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αυτό εφόσον δεν προκύψει κάποια ανατροπή επί της ατζέντας θα γίνει με την έλευση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στην Αθήνα για τις τελικές υπογραφές.

Ήδη ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού και αναμένεται στην Αθήνα το επόμενο διάστημα, ενώ υπήρξε και δήλωση του Τζιάνι Ινφαντίνο που ανέφερε: «Οι κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες».

Την Τρίτη (4/2) μάλιστα ο Γεραπετρίτης θα συναντηθεί και με στελέχη της FIFA στη Ζυρίχη, ενώ την Δευτέρα (3/2) στο τραπέζι των επαφών ήταν τόσο ο πρόεδρος της UEFA όσο και ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκης Ποδοσφαιρικης Ομοσπονδίας Θ. Θεοδωρίδης.

Τις επόμενες ώρες, πιθανότατα σήμερα (4/2), και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος θα βρεθεί στην Ελβετία για να πάρει μέρος στις συζητήσεις με τους ανώτατους αξιωματούχους της UEFA που θα συνεχιστούν το επόμενο διήμερο. Από την Ομοσπονδία θεωρούν ότι οι μονομερείς ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο και αποδυναμώνουν τις Ενώσεις.

Υπενθυμίζουμε πως το κυβερνητικό πλάνο προβλέπει και την παρουσία ενός υπερσυμβούλου που θα λειτουργεί ως «θεματοφύλακας» της συμφωνίας ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, με τον Ντέμη Νικολαϊδη σε επιτελικό ρόλο και ενδεχομένως την παρουσία κι άλλων προσώπων από τη φουρνιά του 2004.ΕΠΟ: Επαφές με Αγγλία και Γερμανία για ελληνικό τελικό Κυπέλλου - Το plan b
ΕΠΟ: Επαφές με Αγγλία και Γερμανία για ελληνικό τελικό Κυπέλλου - Το plan b
Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Παρί σε εκτός έδρας αποστολές με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Παρί σε εκτός έδρας αποστολές με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ίντερ: Θέλει Λίντελοφ για αντί-Σκρίνιαρ
Ίντερ: Θέλει Λίντελοφ για αντί-Σκρίνιαρ
Δυσανεξία στη γλουτένη: Πώς συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιoπάθειας
Δυσανεξία στη γλουτένη: Πώς συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιoπάθειας