Αυτοί είναι οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής!

Αυτοί είναι οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής!

Το Onsports σας παρουσιάζει το προφίλ των οκτώ πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής.

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ολοκληρώθηκε και αναδείχτηκαν οι πρωταθλητές στους οκτώ ομίλους, οι οποίοι εξασφάλισαν την απευθείας άνοδο στη Football League της νέας χρονιάς. Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων τους φέρνει πάλι στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, ωστόσο θα είναι σε επαγγελματικά πρότυπα, με κάποια έσοδα από τα τηλεοπτικά και συνολικά 14 ομάδες.

Οι τελικές βαθμολογίες των 8 ομίλων της Γ' Εθνικής

Το Onsports σας παρουσιάζει το προφίλ των οκτώ ομάδων που κατέκτησαν την πρωτιά στους ομίλους της Γ’ Εθνικής και κέρδισαν απευθείας τη συμμετοχή τους στη Football League της νέας σεζόν. Αναλυτικά:

1ος όμιλος – Καβάλα

Ο στόχος της Καβάλας τα τελευταία χρόνια ήταν να επιστρέψει στα επαγγελματικά σαλόνια, μετά τον υποβιβασμό της στη Γ’ Εθνική το 2014. Ύστερα από πέντε χρόνια προσπαθειών, οι «Αργοναύτες» κατάφεραν στις τελευταίες αγωνιστικές να βρεθούν στην κορυφή του 1ου ομίλου, έχοντας σκληρό ανταγωνιστή τον Νέστο Χρυσούπολης. Η Καβάλα του Παύλου Δερμιτζάκη ωστόσο κατάφερε να παραμείνει πρώτη τις τελευταίες κρίσιμες τέσσερις αγωνιστικές, παίρνοντας το απευθείας εισιτήριο για τη Football League της νέας περιόδου.

2ος όμιλος – Βέροια

Το περασμένο καλοκαίρι η Βέροια υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική με αρκετά χρέη και η λύση που προκρίθηκε ήταν η αγορά του ΑΦΜ της Ελπίδας Σκουτάρεως, ομάδα των Σερρών. Η Βέροια απαλλαγμένη από τα χρέη, χρειάστηκε λίγο καιρό να βρει τα πατήματά της στη Γ’ Εθνική. Με προπονητή τον Σάκη Θεοδοσιάδη και ένα σερί νικών κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο, επιστρέφοντας και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες.

3ος όμιλος - Κρόνος Αργυράδων

Στο φινάλε έκανε την έκπληξη ο Κρόνος Αργυράδων και κατέκτησε την πρωτιά στον όμιλο. Η ομάδα της Κέρκυρας θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του σε επαγγελματική κατηγορία. Στον 3ο όμιλο πρώτος για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν ήταν ο Μακεδονικός Φούφα. Ωστόσο οι Φαίακες κατάφεραν στο φινάλε να πάρουν τα απαιτούμενα αποτελέσματα και πλέον πανηγυρίζουν μια ιστορική επιτυχία.

4ος όμιλος – Ολυμπιακός Βόλου

Τον Μάρτιο του 2016 ο Ολυμπιακός Βόλου βίωσε κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία του, αποχωρώντας λόγω οικονομικής αδυναμίας από το πρωτάθλημα της Football League. Έκτοτε, ο Ερασιτέχνης ανέλαβε δράση και προσπάθησε να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα. Πέρυσι η άνοδος χάθηκε νωρίς, αλλά φέτος οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν πιο αποφασισμένοι. Η Νίκη Βόλου ήταν αξιόμαχος αντίπαλος, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου, έχοντας στο τιμόνι τον Περικλή Αμανατίδη, κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στον 4ο όμιλο.

5ος όμιλος – ΟΦ Ιεράπετρας

Εξαιρετική σεζόν για δεύτερη χρονιά έκανε φέτος ο ΟΦ Ιεράπετρας, ευρισκόμενος πάντα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γιάννη Μάγγου ετοιμάζεται για δεύτερη φορά στην ιστορία της να πάρει μέρος σε επαγγελματικές κατηγορίες, μετά από τη σεζόν 2006-07, όπου αγωνίστηκε στην –επαγγελματική τότε- Γ’ Εθνική. Φέτος ο ΟΦΙ είχε να ανταγωνιστεί ομάδες όπως ο Εθνικός και ο Ιωνικός, αλλά έδειξε χαρακτήρα και σταθερότητα που του έδωσαν τον τίτλο.

6ος όμιλος – Ιάλυσος

Ιστορικές στιγμές ζει ο Ιάλυσος, καθώς μετά από 20 χρόνια επιστρέφει στη Football League. Οι «τοξοβόλοι» φέτος ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για άνοδο στον 6ο όμιλο, με τον Διαγόρα να παλεύει, αλλά να μην καταφέρει να τους κοντράρει ως τέλος. Παρά τις αλλαγές προπονητών, ο Ιάλυσος κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο και να πάρει την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

7ος όμιλος – Αιγάλεω

Μετά από δέκα χρόνια… ταλαιπωρίας στα αλώνια της Δ’ Εθνικής αρχικά, της Γ’ Εθνικής στη συνέχεια, αλλά και της Α’ ΕΠΣΑ, το Αιγάλεω βρίσκεται σε τροχιά Football League. Το «Σίτι» έγινε φέτος η πρώτη ομάδα της κατηγορίας που εξασφάλισε την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η επιτυχία αυτή αποτελεί δικαίωση της διοίκησης του Γιάννη Παλτόγλου, που επένδυσε πολλά χρήματα και πλέον το Αιγάλεω ετοιμάζεται για νέα μεγάλη πορεία στα επαγγελματικά σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

8ος όμιλος – Ασπρόπυργος

Με ανατροπή στις τελευταίες αγωνιστικές και τη σπουδαία νίκη στο ντέρμπι κορυφής επί της Καλαμάτας με 5-0, ο Ασπρόπυργος επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η ομάδα της δυτικής Αττικής μετρά δύο συμμετοχές στην –επαγγελματική τότε- Γ’ Εθνική τη διετία 2009-11, και φέτος κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά στον 8ο όμιλο. Για το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, ο Ασπρόπυργος του Γιώργου Βαζάκα ακολουθούσε την Καλαμάτα, αλλά στο μεταξύ τους ντέρμπι ήταν καταιγιστικός και πήρε τη νίκη τίτλου.



Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved