ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0: Εμφάνιση για... κούπα!

ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0: Εμφάνιση για... κούπα!

Η ΑΕΚ θέλει το Κύπελλο και το απέδειξε με μια επιβλητική εμφάνιση και νίκη (3-0) κόντρα στον Ατρόμητο!

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ξεκαθαρίσει ότι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου! Κι αυτό έδειξαν με τον πιο πειστικό τρόπο στον επαναληπτικό με την ομάδα του Περιστερίου.

Λίγες ημέρες μετά την κακή εμφάνιση κόντρα στον Απόλλωνα, οι παίκτες του Χιμένεθ έβγαλαν αντίδραση κι έπαιξαν σαν να μην είχαν το 1-0 από το πρώτο ματς. Αποτέλεσμα; Να πάρει με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης και παράλληλα να παίξει «χορταστικό» ποδόσφαιρο (το πρώτο και το τρίτο τέρμα είναι σπάνιας ομορφιάς).

Το γεγονός, άλλωστε, ότι έβαλε τρία γκολ κι είχε τρία δοκάρια «μιλάει» από μόνο του για την κυριαρχία της ΑΕΚ, η οποία είχε σε τρομερή βραδιά τους Πόνσε και Λιβάγια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, οι αμφότεροι αποθεώθηκαν... Εξαιρετικός φυσικά ήταν κι ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα (51', 71'), ενώ ο Πόνσε ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο 11'.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά αλλά ο Ατρόμητος πήγε να την αιφνιδιάσει στο 5ο λεπτό. Ο Ουάρντα εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' όλους κι ο Μπάρκας έδιωξε με δυσκολία. Η απάντηση των «κιτρινόμαυρων» ήταν άμεση! Ο Γκάλο εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ, με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Θεοδωράκη.

Τελικά, αυτός που άνοιξε το σκορ ήταν ο Πόνσε, ο οποίος μετά τη σύγκρουση των Ρισβάνη και Χατζηισαϊα μετά το πλάγιο του Γκάλο, πήρε την μπάλα δεξιά εντός περιοχής κι έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ, πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Αργεντινός επιθετικός αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα των φιλοξενούμενων και στο 24ο λεπτό θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα. Το σουτ που έκανε δεξιά έξω από την περιοχή, όμως, απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Θεοδωράκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΣΕ

Η ομάδα του Περιστερίου είχε κάποιες ευκαιρίες, όπως η κεφαλιά του Χαρτζηισαϊα (23' – μπλόκαρε ο Μπάρκας) και το σουτ του Κουλούρη (24' – πέρασε ψηλά άουτ) αλλά δεν είχε την κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να έχει κι εκείνη κάποια καλά σουτ από Σιμόες και Γκάλο.

Με τρομερή ενέργεια του δεύτερου προήλθε το δεύτερο δοκάρι για την «Ένωση» στο 43'! Ο Βραζιλιάνος πέρασε με ωραία ενέργεια τον Χατζηισαϊα κι έκανε τη συρτή σέντρα στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ο Λιβάγια έπιασε πολύ ωραίο σουτ, το οποίο τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Θεοδωράκη.

ΛΑΧΤΑΡΑ ΜΕ ΑΛΕΦ: Στο 28ο λεπτό οι πάντες «πάγωσαν» με τον τρόπο που έπεσε ο Άλεφ μετά από σύγκρουση!

Με το ξεκίνησε του δεύτερου μέρους, ο Κάναντι έβαλε τον Κατράνη αντί του Χατζηϊσαία, παίζοντας με δύο στο κέντρο της άμυνας. Αυτό, πάντως, δεν βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα του που έκανε πολλά λάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ προήλθε από πλάγιο(!) των φιλοξενούμενων.

Ο Άλεφ έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Λιβάγια τη δεύτερη κι ο Μάνταλος που «τρύπωσε» στην... μπερδεμένη άμυνα του Ατρόμητου πλάσαρε σωστά τον Θεοδωράκη. Λίγο αργότερα (55'), ο αρχηγός της ΑΕΚ αντί να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του, έκανε τα δοκάρια! Το πλασέ του μετά τη συρτή παράλληλη σέντρα του Γκάλο βρήκε το δεξί της εστίας του Ατρομήτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ 2-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΤΑΛΟ 

Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν πιο απελευθερωμένα και συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, όπως το σουτ του Σιμόες στο 61' μέσα από την περιοχή που ανάγκασε Θεοδωράκη σε ακόμη μια εντυπωσιακή απόκρουση. Ο Ατρόμητος είχε τη... στιγμή του στο 64', ο Ενσικουλόυ πρόλαβε τον Μπάρκα, ο οποίος έκανε λανθασμένη έξοδο, αλλά βγήκε πλάγια και το πλασέ του κατέληξε άουτ.

Αυτή η φάση, όμως, ήταν απλά ένα μικρό «μελανό» σημείο στην εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του Χιμένεθ στο δεύτερο μέρος. Κάπως έτσι το τρίτο γκολ ήταν μια... φυσιολογική εξέλιξη! Ήρθε στο 71ο λεπτό, όταν Λιβάγια και Μάνταλος «χόρεψαν» την άμυνα των φιλοξενούμενων κι ο δεύτερος πλάσαρε σωστά, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση. Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι κινητική και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα τέρματα αλλά όπως και να έχει με την εμφάνιση της άφησε «χορτάτους» τους οπαδούς της. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΓΙΑ «ΈΚΡΥΨΑΝ» ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ 3-0

Γκολ: 11' Πόνσε, 51', 71' Μάνταλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς (81' Σβάρνας), Οικονόμου, Μπακάκης, Σιμόες (75' Κρίστιστιτς), Αλέφ, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια (84' Μπογιέ), Πόνσε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Σάκιτς, Χατζηισαΐας (46' Κατράνης), Καρασαλίδης (73' Στρούγγης), Ρισβάνης, Μπρούνο, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης, Ενσικουλού, Ουάρντα (75' Μανούσος), Κουλούρης.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AEK-Ατρόμητος: Γκολάρα και... καρδούλες από Πόνσε! (video&photos)

AEK-Ατρόμητος: Γκολάρα και... καρδούλες από Πόνσε! (video&photos)

ΑΕΚ-Ατρόμητος: Γκολ ο Μάνταλος και ξέσπασμα! (video&photos)

ΑΕΚ-Ατρόμητος: Γκολ ο Μάνταλος και ξέσπασμα! (video&photos)

ΑΕΚ-Ατρόμητος: Χάθηκε η... μπάλα στο 3-0 με τον Μάνταλο (video)

ΑΕΚ-Ατρόμητος: Χάθηκε η... μπάλα στο 3-0 με τον Μάνταλο (video)

Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved