Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, το τρελό του όνειρο έγινε πραγματικότητα! (video)

Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, το τρελό του όνειρο έγινε πραγματικότητα! (video)

Ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι και επίσημα από σήμερα ο νέος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έως το τέλος της σεζόν, μετά την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο 45χρονος τεχνικός της Μόλντε, αγωνίστηκε στη Γιουνάιτεντ από το 1996 έως το 2007 και θεωρήθηκε ως ο καταλληλότερος για ν' αναλάβει τους «κόκκινους διαβόλους», καθώς γνωρίζει καλά το αγγλικό πρωτάθλημα. Στο σπουδαίο παρελθόν του με τη φανέλα της διάσημης αγγλικής ομάδας, ο Σόλσκιερ έχει πετύχει 126 γκολ σε 366 εμφανίσεις. Ο

Στην πολυετή καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, ο Σόλσκιερ αγωνίσθηκε σε μόλις τρεις ομάδες. Από το 1990 μέχρι το 1994, έπαιξε για λογαριασμό της Κλαουζένενγκεν στην οποία αναδείχθηκε με 115 γκολ σε 109 αναμετρήσεις! Ακολούθησε (1994-1994, 44 αγώνες, 32 γκολ) η θητεία στην Μόλντε, ενώ το 1996 και σε ηλικία 23 ετών, εντάχθηκε στο δυναμικό της Γιουνάϊτεντ, συνδέοντας άρρηκτα το όνομα του με τον διάσημο σύλλογο, καθώς σε 366 αγώνες σημείωσε 126 τέρματα.

Με τα «χρώματα» των «κόκκινων διαβόλων», ο Σόλσκιερ κατέκτησε τα πάντα! Το ιστορικό Champions League του 1999, έξι πρωταθλήματα, δύο κύπελλα κι ένα Λιγκ Καπ. Στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το 1999, ο «OGS» ήταν ο άνθρωπος που χάρισε στην αγγλική ομάδα το τρόπαιο. Κάτι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι φίλοι της Μπάγερν Μονάχου. Ο «δολοφόνος με το παιδικό πρόσωπο», κλήθηκε από τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να μπει στον αγωνιστικό χώρο στο 81ο λεπτό, αντικαθιστώντας τον Αντι Κόουλ. Οι Βαυαροί προηγούνται με 1-0 από το 6ο λεπτό με το γκολ του Μάριο Μπάσλερ. Στο 91` ο Τέντι Σέριγχαμ ισοφαρίζει σε 1-1 και ένα λεπτό αργότερα, ο βραχύσωμος Νορβηγός διαμορφώνει το τελικό 2-1, μετά από κόρνερ του Μπέκαμ και κεφαλιά-πάσα του Σέριγχαμ στο δεύτερο δοκάρι του Ολιβερ Καν...

Μιλώντας πριν από χρόνια, στην «Manchester Evening News», ο Σόλσκιερ δήλωνε την μεγάλη του επιθυμία: «Εχω ένα όνειρο. Μία ημέρα θέλω να γίνω προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Προς το παρόν, έχω πολλά να μάθω. Ομως μόνο τα πιο τρελά όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Αυτό μας έλεγε πάντα ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Και η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, είναι το πιό μεγάλο μου όνειρο»!

Ως προπονητής, ο Σόλσκιερ θεωρείται επιτυχημένος, δεδομένου ότι μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, ανέλαβε την Μόλντε, υπογράφοντας το 2010 τετραετές συμβόλαιο. Το 2011 και το 2012 οδήγησε την ομάδα της πατρίδας του στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, ενώ το 2013 πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου Νορβηγίας.

Εναν χρόνο αργότερα, ο Σόλσκιερ πήρε το «βάπτισμα του πυρρός» στο αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς εργάσθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο, εργάσθηκε στην Κάρντιφ, χωρίς να αποφύγει τον υποβιβασμό της ομάδας. Οταν αποχώρησε από την ομάδα της Ουαλίας, η Κάρντιφ βρισκόταν στην 17η θέση της Championship. Ο Σόλσκιερ επέστρεψε στην Μόλντε τον Οκτώβριο του 2015 και είχε συμβόλαιο μέχρι το 2021.

Ομως το μεγάλο του όνειρο ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ...



Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved