Άστραψε και βρόντηξε ο Μουρίνιο: «Θα μπορούσα να ήμουν σε άλλη χώρα με το πρωτάθλημα... στην τσέπη!»

Άστραψε και βρόντηξε ο Μουρίνιο: «Θα μπορούσα να ήμουν σε άλλη χώρα με το πρωτάθλημα... στην τσέπη!»

Απολαυστικός ο Μουρίνιο, δίνοντας απαντήσεις για όλους και για όλα!

Ο Μουρίνιο και να μην απαντήσει σε κριτική που δέχεται; Σχεδόν απίθανο... Ούτε αυτή την φορά ξέφυγε από τον κανόνα ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αυριανού (17/03) προημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας με την Μπράιτον απάντησε στους επικριτές του για την αποκλεισμό των «μπέμπηδων» στην φάση των «16» του Champions League από τη Σεβίλη.

Ο αποκλεισμός της Γιουνάιτεντ προκάλεσε την έντονη κριτική του Τύπου προς τον Πορτογάλο, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου. Γνωρίζοντας, λοιπόν, αυτά που γράφτηκαν κι ακούστηκαν το τελευταίο 48ωρο, ο Μουρίνιο μπήκε «απευθείας στο ψητό» τονίζοντας ότι παρέλαβε μια ομάδα, που παρά τη «βαριά φανέλα» της δεν αγωνιζόταν για χρόνια σε υψηλό επίπεδο.

Διαβάζοντας, μάλιστα, τις σημειώσεις του, εμφανώς «αγριεμένος», αναφέρθηκε στις τελευταίες ευρωπαϊκές παρουσίες των «μπέμπηδων», σεζόν ανά σεζόν, κοιτάζοντας μετά από κάθε μία προς τους δημοσιογράφους: «Επτά χρόνια με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές, μία δεν προκρίθηκε στην Ευρώπη, σε δύο έμεινε εκτός στην φάση των ομίλων, και μία ήταν η καλύτερη με την πρόκριση στους προημιτελικούς. Αυτή είναι η ποδοσφαιρική κληρονομιά», τόνισε ο Special One και συνέχισε:

«Κι αν θέλετε να πάμε στην Premier League, ο τελευταίος τίτλος ήταν τη σεζόν 2012/2013. Τις τέσσερις επόμενες σεζόν η Γιουνάιτεντ τερμάτισε 7η, 4η, 5η και 6η, οπότε η καλύτερή της θέση ήταν η 4η», πρόσθεσε ο Πορτογάλος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να αλλάξει με τίποτα την τακτική του.

«Έχω μία εκπληκτική δουλειά να κάνω. Θα μπορούσα να ήμουν σε άλλη χώρα με το πρωτάθλημα... στην τσέπη. Είμαι εδώ και θα συνεχίσω να είμαι και με κανέναν τρόπο δεν θα αλλάξω τη νοοτροπία μου. Δε ξέρω αν γνωρίζετε την έκφραση αλλά υπάρχει ένας κωδικός που μου αρέσει: κάθε τοίχος είναι μια πόρτα, δεν πρόκειται να τρέξω ή να εξαφανιστώ ή να κλάψω γιατί άκουσα μερικές αποδοκιμασίες», είπε, αναφερόμενος στις αντιδράσεις μερίδας των οπαδών μετά τον αγώνα με τους Ανδαλουσιάνους.

«Δεν πρόκειται να εξαφανισθώ από το τούνελ, θα τρέξω αμέσως. Στον επόμενο αγώνα θα είμαι ο πρώτος που θα βγω έξω. Δεν φοβάμαι να αναλάβω τις ευθύνες μου», κατέληξε ο Μουρίνιο.

Επίσης διέψευσε τους ισχυρισμούς ορισμένων εφημερίδων, σύμφωνα με τους οποίους οι μέτοχοι άρχισαν να αμφιβάλλουν ότι είναι ο κατάλληλος προπονητής για να επαναφέρει την Γιουνάιτεντ στην κορυφή: «Το καλό για μένα και το εκπληκτικό συναίσθημα για μένα είναι ότι με τους ιδιοκτήτες βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο. Και με τον κ. Γούντγουορντ και με τον κ. Άρνολντ είμαστε ακριβώς στην ίδια σελίδα, συμφωνούμε σε όλα, για τις επενδύσεις, για όλα, είμαστε ακριβώς στην ίδια σελίδα, οπότε όλα πάνε καλά» υποστήριξε ο Μουρίνιο.

Τέλος, πρόσθεσε ότι πάντα δεχόταν κριτικές, ακόμη και μετά από μεγάλες νίκες και οι επικριτές του τώρα απολαμβάνουν τις δυσκολίες που έχει: «Για 10 μήνες δεν κερδίζω τίποτα. Πριν από 10 μήνες κατακτήσαμε το Europa League. Νίκησα την Τσέλσι, τη Λίβερπουλ, έχασα από τη Σεβίλη και τώρα ήρθε η στιγμή να χαρούν. Έχω μάθει να χαίρομαι όταν και οι άλλοι χαίρονται, οπότε έτσι είναι, είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.»

Κατέληξε λέγοντας: «Όταν θα φύγω, ο επόμενος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρει εδώ τον Λουκάκου, τον Μάτιτς, φυσικά τον Ντε Χέα. Θα βρουν παίκτες με διαφορετική νοοτροπία, ποιότητα, παρελθόν, με διαφορετική κατάσταση και τεχνογνωσία.»

 

 



Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved