Το Confederations Cup σε αριθμούς

Το Confederations Cup σε αριθμούς

Η ΦΙΦΑ παρουσίασε τους αριθμούς του Confederations Cup. Ποιές οι αντιφάσεις; Ποιος είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί;

Αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου το Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2017 στη Ρωσία.

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί ουσιαστικά ένα «δοκιμαστικό» ενόψει του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί σε ένα χρόνο στην Ρωσία.

Οι αριθμοί της διοργάνωσης, όπως τους παρουσιάζει η ιστοσελίδα της FIFA:

- 100% των παικτών της Ρωσίας προέρχεται από το εγχώριο πρωτάθλημα. Αντίθετα η ομάδα του Καμερούν, αποτελείται εξ ολοκλήρου από παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

- 38 ετών και 4 μηνών είναι η ηλικία του Ράφαελ Μάρκες, που είναι ο γηραιότερος παίκτης στη διοργάνωση. Αν αγωνιστεί, θα γίνει ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, πίσω από τον Αλί Μπουνμιενζέλ που έπαιξε σε ηλικία 39 χρονών και δύο μηνών το 2005. Ο Μαρκές είναι επίσης ο μόνος παίκτης στη Ρωσία το 2017 που έχει ήδη σηκώσει αυτό το τρόπαιο.

- 36 ετών και 98 ημερών είναι η ηλικία του Αντονι Χάντσον της Νέας Ζηλανδίας, που θα γίνει ο νεώτερος προπονητής του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Το ρεκόρ ανήκει στον πρώην προπονητή της Νιγηρίας Σαιμπού Αμοντού, ο οποίος ήταν 36 ετών και 263 ημερών όταν ήταν στον πάγκο της το 1995.

-29 χρόνια και ένας μήνας είναι ο μέσος όρος ηλικίας της Χιλής, καθιστώντας την ως «μεγαλύτερη» στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Η Γερμανία υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση, επιλέγοντας τη νεανική ομάδα της Ρωσίας 2017 με μέση ηλικία μόλις 24 ετών και τεσσάρων μηνών.

 

 

- 7 τουρνουά Κυπέλλου Συνομοσπονδιών θα φτάσει το Μεξικό στη Ρωσία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Βραζιλίας. Οι Μεξικανοί είναι οι μοναδικοί νικητές που υπάρχουν μεταξύ των οκτώ ομάδων που αγωνίζονται για τον τίτλο φέτος.

-4 τίτλοι (1997, 2005, 2009, 2013) καθιστούν τη Βραζιλία ως την πιο επιτυχημένη ομάδα του τουρνουά. Η Γαλλία, νικήτρια το 2001 και το 2003, είναι η μόνη άλλη ομάδα που κέρδισε την διοργάνωση περισσότερες από μία φορά. Η Βραζιλία έχει κερδίσει επίσης περισσότερους αγώνες του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, με 23 νίκες με 14 το Μεξικό και τη Γαλλία.

-3 Ευρωπαϊκές ομάδες θα αγωνιστούν στη Ρωσία το 2017: οι οικοδεσπότες, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της Γερμανίας και οι Πορτογάλοι νικητές του EURO. Αυτό είναι το πρώτο Κύπελλο Συνομοσπονδιών που περιλαμβάνει τρεις ομάδες από την ίδια συνομοσπονδία.

-3 από τα εννέα Κύπελλα Συνομοσπονδιών μέχρι σήμερα έχουν κερδίσει οι ομάδες της χώρας που το διοργάνωσε: το Μεξικό το 1999, τη Γαλλία το 2003 και τη Βραζιλία το 2013.



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
Επαφές της Τσέλσι με Έβερτον για Πίκφορντ!
Επαφές της Τσέλσι με Έβερτον για Πίκφορντ!
Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved