Για αυτό δεν κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Για αυτό δεν κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ο παρατηρητής του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που πριν την έναρξη του γίναμε μάρτυρες ωμής βίας έχει καταγράψει όλα τα περιστατικά στην έκθεσή του.

Εισβολή των οπαδών των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, φωτιές στις κερκίδες, φωτοβολίδες και συμπλοκές έχουν αναφερθεί από τους παρατηρητές και πλέον ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα κληθούν από το Πειθαρχικό.

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ οι δύο ομάδες φέρουν την ευθύνη από την ώρα που οι αποστολές τους φτάνουν στο γήπεδο του αγώνα, οπότε οι «δικέφαλοι» μάλλον δεν θα τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών, αφού οι συμπλοκές στο γήπεδο έγιναν στις 18.20 ενώ οι ομάδες έφτασαν στις 19.00.

Το πρόστιμο πάντων αναμένεται να είναι «βαρύ» ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και τιμωρία των εδρών τους.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει ο ΚΑΠ για τα επεισόδια:

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ οι προβλεπόμενες ποινές φτάνουν έως και την αφαίρεση βαθμών.

Αναλυτικά το εδάφιο 6 για τα εκτεταμένα επεισόδια αναφέρεται:

- Εκτεταμένα επεισόδια: Ως εκτεταμένα θεωρούνται τα επεισόδια εκείνα στα οποία εμπλέκεται σημαντικός αριθμός προσώπων. Η πρόκληση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών φθοράς ξένης ιδιοκτησίας ή έστω απλής σωματικής βλάβης αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση. Σε περίπτωση δημιουργίας εκτεταμένων επεισοδίων προ, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:

α) Χρηματική ποινή σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) έως εκατό (100.000) χιλιάδων ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

β) Χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

γ) Στις ανωτέρω περιπτώσεις α. και β. και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές.

δ) Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ε) Σε περίπτωση υποτροπής, των ως περιπτώσεων α , β και δ σε επόμενο αγώνα της ομάδας, έως τη λήξη της μεθεπόμενης αγωνιστικής περιόδου, η χρηματική ποινή που προβλέπεται για κάθε επιμέρους πράξη επιβαρύνεται και μπορεί να ξεπεράσει το ανώτατο προβλεπόμενο για την πράξη αυτή όριο, φθάνοντας μέχρι το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ προσαυξανομένου του ποσού αυτού κατά πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ για κάθε περαιτέρω υποτροπή.

Επιπρόσθετα, επιβάλλονται

ι. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές στην πρώτη υποτροπή, επαυξανομένου του αριθμού των αγωνιστικών κατά μία (1) για κάθε νέα υποτροπή και

ιι. Ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα για την πρώτη υποτροπή, του αριθμού αυτού επαυξανομένου κατά ένα (1) για κάθε νέα υποτροπή.

στ) Η δίωξη για το πειθαρχικό αδίκημα των εκτεταμένων επεισοδίων γίνεται από το όργανο πειθαρχικής δίωξης του άρθρου 35 του παρόντος.

Στο εδάφιο 4, δε, γίνεται μνεία στις ποινές που αφορούν είσοδο οπαδών στο γήπεδο πριν τη σέντρα.

Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο:

Α. Πριν την έναρξη του αγώνα

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μία ώρα πριν και μέχρι δεκαπέντε (15) λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, τιμωρείται με χρηματική ποινή από δεκαπέντε (15.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ. Ο διαιτητής κρίνει αν θα προχωρήσει στην έναρξη του αγώνα 
με βάση την σοβαρότητα του περιστατικού σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού (Low of the games). Αν μέχρι δεκαπέντε (15) λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα έχει αποκατασταθεί πλήρως η τάξη και ο Αστυνομικός Διευθυντής τον διαβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται κίνδυνος, αυτά είναι στοιχεία που αποτελούν σημαντικές παραμέτρους στην λήψη της απόφασής του για την έναρξη του αγώνα, προ της οποίας -εφόσον προχωρήσει- η γηπεδούχος ομάδα απευθύνει προειδοποίηση από τα μεγάφωνα ότι στην περίπτωση νέας εισόδου θα επέλθει οριστική διακοπή του αγώνα.

Στην περίπτωση που μετά την πρώτη είσοδο των φιλάθλων και την αποχώρηση αυτών παρατηρηθεί νέα είσοδος ή συνεχόμενοι και ανεξέλεγκτοι είσοδοι φιλάθλων ο αγώνας ματαιώνεται οριστικά. Στην περίπτωση αυτή η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή από σαράντα χιλιάδες (40.000) 
ευρώ έως ενενήντα χιλιάδες (90.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μια (1) έως δύο (2) αγωνιστικές. Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

Επιπλέον δείτε στο gallery και τη διευκρίνιση για τις ευθύνες των ομάδων για τα επεισόδια και ειδικά σε τελικό:



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved