Έντσο Μαρέσκα: Ήρθε ως αστέρας, έφυγε άρον – άρον

Έντσο Μαρέσκα: Ήρθε ως αστέρας, έφυγε άρον – άρον

Την απόφασή του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση γνωστοποίησε σήμερα (10/2) ο Έντσο Μαρέσκα.

Ο Ιταλός μέσος που είχε αγωνιστεί και στην χώρα μας με τον Ολυμπιακό «κρέμασε» τα παπούτσια του έπειτα από μια καριέρα με διακρίσεις, καλές και κακές στιγμές.

Ο Έντσο Μαρέσκα ήρθε στον Ολυμπιακό με τις καλύτερες περγαμηνές. Ο Ιταλός ήταν μέλος της ομάδας της Σεβίλλης που είχε κατακτήσει δύο φορές το κύπελλο UEFA. Τις σεζόν 2005-05 και 2005-06, η ομάδα της Ανδαλουσίας κατάφερε να πάρει το τρόπαιο του UEFA, με τον Μαρέσκα μάλιστα να αποδεικνύεται ο καθοριστικός παράγοντας στον τελικό του 2006, όταν σκόραρε δύο φορές κόντρα στην Μίντλεσμπρο.

Στο λιμάνι συνάντησε ως προπονητή τον Τιμούρ κετσπάγια, σε μια περίεργη για τον Ολυμπιακό χρονική στιγμή, αφού η διοίκηση του συλλόγου είχε δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας στον Τιμούρ Κετσπάγια ο οποίο εξαιτίας της θητείας του στην ΑΕΚ και του γεγονότος ότι είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό από το CL την προηγούμενη χρονιά, είχε αμφισβητηθεί έντονα και σε κάθε ματς έδινε και ο ίδιος εξετάσεις.

Η απόκτησή του από τους Πειραιώτες είχε σκορπίσει ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας, οι οποίοι στο πρόσωπό του περίμεναν τον ηγέτη που μαζί με τους Ντουντού και Κριστιάν Λεντέσμα θα συνέθεταν ένα πανίσχυρο κέντρο στην ομάδα του Πειραιά.

Το βαρύ του συμβόλαιο ωστόσο (λάμβανε περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο) δεν ανταποκρινόταν σε όσα προσέφερε στους ερυθρόλευκους ο Ιταλός μέσος. Ο Μαρέσκα δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο… κλίμα και η απόδοσή του με την ομάδα του Ολυμπιακού δεν ήταν η αναμενόμενη. Πραγματοποίησε 39 εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά πετυχαίνοντας 8 γκολ, ωστόσο κανείς δεν πείστηκε ότι μπορεί να προσφέρει όσα ευελπιστούσαν ο σύλλογος και οι οπαδοί του και κάπως έτσι η διοίκησης της ΠΑΕ κατάφερε τον Δεκέμβριο του 2010 να τον αποδεσμεύσει, δίνοντάς του περίπου τα μισά χρήματα απ’ όσα προέβλεπε το ετήσιο συμβόλαιό του.

Ο Μαρέσκα αναχώρησε για τη Μάλαγα που του προσέφερε συμβόλαιο και κάπως έτσι μια θητεία που ξεκίνησε με τις καλύτερες περγαμηνές στο λιμάνι, έκλεισε ως αποτυχημένη…

Όπως και να έχει ο Μαρέσκα χάραξε την δική του πορεία στα γήπεδα της Ευρώπης. Άλλοι τον αγάπησαν, άλλοι απλά τον συμπάθησαν, ενώ κάποιοι στην Ελλάδα δεν του συγχώρεσαν ποτέ το γεγονός ότι προερχόμενος από μια ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό στο κύπελλο UEFA, δεν μπόρεσε να δείξει και στην χώρα μας τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει στη Σεβίλλη.



Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved