Μανωλάς: «Το πήραν οι παίκτες»

Μανωλάς: «Το πήραν οι παίκτες»

Ο Στέλιος Μανωλάς τόνισε πως δεν έκανε τίποτα και πως οι παίκτες πήραν μόνοι τους τον τίτλο!

Για τις δηλώσεις Σίλβα: «Και εμείς προετοιμαζόμαστε για τον τελικό με έναν προπονητή που τον έφεραν 11 η ώρα το βράδυ επειδή έφυγε ο Πογέτ. Κλήθηκα να παίξω με τον Ατρόμητο. Η δουλειά του επαγγελματία είναι πως ζούμε σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον και πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε. Δεν δέχομαι τίποτα για την απραξία. Ο Ολυμπιακός ήρθε έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα. Να προετοιμαζόμαστε για τον Ολυμπιακό και να αλλάζει και να παίζουμε στην Τούμπα. Δεν ξέρω τον ΠΑΟΚ και ξαφνικά έπαιξα εκεί. Δεν βρίσκουμε δικαιολογίες. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα».

Για το αν υπάρχουν φαβορί: «Πρόσφατα άκουσα τον Σιμεόνε πως τα μπάτζετ παίζουν μέχρι να μπεις στο γήπεδο. Υπάρχουν παραδείγματα όπως της Ατλέτικο και της Λέστερ. Βλέπετε ποιοι πήραν το πρωτάθλημα και πού έφτασε η Ατλέτικο. Αυτό είπα στα παιδιά. Οι αθλητές έχυν ικανότητες, αλλά η θέληση είναι πιο σημαντική. Όταν θες να είσαι σε μεγάλη ομάδα, σημαίνει πως πρέπει να είσαι πρωταθλητής. Αλλιώς πας σε μικρή ομάδα και είσαι πρώτος στο χωριό».

Για τη δήλωση ότι ακόμα και αν πάρει το Κύπελλο θα φύγει, είπε:«Δεν λέω και ξελέω. Θεωρώ τον εαυτό μου πως είμαι άνθρωπος της ΑΕΚ. Γεννήθηκα εδώ και έμεινα εδώ. Ανήκω και θα ανήκω και θα βοηθάω όπου μου χρειαστεί. Είτε αυτό λέγεται ακαδημία, είτε είναι άλλη θέση. Είναι κρίμα γιατί ο Φάντροκ που ήταν από τους δασκάλους μου, μου είπε πως κάθε μεγάλο παιχνίδι είναι γιορτή. Είδατε εσείς καμία γιορτή; Είναι ποδόσφαιρο αυτό που βλέπουμε τόσο καιρό; Δεν πρέπει να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι για να φτιάξουμε το ποδόσφαιρό μας; Είναι στενάχωρο να πανηγυρίζεις σε άδειο γήπεδο. Παίζουμε όλο σε άδειο γήπεδο. Δεν υπάρχει αυτό. Έχω πάει σε θέατρο και είμαστε πέντε άτομα. Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μία λύση. Δεν το αξίζουμε ούτε σαν λαός, ούτε ως φίλαθλοι ούτε ως τίποτα».

Για τους οπαδούς των δύο ομάδων που ήρθαν: «Εδώ ήρθαμε να μιλήσουμε για το παιχνίδι».

Τι σημαίνει η σημερινή νίκη: «Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Και υπάρχει σε αυτό το ταξίδι και καλά πράγματα και άσχημα. Η ΑΕΚ δεν διαφέρει από αυτό. Έγινε μία λάθος διαχείριση για πολλά χρόνια και βρεθήκαμε στην 3η εθνική. Αν ρωτούσαμε ότι την πρώτη χρονιά θα περνάμε τίτλο, δεν θα το πιστεύαμε. Είναι τεράστιο σωματείο η ΑΕΚ. Ανήκει στις μεγάλες ομάδες όπου και αν παίζει. Το είδατε και στις μικρότερες κατηγορίες. Επανέρχεται η ομάδα».

Αν αυτή η κατάκτηση του Κυπέλλου, προσθέτει βάρος στην ΑΕΚ με την καλή έννοια: «Βάρος… Βάρος είναι οι τίτλοι; Βάρος είναι να μην παίρνουμε τιτλους. Νομίζω πως το είπα και την πρώτη φορά που ήρθα και δεν χαϊδεύω αυτιά και λέω πάντα την αλήθεια. Οι παίκτες πήραν το Κύπελλο και αυτοί έχουν αλλάξει τέσσερις προπονητές. Αυτοί κέρδισαν τον Ολυμπιακό, όχι εγώ. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Να πω και για τον Μάνταλο, είπα πως είναι μεγάλος παίκτης και έχει στοιχεία του Βασίλη Τσιάρτα. Έχει στοιχεία για να γίνει καλύτερος από τον Βασίλη. Οι μεγάλοι παίκτες έτσι χτίζονται. Έπαιξε με ένα πόδι. Ήταν πραγματικός αρχηγός και του αξίζουν συγχαρητηρια. Σε όλους συγχαρητήρια. Έβγαλαν εγωισμό, πείσμα και θέληση. Μπορεί να έχεις απίστευτο ταλέντο, αλλά χωρίς θέληση δεν πας πουθενά. Προσπάθησα να τους περάσω αυτά τα πράγματα πριν το παιχνίδι. Πρώτη φορά το βιώνω ως προπονητής. Ουσιατικά δεν είμαι προπονητής. Σαν παίκτης το είχα ζήσει και πραγματικά όποτε πιστέψαμε και μπήκαμε μέσα, έγινε πραγματικότητα».

Για το ότι σαν σήμερα κρέμασε τα παπούτσια του: «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει Θεός. Θυμάμαι τα παιδιά μου τότε. Έβρεχε και τα είχα βγάλει στο γήπεδο. Ειχα έρθει από τα 14 στην ΑΕΚ και έφυγα με οικογένεια. Τα παιδιά μου δυστυχώς δεν ήταν εδώ, γιατί δεν πήραν προσκλήσεις. Τα αφιερώνω σε αυτά».

Για το αν είναι ο πιο σημαντικός τίτλος του: «Όχι. Θα έρθουν καλύτεροι όταν πάρεις το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι γεννημένη για αυτό όπως είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Επειδή ξέρω τον πρόεδρο πόσο φιλόδοξος είναι, θέλει να χτίσει μία ομάδα που θα πάει ψηλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον Ντούσαν που μου έδωσαν τη θέση. Η ευθύνη του πάγκου της ΑΕΚ είναι μεγάλη και το ξέρω καλά. Το να κάθεσαι είναι η μεγαλύτερη τιμή και η μεγαλύτερη ευθυνη. Το μόνο που έκανα ήταν να διαχειριστώ τα προσόντα των παιδιών. Όλα τα άλλα τα έκαναν μόνοι τους. Όλο το επιτελείο έπαιξε ρόλο».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved